IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    защо не продадете като е балон?
    Че кой ти каза, че не сме продали. Щом видим, че е балон - продаваме !

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      защо не продадете като е балон?
      +1

Коментар

• защо не продадете като е балон?

Коментар

• Браво балонери!
          Майсторско балониране !

Коментар

• браво!

Коментар

• Софарма АД-София

Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти09-12-2013 15:14

На основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че днес 09.12.2013 година „Софарма“ АД получи официално потвърждение от Министерството на икономиката и енергетиката, че проектът „Внедряване на иновативни продукти в ампулното производство на „Софарма“ АД“ по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 год. е класиран на 5-то място в класацията на големите предприятия. Проектът е включен в списъка на проектни предложения, одобрени за финансиране по горепосочената процедура, с максимален размер на безвъзмездната финансова помощ 3 000 000,00 лв. Общата стойност на проекта е 6 063 073.00 лв. без ДДС. Проектът е насочен към закупуването и въвеждането в експлоатация на: 1) линия за автоматично окачествяване на ампули, състояща се от машина за визуална инспекция и модул за 100% окачествяване и проверка на херметичност посредством високоволтова дъга и 2) линия за вътрешно и външно измиване, суха стерилизация (депирогенизация), пълнене и запойка на ампули с обгазяване с азот. Общата продължителност на изпълнение на проекта ще бъде 18 месеца.
              Следващата стъпка е подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ до края на 2013 година.

Коментар

• На основание чл. 100т от ЗППЦК, Ви уведомяваме, че Софарма АД инвестира в увеличението на капитала на дъщерното си дружество БРИЗ (Рига, Латвия), с цел да разшири присъствието си на пазарите на трите балтийски държави и Беларус. Процентното участие на Софарма АД в капитала на компанията след увеличението достига 66.14% (преди 51%). Разширяването на присъствието на пазара на Република Беларус включва придобиване на складов комплекс, внедряване на интегрирана информационна система, както и придобиването на нови аптеки.
                През 2013 година БРИЗ увеличи общия брой на притежаваните аптеки до 91, чрез придобиването на три вериги аптеки в Република Беларус. Беше приключено и придобиването на компания за търговия на едро с фармацевтични продукти.
                В резултат на всички тези дейности консолидираните приходи на БРИЗ от началото на 2013 година са нараснали почти два пъти в сравнение с приходите за същия период на 2012 г. и възлизат на над 33 милиона евро.

Коментар

• Здравейте

Като гледам компаниите на борсата само групата на sfarm бележат най-много ръст аз си купих на 2.3 това са около 60% малко ли е цената ще стигне до 4.5 през януари, а иначе какво викате за печалбата тя пада защото си плащат разходите,а не като повечето да бичат печалби а после ги няма никакви като ccb

Коментар

• Харесва - не харесва , цената е 3.5-3.6лв
                    ако я нямаше Ромфарм, ако го нямаше скандинавският пенсинен фонд, ако го нямаше Л. Павлов, ако ни нямаше нас - гоемите ивеститори , какво ли щеше да бъде????

реалността е такава, да доказваме, че я няма и че анализите на някого са много добри ама нещо друго не е като хората - няма нужда

за последните 12 месеца ЕП е тотално губещ по тази позиция, утре може да не е,но сега е.......

успехииииииииииииииииииииииииии на всички акционери тук

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                      Абе и ти си забавен. Като е толкова надута шортваш, а не си играеш с клавиатурата.
                      Аз тук продадох преди 2 седмици и от днешна гледна точка май съм сбъркал, но ще видим.
                      робота си играе с клавиатурата, аз само диктувам , Инструктирало съм го - надути акции не ща в портфейла Който иска да вади от девет кладенеца води за да хвали компанията - нека хвали, особено на ром-фармите, ако не бяха те, (и обратното изкуп.) не знам колко щеше да е сега на цена ))
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Какво има да не й разбираш на тезата. Всички сте се налупали в хартии и се ежите ако някой ви осветли откъм истината, какво има за неразбиране Че е надута хартията - надута си е в известен смисъл, остава да се надяваме във времето т.нар. фундамент да настигне цената.
                        Абе и ти си забавен. Като е толкова надута шортваш, а не си играеш с клавиатурата.
                        Аз тук продадох преди 2 седмици и от днешна гледна точка май съм сбъркал, но ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          А 8 падна от небето !!! По-добре да кажем тенкю на кура за положеното усилие и време!
                          ЕP даде като диапазон за EV/EBITDA между 7,5 и 8. Т.е. използвал съм неговия диапазон

Иначе и на мен са ми доста полезни мненията му, макар и лично аз да не ги споделям, но винаги е добре да има различна гледна точка, като отрезвяваща оптимизма така да се каже

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Мда, дано Equity не ми се обиди, но неговия случай е много показателен как теоретически силно подготвен играч може да бъде размазан от практиката, от пазара
                            Когато Софарма трейдваше на 2,10-2,20, той мисля изкарваше оценка към 1,50 ... сега вече "дава" 2 лв. но цената е съвсем друга... въобще, бяга далеч след пазара и така винаги ще бъде аут.
                            Е ти като си толко успешен ще си купиш ли фарма на така актуалната цена към момента.
                            Човекът просто ти казва, че няма потенциал артията към сегашен момент Освен ако нямаш мотивацията че ще я направите 5 лв. Ама ром-фармаta се накупи вече .... или може би ще иска още !???
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                              Аз пък не разбирам тезата. Ако ти се вижда скъпо защо не изкараш пари от това?!?! И без това си отделил бая време да се запознаеш с фирмата. А и откъде дойде този мултипликатор за трейдинг-а? От една страна негодуваш, че пазарната цена на Доверие не е отразена коректно, от друга отказваш да приемаш пазарната цена на трейдинг-а (към 100 млн).
                              Какво има да не й разбираш на тезата. Всички сте се налупали в хартии и се ежите ако някой ви осветли откъм истината, какво има за неразбиране Че е надута хартията - надута си е в известен смисъл, остава да се надяваме във времето т.нар. фундамент да настигне цената.
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Разпределението на ЕV/EBITDA между различните компании е много по-широко отколкото разпределението на ПЕ и особено на форуърд ПЕ.

За мен лично това е достатъчно добър сигнал, че поне към момента пазарите гледат ПЕ, а не ЕВ/ЕБИТДА. А тъй като аз гледам да печеля от пазарите сега, предпочитам да се съобразявам с показатели които пазарите наблюдават сега.

А иначе за сметките 60 милиона ебитда *8 =480 цена от 2,2
                                А 8 падна от небето !!! По-добре да кажем тенкю на кура за положеното усилие и време!
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X