Това го очаквах във вторник, а се случи чак днес.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Konsultant
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеНай накрая минаха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЕ как защо- търсене и предлагане... А ти случайно да не твърдиш, че БФБ е ефективен пазар?
Иначе същият въпрос можеше да го зададеш и в темата за Химимпорт преди месец-два...
Следователно всички.....Дивиденти,Нови Заводи,Добър Мажоритар,Външни пазари,Продажби,Печалби.. ...и т.н...и т.н са показатели ,които седят на второ място.
Преди всичко цената на една акция е функция на търсенето и предлагането.
Пък някой нека чете отчети ,да смята дисконтирани потоци и да сравнява коефициенти.
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеИ защо според теб е на този ценови диапазон тогава.....Фармата
Иначе същият въпрос можеше да го зададеш и в темата за Химимпорт преди месец-два...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеВъпросът касае оценката на компании по принцип, а как точно да подхождаме в България при нашите доста специфични условия е доста сложен въпрос...
Иначе субективната ми оценка за стойността на акцията спрямо тази на Каолин(например) е около 1.5/1 в полза на Софарма...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЧекай малко сега. Стойността не е функция единствено на дивидентите, получавани в момента, а и на очакваните такива, включително и при евентуален нов мажоритарен собственикЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеП/Е 5 за компания, която се финансира на 3.5 %?
Ако имам бар с печалба 200 000 лв. на година колко е справедливото П/Е- 0.5 сигурно?Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЧекай малко сега. Стойността не е функция единствено на дивидентите, получавани в момента, а и на очакваните такива, включително и при евентуален нов мажоритарен собственик
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеАми след като до тебе нищо почти не достига и П/Е 3 е много даже за момента.
Да не приказваме за гардероби, пъпки и т.н.
Имам, ма не е препоръка.
Коментар
-
Въобще може ли да намериш такова предприятие в БГПървоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеДа, съгласен съм, че този метод е по-точен.
Но ще ви предложа друг, доста опростен, но неизискващ специални знания: ВЗИМА СЕ ПЕЧАЛБАТА ОТ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА /2012 Г./ И Я УМНОЖАВАШ ПО 5. РЕЗУЛТАТА ПОКАЗВА ОПРОСТЕНО КОЛКО СТРУВА РЕАЛНО КОМПАНИЯТА И БИЗНЕСА И ....
36 млн. лв. /консолидирана печалба/ * 5 = 180 млн. лв. /при 273 млн. лв. пазарна капитализация и счетоводна, консолидирана стойност от 381,55 млн. лв./
180 млн. лв./ 132 млн. акции = 1,36 лв./акция
P.S. Присъединявам се към мнението на колегите, че това е синият чип на БФБ с най-голям фундамент и да, имам акции!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеП/Е 5 за компания, която се финансира на 3.5 %?
Ако имам бар с печалба 200 000 лв. на година колко е справедливото П/Е- 0.5 сигурно?
Да не приказваме за гардероби, пъпки и т.н.
Имам, ма не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеА ти проверил ли си ги тежи неща? Защото ако не си и ти не би трябвало да ги коментираш? Виж сега, аз не се заяждам, не те обиждам, нито те грубя...
Коментар
Коментар