IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    а аз много се съмнявм, че ще се продава още
    то и тази продажба .........
    ама айде........
    ЗАПИШИ СИ !!!!!!!!!!!!!!!!
    На шопът така като му показали жирав за пръв път и реакцията му била - такова животно нЕма!
    Та и ти така стоиш си с илюзията, че продажбата на 4% от Доверие не се е случила и си твърдо убеден, че нищо нямало да се продава от активите.
    Вчера май на теб писах за Матросов и амбразурата. Днес пак го потвърждаваш скачайки срещу нещо, което те облагодетелства като акционер.

П.п. Според мен ще си доста изненадан като излезе отчета до 30 юни и видиш сделките с продадените активи.

Коментар

ама айде........
      Защо да не се продава. Имам хартии и предпочитам всичкото доверие да е разпродадено вече
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
        Надявам се ти е ясно, че говорим пост-фактум - почти 20% от инвестицията им в Доверие е вече продадена!
        Дали ще спрат до тук? Аз лично се съмнявам, защото няма смисъл да държат под 15% във фирмата.

ама айде........

Коментар

ами да видим дали ще се случи продажбата на Доверие
          аз нещо не го виждам по този начин
          Надявам се ти е ясно, че говорим пост-фактум - почти 20% от инвестицията им в Доверие е вече продадена!
          Дали ще спрат до тук? Аз лично се съмнявам, защото няма смисъл да държат под 15% във фирмата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
            Ами то няма лошо да се концентрират върху core бизнеса
            Доверие специално, както и някои други подобни активи, нямат някакви конкретни синергични ефекти върху една генерична фарма компания, така че това си е просто инвестиция за Софарма, която стратегически не виждам да има голям смисъл. Радвам се че най-накрая са се усетили, че няма смисъл да се правят на инвестиционен фонд и да държат някакви хартии безцелно, а може да реализират някаква необходима ликвидност от продажбата им.
            Очаквам освен Доверие да разкарат Кримгаз, акциите във фондове на Елана и инвестициите в Беларус съвсем скоро.

Коментар

Ама нали ти казах - стоя си зад мнението, че Софарма ще продава активи. В следващият отчет за второто тримесечие ще видиш транзакцията за Доверие, която е станала след края на предишния счетоводен период. Факт е че те вече продават активи!
              ами да видим дали ще се случи продажбата на Доверие
              аз нещо не го виждам по този начин

Коментар

Ама нали ти казах - стоя си зад мнението, че Софарма ще продава активи. В следващият отчет за второто тримесечие ще видиш транзакцията за Доверие, която е станала след края на предишния счетоводен период. Факт е че те вече продават активи!
                Ами то няма лошо да се концентрират върху core бизнеса
                Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Само да ти напомня че си го писл на 12.06.2013, 13:16 а не през април или преди.

Коментар

Да, не съм го забравил и си стоя зад мнението - Софарма продаде част от дела си в Доверие през Април и предполагам ще продължи да продава докато не го продаде изцяло. И защо смяташ, че няма да продължат да продават активи? Аз не виждам как ще продължават да държат аптеките в Беларус, примерно. Според мен ако има желаещи, веднага ще ги разкарат.
                    Само да ти напомня че си го писл на 12.06.2013, 13:16 а не през април или преди.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

+1
                      да си прпомниш
                      Да, не съм го забравил и си стоя зад мнението - Софарма продаде част от дела си в Доверие през Април и предполагам ще продължи да продава докато не го продаде изцяло. И защо смяташ, че няма да продължат да продават активи? Аз не виждам как ще продължават да държат аптеките в Беларус, примерно. Според мен ако има желаещи, веднага ще ги разкарат.

Коментар

Да си припмиш още

п.п.
                        Както се казва в еднин френски афоризъм:

Чистата съвест обикновенно е плод на слаба памет
                        Ами аз тук не виждам някъде да споменавам 30млн. лв разходи, а 2млн. лв разходи за допълнителен персонал и 25-30млн. лв за работен капитал.

Разликата между двете е огромна.

Коментар

• отговор

http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#h....%20Donev.aspx

Коментар

Днес е работен ден , няма влеме за писане по форумите. Позициите са ясни , нищо ново няма да измислим.

Няма смисъл да доказваме за пореден път максимата - луд умора няма , само се поти.

Аз ти предложих по надолу да се званем на бас с хоризонт година.
                            - Нито акцията ще слезе на 1,6
                            - Нито дивидента ще е 0 ст.
                            - Нито оперативните разходи ща порасната на 25-30 милиона без да мръднат приходите поради въвеждане на новите мощности.
                            - Нито компанията ще разпродава активи за да финансира покриване на плащания към банки и търговски контрагенти.

Ако искаш правим един облог по бутилка хубаво уиски, Форти ще ни е арбитър ......поне да има гъдел в спора

п.п.
                            Форти края на седмицата ще мина но не знам дали ще има време да звънна ......
                            Разбира се, че Софарма нито ще спре дивидента, акциите едва л ще сляза под 1.6лв, още по-малко ще с продават активи. Аз винаги съм очаквал приятни изненади от компанията-както сега.
                            Марков, ако пътуваш събота или неделя се обади, аз мога да те чакам там - за едно бързо кафе или бира. Дано да имаш възможност!!! ще ти разкажа как мина събранието

Коментар

Новата фабрика беше открита, но никой тук не се запита как точно ще започне работа тя. Както г-н Донев нееднократно е споменавал тук, тя беше построена не като допълнителна мощност, а по-скоро за да обнови и замени голяма част от старите производства.
                              За да почне да работи обаче са и нужни персонал и работен капитал! Предполагам ще отнеме няколко месеца преди производствените линии да достигнат необходимото натоварване и старите мощности да бъдат спрени.
                              Реално погледната тази година положителния ефект от фабриката ще е по-скоро минимален. Това обаче няма да е така с наемането на допълнителен персонал, както и с работния капитал. Това ще са разходи от самото начало.
                              За да почнат работа новите мощности и докато се спрат старите, ще има някакъв времеви лаг, който някой някъде трябва да финансира.
                              .......................
                              Освен това разходите за допълнителен персонал ще са още едни поне 2млн. лв отгоре за 2013.
                              Гледайки паричните потоци на фирмата бих казал, че дивидента за 2013 ще е по-скоро 0ст./акция. Просто кредиторите няма да позволят кеш да напуска фирмата преди да се изплатят дължимите им лихви и главници.
                              Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              Едното е моето лично виждане за това как ще се развият нещата сега след пускане на фабриката. И не става въпрос за 2млн. лв, а за поне едно 25-30млн. лв (главно работен капитал).
                              Да си припмиш още

п.п.
                              Както се казва в еднин френски афоризъм:

Чистата съвест обикновенно е плод на слаба памет

Коментар

Като извадим над 9млн. лв за дивиденти, 25-27млн. лв за капиталови разходи и 20-25млн. лв промяна в работния капитал за годината. Като прибавим и данъци и други плащания и не остава много за покриване на дълга от 292млн. лв.
                                Според мен Софарма ще почнат да продават някакви активи тази година - Доверие ще е сигурно първото, което ще продадат, после може и други активи, а защо не и складове в северна България. Аз примерно бих ги купил ако ги продават на пожар.
                                +1
                                да си прпомниш

Коментар

Working...
                                X