IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Отношението към риска е индивидуално. За някой 10% са ок, за друг и 30% са малко. Това което е ключово за пазара е средното ниво на риск. Или по-скоро преобладаващото. Това и използвам. Хората които по-висока толерантност към риск за това нормално са прекалени аптимисти, защото за тях риска не тежи много. Също както стремящите се да избягват риска са по-консерватнивни и всъщност не обичат много много да инвестират в акции - особено на дъното.

Въпроса е че и двете крайни мнения реално не въздействат на пазара. Защото по предпазливите така и ката нямат акции, пък и не искат да купуват, а по-рисковите така и така са в акции и пак едва ли ще купуват много. Това което движи пазара са тези които са на границата. Те влизат и излизат от позиции и реално те движат пазара. Както добре се вижда настоящата цена на софарма отразява близки до моите измерения на риска. Което всъщност е лесно защитимо и от теоретична гледна точка, разглеждано в дългосрочен период.
    Абе четох, четох...щот и малко бяло винце ли пийнах - не фанах много бе Равновесов. Нещо много теоретично ми звучи....
    Аз по скоро бих казал - меци и бици по краищата, а по средата прасенца (дивеч) за мамбо и на двете. То навсякъде така....пу пу по-рядко да сме от прасенцата

Коментар

• Oще малко яхооо може. Особено по откриването на новия завод.
      А после е ясно.
      Че и други сериозни кандидати има.
      Дотогава трябва да съм се научил как се шорти на БФБ-то

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Я - тук сериозно Яхо-о-о-о-о-о !!! - това - хубаво.
        Дивидент - защо не около 8 стинки?

Апропо - колкото повече поскъпва тази акция, толкова по-сгоден става Трейдингът...
        ти нали нямаш бе, какво яху?
        айде на 10.05 на м+с - имаш ли там или и тях ги продаде за атера?
        Last edited by tony1975; 09.04.2013, 23:27.

Коментар

• Я - тук сериозно Яхо-о-о-о-о-о !!! - това - хубаво.
          Дивидент - защо не около 8 стинки?

Апропо - колкото повече поскъпва тази акция, толкова по-сгоден става Трейдингът...

Странно явление един вид - сичкото ми акции поскъпват една след друга, не едновременно. Пръво - Атерка, после - Трейдинг, вчера - Буллендче, днес - туканка, сега наред е сигурно Медика, после - Жабокът, после - Хидравликите...

Лошо няма...
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ново интервю с г-н Донев:

http://www.sopharma.bg/NEWS/newsm.php?id=524

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Добре дошъл и успех!
              аз преди няколко дена питах не е ли по-удобно да се влиза във Сфарм през Севто - ама никой не коментита.
              По-Интересно е как ще се излиза от сфарм през Севто
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                E , Тони помагнах малко и на Севто до 1,313, с около 3кила, чух гласове ;- почти деседневка Фармата не мръдна и реших да атакувам през задния двор , дано не съм избързал
                Добре дошъл и успех!
                аз преди няколко дена питах не е ли по-удобно да се влиза във Сфарм през Севто - ама никой не коментита.

Коментар

• E , Тони помагнах малко и на Севто до 1,313, с около 3кила, чух гласове ;- почти деседневка Фармата не мръдна и реших да атакувам през задния двор , дано не съм избързал
                  Last edited by inta53; 09.04.2013, 21:41.

Коментар

• Севтополиса стана 1.375 лв. за брой.
                    Май се гони висока ликвидационна стойност на SEVTO.

Коментар

• За Софарма има и оптимисти с пари, които купуват.
                      Сега ще прегледам назад анализите на колегите ...... на кого бобът е бил верен и на кого звездите са му говорили правилно - и на кого не !!!
                      УСПЕХ на всички, които споделят оптимизма по тази позиция
                      успех и на г-н Донев

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                        Вече си над водата (йес йес йес)
                        е чак пък над вода - ти ме следиш ли?
                        аз съм над вода откакто съм се качил на кораба СФАРМ , слиизането под дадени нива бе само добра възможност!

Коментар

• Meчките взеха да се събуждат малко по малко

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            днес добрееее!
                            Вече си над водата (йес йес йес)

Коментар

• днес добрееее!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                                Колега, чета с интерес постовете ти щото има много логика в тях. Тук обаче нещата не се връзват. При положение, че мога да си сложа парите на 8.5% лихва, да коментираме, че WACC от 13-14% е ок практически погледнато е малко смешно. Гледам го от инвеститорска гледна точка. Всичко под 20% не върви в момента. Просто рисковете са прекалено много, асиметрични, и взаимно-допълващи и увеличаващи ефектите си.
                                Отношението към риска е индивидуално. За някой 10% са ок, за друг и 30% са малко. Това което е ключово за пазара е средното ниво на риск. Или по-скоро преобладаващото. Това и използвам. Хората които по-висока толерантност към риск за това нормално са прекалени аптимисти, защото за тях риска не тежи много. Също както стремящите се да избягват риска са по-консерватнивни и всъщност не обичат много много да инвестират в акции - особено на дъното.

Въпроса е че и двете крайни мнения реално не въздействат на пазара. Защото по предпазливите така и ката нямат акции, пък и не искат да купуват, а по-рисковите така и така са в акции и пак едва ли ще купуват много. Това което движи пазара са тези които са на границата. Те влизат и излизат от позиции и реално те движат пазара. Както добре се вижда настоящата цена на софарма отразява близки до моите измерения на риска. Което всъщност е лесно защитимо и от теоретична гледна точка, разглеждано в дългосрочен период.

Коментар

Working...
                                X