Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Софарма АД-София
Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти09-12-2013 15:14
На основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че днес 09.12.2013 година „Софарма“ АД получи официално потвърждение от Министерството на икономиката и енергетиката, че проектът „Внедряване на иновативни продукти в ампулното производство на „Софарма“ АД“ по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 год. е класиран на 5-то място в класацията на големите предприятия. Проектът е включен в списъка на проектни предложения, одобрени за финансиране по горепосочената процедура, с максимален размер на безвъзмездната финансова помощ 3 000 000,00 лв. Общата стойност на проекта е 6 063 073.00 лв. без ДДС. Проектът е насочен към закупуването и въвеждането в експлоатация на: 1) линия за автоматично окачествяване на ампули, състояща се от машина за визуална инспекция и модул за 100% окачествяване и проверка на херметичност посредством високоволтова дъга и 2) линия за вътрешно и външно измиване, суха стерилизация (депирогенизация), пълнене и запойка на ампули с обгазяване с азот. Общата продължителност на изпълнение на проекта ще бъде 18 месеца.
Следващата стъпка е подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ до края на 2013 година.
Коментар
-
На основание чл. 100т от ЗППЦК, Ви уведомяваме, че Софарма АД инвестира в увеличението на капитала на дъщерното си дружество БРИЗ (Рига, Латвия), с цел да разшири присъствието си на пазарите на трите балтийски държави и Беларус. Процентното участие на Софарма АД в капитала на компанията след увеличението достига 66.14% (преди 51%). Разширяването на присъствието на пазара на Република Беларус включва придобиване на складов комплекс, внедряване на интегрирана информационна система, както и придобиването на нови аптеки.
През 2013 година БРИЗ увеличи общия брой на притежаваните аптеки до 91, чрез придобиването на три вериги аптеки в Република Беларус. Беше приключено и придобиването на компания за търговия на едро с фармацевтични продукти.
В резултат на всички тези дейности консолидираните приходи на БРИЗ от началото на 2013 година са нараснали почти два пъти в сравнение с приходите за същия период на 2012 г. и възлизат на над 33 милиона евро.
Коментар
-
Здравейте
Като гледам компаниите на борсата само групата на sfarm бележат най-много ръстаз си купих на 2.3 това са около 60% малко ли е цената ще стигне до 4.5 през януари, а иначе какво викате за печалбата тя пада защото си плащат разходите,а не като повечето да бичат печалби а после ги няма никакви като ccb
Коментар
-
Харесва - не харесва , цената е 3.5-3.6лв
ако я нямаше Ромфарм, ако го нямаше скандинавският пенсинен фонд, ако го нямаше Л. Павлов, ако ни нямаше нас - гоемите ивеститори, какво ли щеше да бъде????
реалността е такава, да доказваме, че я няма и че анализите на някого са много добри ама нещо друго не е като хората - няма нужда
за последните 12 месеца ЕП е тотално губещ по тази позиция, утре може да не е,но сега е.......
успехииииииииииииииииииииииииии на всички акционери тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеАбе и ти си забавен. Като е толкова надута шортваш, а не си играеш с клавиатурата.
Аз тук продадох преди 2 седмици и от днешна гледна точка май съм сбъркал, но ще видим., Инструктирало съм го - надути акции не ща в портфейла
Който иска да вади от девет кладенеца води за да хвали компанията - нека хвали, особено на ром-фармите, ако не бяха те, (и обратното изкуп.) не знам колко щеше да е сега на цена
))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКакво има да не й разбираш на тезата. Всички сте се налупали в хартии и се ежите ако някой ви осветли откъм истината, какво има за неразбиранеЧе е надута хартията - надута си е в известен смисъл, остава да се надяваме във времето т.нар. фундамент да настигне цената.
Аз тук продадох преди 2 седмици и от днешна гледна точка май съм сбъркал, но ще видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеА 8 падна от небето !!! По-добре да кажем тенкю на кура за положеното усилие и време!
Иначе и на мен са ми доста полезни мненията му, макар и лично аз да не ги споделям, но винаги е добре да има различна гледна точка, като отрезвяваща оптимизма така да се каже
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМда, дано Equity не ми се обиди, но неговия случай е много показателен как теоретически силно подготвен играч може да бъде размазан от практиката, от пазара
Когато Софарма трейдваше на 2,10-2,20, той мисля изкарваше оценка към 1,50 ... сега вече "дава" 2 лв. но цената е съвсем друга... въобще, бяга далеч след пазара и така винаги ще бъде аут.
Човекът просто ти казва, че няма потенциал артията към сегашен моментОсвен ако нямаш мотивацията че ще я направите 5 лв. Ама ром-фармаta се накупи вече .... или може би ще иска още !???
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеАз пък не разбирам тезата. Ако ти се вижда скъпо защо не изкараш пари от това?!?! И без това си отделил бая време да се запознаеш с фирмата. А и откъде дойде този мултипликатор за трейдинг-а? От една страна негодуваш, че пазарната цена на Доверие не е отразена коректно, от друга отказваш да приемаш пазарната цена на трейдинг-а (към 100 млн).Че е надута хартията - надута си е в известен смисъл, остава да се надяваме във времето т.нар. фундамент да настигне цената.
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРазпределението на ЕV/EBITDA между различните компании е много по-широко отколкото разпределението на ПЕ и особено на форуърд ПЕ.
За мен лично това е достатъчно добър сигнал, че поне към момента пазарите гледат ПЕ, а не ЕВ/ЕБИТДА. А тъй като аз гледам да печеля от пазарите сега, предпочитам да се съобразявам с показатели които пазарите наблюдават сега.
А иначе за сметките 60 милиона ебитда *8 =480 цена от 2,2Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар