IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    поне докато нямаш компрометираща информация за Ромфарм подходи положително към хората
    ако наистина са успели по този начин????
    Фортис, имам високо мнение за теб, ама сериозно ли питаш "ако наистина са успели по този начин"?

Очевадно е, че перат някакви червени пари. Един пич в коментарите добре го е написал, цитирам (когато числата говорят...):

А в случая с тези бизнес деца чудо -ето резултатите и за 2009,2010 и 2011-през 2009 -кръгла нула,няма дейност.2010-181.9 млн.лева приходи,от които от продажби на стоки-181.8 млн.лева,балансова стойност на въпросните стоки-47.3 млн.лева,печалба преди данъци-166.2 млн.лева-91.4% брутен марж,нетна печалба-152.9 млн.лева-нетен марж 84.1$!!!!!.
    2011 год.-приходи от продажби 174.7 млн.лева,от които приходи от продажби на стоки 174.7 млн.лева,балансова стойност на въпросните стоки-56.01 млн.лева,брутна печалба преди данъци-118.1 млн.лева,или брутен марж 67.6%,нетна печалба-106.3 млн.лева или 60.8% нетен марж.
    За 2012 година вече ми иска в Търговския регистър автентификация,затова разчитам на цифрите,които споменават в статията...Както виждаш,най-иновативни са били през 2010 година,сега мааалко са понамалили cutting edge продуктите си...

Тцъ,никакъв усет не се иска,просто това е схема за изпиране на солидни суми червени пари.По данните от търговския регистър и думите на тези бизнес титани,за 2010,2011 и 2012 година сумите са общо 424 млн.лева,вероятно като се добавят и сумите за 2013,стават над 600 млн.за която сума говори единия маладец в статията,бъркайки я с оборот:
    -"По най-общи изчисления сме платили около 60 млн. лв. само корпоративен данък в България през последните 4-5 години, което означава обороти от около 600 млн. лв.", отбелязва Шиков".Т.е платил е данък от 10% върху оборотите си..Което наистина предвид маржовете,които отчитат,не е далеч от истината
    То дори това изказване само е достатъчно да си направиш извода колко понятие си има той от дейността си,и дали реално той я върти или е само подставено лице.А че имаме няква полза сега-има,оставени са едни 50-60 млн.платени данъци,но ако се вземе предвид,че първоначалния произход на тази сума всъщност с огромна степен на достоверност вероятно е отклонени държавни пари от бившите комунисти-т.е. откраднати от народа,не съм сигурен каква е полезната част от подобна дейност..
    А Шиков-баща:

Лъчезар Тенев Шиков е роден на 25 януари 1953 г. в Казанлък. Завършил е политехнически институт в Тула, СССР, специализирал е политология....Емилия Масларова ще води старозагорската листа, а втори ще бъде именно Шиков........
    Last edited by dex; 17.11.2013, 19:44.

Коментар

• Браво пичове, браво, супер сте...нямам думи.
      Може пък и да вземете (-ем) някоя друга стотинка дивидент отгоре.
      Явно някои си мислят че някой нов Карл Айкан на бял кон се е появил в задунайската губерния
      Не това беше въпроса ...ама щом това Ви е кефа - няма да го разваляме.
      Айде - успехи желаем !

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Каква финансова устойчивост имаш в предвид?
        Еми Тони, ти например за това, че държиш Х броя акции тук, гледаш да купуваш само цярове от групата. Представи си, ако бе налял над 50 млн. /или колкото там са вкарали в групата като цяло/ какво щеше да правиш за компанията . Със сигурност е по-добре да са съпричастни към успеха и падението на Фармата Тези хора, отколкото Л.П.!
        Смятам, че от тук-нататък биха помагали с каквото могат, ако се наложи разбира се /финансирания, пазари, връзки и т.н./.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Аз съм заложил 10 ст. в "проекто-бюджета " си за догодина, но мисля, че ако се запазят или увеличават печалбите, тази сума би растяла във времето.
          Относно Ромфарм съм много учуден и в същото време очарован, че все пак конкуренти решават да налеят толкова пари в Софарма. Отделно се придава и допълнителна фин. устойчивост за Фармата.
          +1+1+1

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Аз съм заложил 10 ст. в "проекто-бюджета " си за догодина, но мисля, че ако се запазят или увеличават печалбите, тази сума би растяла във времето.
            Относно Ромфарм съм много учуден и в същото време очарован, че все пак конкуренти решават да налеят толкова пари в Софарма. Отделно се придава и допълнителна фин. устойчивост за Фармата.
            Ха и аз имам проект на дивиденти за догодина! Ама въпроса е на чичо Оги проекта за колко е
            Каква финансова устойчивост имаш в предвид?

п.с. реално след това голямо обратно изкупуване, може да се стигне до там че с 10ст дивидент на акция, да се разпредели миналогодишната сума, защото на притежаваните от СФАРМ собствени акции мисля че не се полага.
            Last edited by tony1975; 17.11.2013, 18:12.

Коментар

Явно харесват да получават рента от инвестицията си в земя. Дали няма да помолят чичо Оги да е малко по-щедър с дивидента догодина? Мисля че 10-15 стотинки са постижима цел, която няма да навреди на развитието на компанията! Форти какво е мнението ти?
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

1 мил декара и 13,5% в Софарма не е хапка за всеки, защо ги подценяваш?
                Явно харесват да получават рента от инвестицията си в земя. Дали няма да помолят чичо Оги да е малко по-щедър с дивидента догодина? Мисля че 10-15 стотинки са постижима цел, която няма да навреди на развитието на компанията! Форти какво е мнението ти?
                Last edited by tony1975; 17.11.2013, 17:30.

Коментар

• Fodtis, това не е хапка! Най-малко е серозно парче баница, ако не и повече

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Е то за Фортиса и Тонито е ясно - и дявола да е, щом е акционер във фармата - начи е велик и гоуемата работа.
                    Ама тая феъри тейл приказка за находчивите Московски студентчета дето и Рокфелер сложиха в джоба и за дузина годинки от нищото вече са мултинационални милиардери - вярвате ли я ?
                    И как се преспява толкова добре и лесно на руския пазар ?
                    Гледам са нарочили и севтото, дали скоро няма да решат да вземат на абордаж и трейдинга че там имам немалко....
                    И т.н. и т.н...въпроси да искаш.

А иначе и аз съм сигурен че много добре знаят какво правят.
                    1 мил декара и 13,5% в Софарма не е хапка за всеки, защо ги подценяваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Е то за Фортиса и Тонито е ясно - и дявола да е, щом е акционер във фармата - начи е велик и гоуемата работа.
                      Ама тая феъри тейл приказка за находчивите Московски студентчета дето и Рокфелер сложиха в джоба и за дузина годинки от нищото вече са мултинационални милиардери - вярвате ли я ?
                      Гледам са нарочили и севтото, дали скоро няма да решат да вземат на абордаж и трейдинга че там имам немалко....

поне докато нямаш компрометираща информация за Ромфарм подходи положително към хората
                      ако наистина са успели по този начин????

Коментар

Коментар

+1
                          господата знаят какво правят !!!!!!!!!!
                          е видяха от нас и се научиха

Коментар

Цената взе да си идва на мястото, какво мислите?
                            ....всички си го мислят, но май повечето не са пазарували навреме и сега хич не им се коментира

Коментар

• Цената взе да си идва на мястото, какво мислите?

Коментар

+1
                                господата знаят какво правят !!!!!!!!!!

Коментар

Working...
                                X