IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
    Това е много хубаво, но можеш ли да обясниш от къде точно идва тази по-висока ЕБИТДА?
    Фирмата в момента има с 400 човека повече персонал и разходите им за заплати и осигуровки от началото на годината трябва да са значителни. Освен това от поне 3 години ЕБИТДА на групата е в диапазона 65-72млн. лв и до сега не са показали как точно ще я увеличат. Пазарите също не виждам да са в икономически подем, така че ще ми е интересно как точно със същото производство от миналата година (защото новата фабрика не работеше до преди няколко седмици) ще успеят да си увеличат ЕБИТДА с 45%.
    Фактите са такива – различни от твоята прогноза. Обяснението въобще не е трудно – стига да искаш да го видиш, но ти сам ще си го направиш – пак с един голям анализ – без пристрастия, независимо по каква причина са те.
    Ще изчакаме следващите две тримесечия, за да се потвърдят тези резултати. Тогава ще трябва да признаеш /ако не и още сега/, че прогнозата ти доста сгреши, ама доста. Ще загубиш задочния спор в г-н Донев – той като развива бизнеса, а ти като търсиш под вола теле !!!
    Предполагам, че в следващите две тримесечия ще бъдат намалени съществено и кредитите, с което още един твой аргумент ще отпадне.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      сигурно не си вижал какъв голям мъж е Марков !!!
      обръщението "мойто момче" трудно ще върви
      а за сънищата - ти беше развил такъв сценарий с персонала, съкращаването му, оборотният капитал, новите кредити и др подобни - ЗАБРВИ ЛИ???
      105 килограма мускули , косми и тестостерон , но това е друга тема.

Мисълта ми беше че EP e много силно повлиян в негативна посока в коментарите си и макар да има нотка на размисъл , прави дрешни допускания за входните данни следователно изходните му са далеч от реалността ........
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
        Мойто момче, това нещо си го сънувал! Фирмата ясно каза, че ще назначи около 400 души нов персонал. Другото са си твои сънища/кошмари.
        сигурно не си вижал какъв голям мъж е Марков !!!
        обръщението "мойто момче" трудно ще върви
        а за сънищата - ти беше развил такъв сценарий с персонала, съкращаването му, оборотният капитал, новите кредити и др подобни - ЗАБРВИ ЛИ???

Коментар

Показатлите стабилно вървят нагоре в положителна посока. Сравнявах с предходни периоди и това се вижда.
          Предполагам EBITDA за цялата 2013г ще достигне 85-92 млн. лева, което е много над предходната година +54+66%.
          Това е много хубаво, но можеш ли да обясниш от къде точно идва тази по-висока ЕБИТДА?
          Фирмата в момента има с 400 човека повече персонал и разходите им за заплати и осигуровки от началото на годината трябва да са значителни. Освен това от поне 3 години ЕБИТДА на групата е в диапазона 65-72млн. лв и до сега не са показали как точно ще я увеличат. Пазарите също не виждам да са в икономически подем, така че ще ми е интересно как точно със същото производство от миналата година (защото новата фабрика не работеше до преди няколко седмици) ще успеят да си увеличат ЕБИТДА с 45%.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Тихо че сега ще се появи EP да ти обясни как всъщност скоро фармата ще изпадне в ликвидна криза , дивидент няма да има , ще им трябват нови заеми и т.н.
            Култов беше анализа му за новия завод дето щял толкова нови рзходи да донесе щото ще назначели дубъл персонал , а персонала на старото производство ще го уволнели със съответните обезщетения , в резултат на което Софармата нямала да има печалба за 2013 .......
            Мойто момче, това нещо си го сънувал! Фирмата ясно каза, че ще назначи около 400 души нов персонал. Другото са си твои сънища/кошмари.

Коментар

не си точен в преценките
              напиши нещо конструктивно
              Фортисов, кой е по точен в преценките си за бъдещето може да каже само времето.
              Аз не съм еднопосочен както тебе и ако забелязваш от поста ми не отричам движението нито надолу нито нагоре. Въпрос на тайминг
              А това че пазара тук е изкривен от обратното ( и от ръката която го направлява според интересите си) - и ти не би могъл да отречеш.
              Стой си в трейдинга и не ти трябва да се буташ тука при мама, според мене тя струва определено по малко от основната ти хартия.

Коментар

Тихо че сега ще се появи EP да ти обясни как всъщност скоро фармата ще изпадне в ликвидна криза , дивидент няма да има , ще им трябват нови заеми и т.н.
                Култов беше анализа му за новия завод дето щял толкова нови рзходи да донесе щото ще назначели дубъл персонал , а персонала на старото производство ще го уволнели със съответните обезщетения , в резултат на което Софармата нямала да има печалба за 2013 .......
                аз за него ги пиша тези неща, да се осевери малко /ако въобще знае какво е това/ и да не бъде толкова краен в погрешната посока

Коментар

Показатлите стабилно вървят нагоре в положителна посока. Сравнявах с предходни периоди и това се вижда.
                  Предполагам EBITDA за цялата 2013г ще достигне 85-92 млн. лева, което е много над предходната година +54+66%.

Коментар

• Показатлите стабилно вървят нагоре в положителна посока. Сравнявах с предходни периоди и това се вижда.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Още не съм, ама ще.
                      Догодинка и двечките на мушката между гущер и еврак...пу пу.

Ма за всеки случай първо ако каже чичката ти да ти изпълнява желанията за 5лв - съм се хеджирал в севтото на цена отговаряща на 2.80лв фарми.
                      Пък и ако поне веднъж КФН си свърши работата и се вдигне порядъчно коефициента - супер ще е. Таман още ще ми падне средната, тя и сега е 15% под цената на която още преди месеци разкарах истинските фарми.
                      не си точен в преценките
                      напиши нещо конструктивно

Коментар

Абе ти не си стоиш в офиса си..миналата седмица на път за сънито спрях да погледна в офиса ти ...ма те нямаше........ поне една секретарка да беше оставил там гости да послеща
                        е ти ме дебна цяла година и като мръднах за малко - айде, не съм си бил в офиса
                        замислям се за секретарка, при толкова добро развитие на бизнеса ще се наложи.......

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          как бе приятел ти позна - 2 лева, ама за АТЕРА!!!
                          Още не съм, ама ще.
                          Догодинка и двечките на мушката между гущер и еврак...пу пу.

Ма за всеки случай първо ако каже чичката ти да ти изпълнява желанията за 5лв - съм се хеджирал в севтото на цена отговаряща на 2.80лв фарми.
                          Пък и ако поне веднъж КФН си свърши работата и се вдигне порядъчно коефициента - супер ще е. Таман още ще ми падне средната, тя и сега е 15% под цената на която още преди месеци разкарах истинските фарми.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            2 лева

Даже и оня горе не може да каже кой от двама ни ще познае.
                            Най добре питай чича си и гладкожото му аверче.
                            как бе приятел ти позна - 2 лева, ама за АТЕРА!!!

Коментар

първоначалната ми идея беше за бира в моя офис, който е извън София
                              но май нещата отиват на среща в София
                              Абе ти не си стоиш в офиса си..миналата седмица на път за сънито спрях да погледна в офиса ти ...ма те нямаше........ поне една секретарка да беше оставил там гости да послеща

Коментар

• Възходящото развитие на групата продължава.
                                Всеки сам може да си направи преценка на събитията.

Коментар

Working...
                                X