IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• имаше май нещо такова
    ако го помня беше свързано с цената на Софарма и Адванса
    който и да печели, май и двамата сте добре - цените на двете компании са нагоре
    няма за какво да се оплачете
    така и така ще се черпите другата седмица, да дойда да отворя черното Жони???

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Не бях писал отдавна, тъй като се премествахме със семейството в Пловдив но виждам че компанията се е представяла достойно през това време, а цената ех цената а Пиб?????
      Да ти пиша ли вече новия си адрес в Пловдив за да ми пращаш Жонито или искаш да изчакаме до ЧНГ

Поздрави на всички акционери и на екипа водещ СФАРМ!!!

п.с. Я по-добре ако искаш пращай сега, че да мога за рождения ден на чичо Оги да пия за здравето му с твоето Жони
      Немаш никакъв проблем.
      Ма и ти требе да почерпиш че вече си станал Майна

Я дай линк към баса ни че вече съм забравил кога и как точно го формулирахме.

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
        Не бях писал отдавна, тъй като се премествахме със семейството в Пловдив но виждам че компанията се е представяла достойно през това време, а цената ех цената а Пиб?????
        Да ти пиша ли вече новия си адрес в Пловдив за да ми пращаш Жонито или искаш да изчакаме до ЧНГ

Поздрави на всички акционери и на екипа водещ СФАРМ!!!

п.с. Я по-добре ако искаш пращай сега, че да мога за рождения ден на чичо Оги да пия за здравето му с твоето Жони

Коментар

+1

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Аз направих едни бързи 15% за 2 седмици в Тева и избягах.
            Инак и на мене ми харесва като сектор, но в останалото доста различно мисля от тебе.
            Дори самия мажо призна че няма потенциал за устойчив растеж и затова залага на нови придобивки/сливания.

Бай дъ уей - някой може ли да ми каже процедурата как мога да шортя тука ?

Наближава много апетитни нива за целта
            Тъкмо да си понижа с печалбите от къса мама средната на трейдинга
            Фармацията като цяло расте или чрез въвеждане на нови лекарства или чрез сливания и придобивания. А последните години всъщност правят придобивания за да пускат нови лекарства. големите оставят на малките риска от разработване на нови лекарства и след това или им плащат роялти или директно ги изкупуват.

Софарма няма потенциал да пуска скъпи нови лекарства, а покупката на фирма която е разработила ново лекарство си е нещо което струва милиарди - очевидно Софарма това не може да го прави, и съответно стратегия за растеж чрез сливания и придобивания е точно това, което може да се очаква за добър растеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              На мен ми харесва фармацията като отрасъл, и за момента софарма ми влиза в петицата на най-добри съотношения доходност риск във фармацефтичния сектор. В даден момент сигурно ще изпадне и ще я заменя - но към момента я намирам за ок за инвестиране.
              Аз направих едни бързи 15% за 2 седмици в Тева и избягах.
              Инак и на мене ми харесва като сектор, но в останалото доста различно мисля от тебе.
              Дори самия мажо призна че няма потенциал за устойчив растеж и затова залага на нови придобивки/сливания.

Бай дъ уей - някой може ли да ми каже процедурата как мога да шортя тука ?

Наближава много апетитни нива за целта
              Тъкмо да си понижа с печалбите от къса мама средната на трейдинга

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                Искаш да кажеш. че фармата е по-перспективна ли от тези нива
                На мен ми харесва фармацията като отрасъл, и за момента софарма ми влиза в петицата на най-добри съотношения доходност риск във фармацефтичния сектор. В даден момент сигурно ще изпадне и ще я заменя - но към момента я намирам за ок за инвестиране.

Коментар

браво

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...ofarma,163330/

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                      Това е явно превземането за което "намекна 'чичо Оги
                      за какво превземане пишеш???

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                        Това е явно превземането за което "намекна 'чичо Оги
                        да така е да видим

Коментар

• Това е явно превземането за което "намекна 'чичо Оги

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Нали
                            Самонадува се, а и има кой да го надува.
                            Тука отдавна въпроса пред имащите е не дали да си добавят ( всичко над 2.50 за мене няма адекватен маржин на сейфти) а докаде може да стигне и кога да продадат. Както Тони отбеляза не е никакъв проблем и 5лв да стане, друг е въпроса колко струва
                            Ма пред мене тоя въпрос не седи. Аз участвам в ралито през трейдинга който така или инак е част от дългосрочния ми дивидентен БФБ портфейл и цената не ме вълнува особено,макар да е готино да гледаш зеленкото.
                            Дори обратното важи - всяко спихване при дивидентна дългосрочна акция е добре дошло и ти увеличава средната див.доходност.
                            май тези неща си ги преписвал от някого!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Добрите компании винаги се оценяват от пазара!!!!
                              Значи ти затова се загуби от форума – местил си багаж!!!
                              Как е новата работа???Ще можеш да инвестираш повече пари в групата Софарма вече!!!!!!
                              защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                                .... Или да го слива или да не го слива, но да благоволи да каже, докога ще ги разиграва хората там, защото и в двата случая, (със сливане или без) ще се радват на много по-адекватна (пазарна) оценка
                                Да, да много разумно виждане, според мен. И в двата случая севтото ще дръпне най-вероятно, само дано чичото по-бързо го реши какво ще прави. Някаква безтегловност стана там. Не говори добре за лъскавия борсов имидж от типа: "чичо на Тони"
                                Препоръка е да се вземе някакво окончателно решение

Коментар

Working...
                                X