IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Не е ли по-добре да изчакаме съобщението от БФБ за сделката и тогава да коментираме???
    Аз да попитам. За тези сделки, за които е информирано на Варшавската информирано ли е на БФБ. Не съм си правил труда да гледам.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Едва ли е само тия дни. Ми ще продава ами, нали той нарежда на купувачите, после пак ще си накупи под и на нивата на Грамърси. Инсайдъра си е инсайдър.
      А и други се намират на тия нива да купуват, мислейки че големите пари ги чакат.
      Те и на 4 и над 4 ще купуват.

Супер си е за спекула тука.
      Ами да не излезе сега, че чичо на Тони си е най-печения спекулант. Пък и лесно си смята профита - за хартийка - левче-кефче.
      Защо да не раздаде догодина пак по някоя шапка с парите на фармата !? Евала на чичото. Както каза и Падре - ония баламурници закопани в севтото не са на дневен ред. Ще видим един ден (незнайно коя година), дали ще хвърлят шапки от радост или от мъка )))
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        . А иначе Оги добре е продавал в сряда, четвъртък и петък
        http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/re...pi/view/241810
        Едва ли е само тия дни. Ми ще продава ами, нали той нарежда на купувачите, после пак ще си накупи под и на нивата на Грамърси. Инсайдъра си е инсайдър.
        А и други се намират на тия нива да купуват, мислейки че големите пари ги чакат.
        Те и на 4 и над 4 ще купуват.

Супер си е за спекула тука.

Коментар

Най-хубавото на листването във Варшава е, че там яко си информират За разлика от БФБ
          Продавачът е ясен. Ако купувачът е инсайдър ще разберем може би днес. А иначе Оги добре е продавал в сряда, четвъртък и петък
          Е как няма да продава като очаква да вземе нов голям пакет

Коментар

• Не е ли по-добре да изчакаме съобщението от БФБ за сделката и тогава да коментираме???

Коментар

Най-хубавото на листването във Варшава е, че там яко си информират За разлика от БФБ
              Продавачът е ясен. Ако купувачът е инсайдър ще разберем може би днес. А иначе Оги добре е продавал в сряда, четвъртък и петък
              Тука се виждат едни 16 000 акцийки. А останалите 9% къде са

Коментар

• Най-хубавото на листването във Варшава е, че там яко си информират За разлика от БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Донев няма да знае, че приятеля му иска да продава от неговата компания - силно ме съмнява!
                  Нали не мислиш, че Софарма купува собствени акции до някаква цена без заповед от Донев???
                  Ами че нали точно това ти казах, че не ми допада и това - възможността фармата да купува досега (по време на обратното) по 3 кинта акции на Донев купени от него за 2 (по "заповед", както сам го каза - от самия него)
                  И какво значи приятел. Да не са яли шкембе-чорба като тинейджъри или що. Оня си има някакви милиони, може да е превъртял и да си мисли само за милионите, защо да е човек, който ще се отчита и споделя "инвестиционните планове" с Донев!?? Може да са разтурили "приятелството" още след първото разкешване по 2 кинта. Че то сега народа е толкова изчаткал от тези кризи и безпаричия, че брат брат затрива за някакви хартии, камо ли държачи на милиони. Мисля, че когато има някакво прекалено сложно обяснение е препоръчително да се избере по-простото (с някои изключения)
                  Не е препоръка
                  Last edited by padre Bonaventura; 03.09.2013, 23:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    За мен е по важен продавача .... ако е новия собственик на Доверие ....
                    Може да са само двама - Донев и Павлов. Само че бройките силно напомнят остатъка на Л.П., а Донев да продава - на кого като изключим самата Фарма?
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                      Но казваш защо Донев надувал - ами може да не е предполагал, че на някой ще му се наложи да продава (ако му се е наложило).
                      Друго - нали не Донев надуваше, а самата фарма при обратното изкупуване. Нищо чудно да е купувала от самия Донев,
                      Донев няма да знае, че приятеля му иска да продава 9% от неговата компания - силно ме съмнява!
                      Нали не мислиш, че Софарма купува собствени акции до някаква цена без заповед от Донев???
                      Last edited by 15%; 03.09.2013, 23:15.
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Тук наистина много интересно кой е купувача? Софарма мисля, че не може да е /имаше нещо да купува до 3% на год. от собствени акции/. Ако е Донев чрез някоя друга от опциите си защо наду така цената последната половин година. Знаем, че Фармата формира огромен % от покупките по тази позиция с което и цената растеше. Какъв е смисъла да надуваш цената и след това да си купиш??? Ако е друг - кой може и е решил да отдели 36 млн. за 1 позиция?
                        Много въпроси с много отговори. По-разумно да изчакаме съобщението за купувача. Но казваш защо Донев надувал - ами може да е бил изненадан, че някой ще реши да продава (ако му се е наложило). Друго - нали не Донев надуваше, а самата фарма при обратното изкупуване. Нищо чудно да е купувала от самия Донев, та нали той купи преди време на 2 кинта ... явявайки се спасителя в ръжта, защо да не e осребрявал по малко срещу поетия риск Ако сега той е купувача, защо купува 11 мил акции, да угоди на еди кой си, а в същото време ще се цигани за 3-4 мил. хартии за да не угоди на стотици акционери набутани грозно в севтото. Един вид за един може, а за друг - не. Пък и на мен като акционер тук, не ми е кеф утре фармата да купува на 4 лв от някой, който сега е купил на 3 ... То и сега оборота беше над 70% от нейни покупки... А на 4 сигурно ще е 90%
                        Не е препоръка за антипазар
                        Last edited by padre Bonaventura; 03.09.2013, 23:13.

Коментар

Ако е друг - кой може и е решил да отдели 36 млн. за 1 позиция?
                          Мустака
                          Бъзикам се естествено, ма представяш ли си...шоу на търкалета

А би могло да е и фонд недоверие ...тъй и тъй имат
                          То ще се чуе

Коментар

• За мен е по важен продавача .... ако е новия собственик на Доверие ....

Коментар

Тук наистина много интересно кой е купувача? Софарма мисля, че не може да е /имаше нещо да купува до 3% на год. от собствени акции/. Ако е Донев чрез някоя друга от опциите си защо наду така цената последната половин година. Знаем, че Фармата формира огромен % от покупките по тази позиция с което и цената растеше. Какъв е смисъла да надуваш цената и след това да си купиш??? Ако е друг - кой може и е решил да отдели 36 млн. за 1 позиция?
                              Така си е затова мисля че може да е западен фонд но пък при тази ликвидност в БГ Който е инвестирал го играе доста дългосрочно

Коментар

Да твърдо не е обратно изкупуване.Този пакет предполагам не се е знаело кога ще се предложи.А цената на покупката е индикатор каква ще е цената впоследствие.

Коментар

Working...
                                X