Първоначално изпратено от EquityPrivate
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеДосега не съм чул ОД да казва нещо по въпроса, а това че дигна цената чрез обратното може би беше опит за защита...ама тия извадиха дълбоки джобове...
Л. Павлов мисля крепеше със своя дял групичката около О. Донев да са реално мажоритари. Сега реално при добро желание може да се вземе мажоритарния дял.
А на тия наистина не се знае колко са им дълбоки джобовете и от къде реално им идват парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеНе става ясно как точно ще постигнат тия синергии, за които говорят. Те имат някакъв малък миноритарен дял (12-13%, примерно), а синергии можеш едиствено да имаш при сливане на компании и оперативен контрол.
За мен е по-интересно дали тези момчета помагат на О.Д. да се крепи цената (бел. ред, разбрали са се да купят определено количество акции) или по-скоро с покачването на процентите в капитала се опитват да го притискат с изисквания за място в борда и реално искат да превземат фирмата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеТо май няма кой друг.Last edited by dex; 05.02.2014, 15:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение"Изпълняваме плана за синергия между двете фармацевтични компании, който мажоритарният собственик на "Софарма" начерта. Увеличаваме дела си в дружествата, като купуваме на разумни цени", коментира Венелин Георгиев, съсобственик в "Ромфарм компани".
За мен е по-интересно дали тези момчета помагат на О.Д. да се крепи цената (бел. ред, разбрали са се да купят определено количество акции) или по-скоро с покачването на процентите в капитала се опитват да го притискат с изисквания за място в борда и реално искат да превземат фирмата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениенай-интересно ми е като започнете да анализирате всяка дума от казано от някого. то по принцип няма лошо да е така, НО когато казаното има значение, а не да е плява. Всяка една компания има план за дългосрочно развитие (дългосрочно защото - тези са голям инвеститор, т.е. те купуват, за да могат да изкарат пари след години, не сега, защото такива пакети трудно се продават при опит за излизане - от там - те ще седят в позицията...) и това е съвсем нормално. Донев е говорил някъде за стратегията, тоя сега просто му преповтаря думите. Но в това няма някакво огромно значение или мистика, която някои колеги се опитват да намерят, това са общи приказки - не се чудете много, много - планове и симетрии...
2ро - Това, че има голям инвеститор е много силен BUY сигнал. Този инвеститор, както по-горе написах търси дългосрочно развитие. И той ще очаква силни резултати, както и всички нас, включително и мажоритарят! Само че тези отчети дето излизат, са си cookbooks, както всеки отчет. Т.е. - те могат да го изкарат и на по-висока печалба. Забелязал съм, че тука, печалбата расте с минимални % (или приходите, без печалбата) и това действа на цената на акцията положително и тя си пълзи нагоре. Сега се достига до такъв момент, в който печалбите ще трябва да се увеличат повечко и аз вярвам, че това ще стане. Господата от Ромфарм също (явно). Така че въобще не възнамерявам никъде да ходя. Отново за не знам кой път ви казвам - работим в перспектива, с бъдещи очаквания, а не със сегашни (за отчетите говоря!!! - чакам да са положителни)
оценките може да са различни, всеки да преценява
аз предпочитам да държа акции от групата Софарма и да не излизам, само да допълвам, отколкото да въртя из разни чуруци, които не се знае какво правят
Коментар
-
най-интересно ми е като започнете да анализирате всяка дума от казано от някого. то по принцип няма лошо да е така, НО когато казаното има значение, а не да е плява. Всяка една компания има план за дългосрочно развитие (дългосрочно защото - тези са голям инвеститор, т.е. те купуват, за да могат да изкарат пари след години, не сега, защото такива пакети трудно се продават при опит за излизане - от там - те ще седят в позицията...) и това е съвсем нормално. Донев е говорил някъде за стратегията, тоя сега просто му преповтаря думите. Но в това няма някакво огромно значение или мистика, която някои колеги се опитват да намерят, това са общи приказки - не се чудете много, много - планове и симетрии...
2ро - Това, че има голям инвеститор е много силен BUY сигнал. Този инвеститор, както по-горе написах търси дългосрочно развитие. И той ще очаква силни резултати, както и всички нас, включително и мажоритарят! Само че тези отчети дето излизат, са си cookbooks, както всеки отчет. Т.е. - те могат да го изкарат и на по-висока печалба. Забелязал съм, че тука, печалбата расте с минимални % (или приходите, без печалбата) и това действа на цената на акцията положително и тя си пълзи нагоре. Сега се достига до такъв момент, в който печалбите ще трябва да се увеличат повечко и аз вярвам, че това ще стане. Господата от Ромфарм също (явно). Така че въобще не възнамерявам никъде да ходя. Отново за не знам кой път ви казвам - работим в перспектива, с бъдещи очаквания, а не със сегашни (за отчетите говоря!!! - чакам да са положителни)The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеДоверие ли излиза?
"...В няколко сделки на Българската фондова борса то изкупи от пенсионни фондове два големи пакета акции на "Софарма" и на асоциираната й компания - "Българска роза Севтополис", Казанлък, за малко над 20 млн. лв."
сега кеша спокойно ще си го делнат с някой чурук вместо да си стоят на сигурно в Софарма, където потенциалът е доста по-голям
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеДоверие ли излиза?
"...В няколко сделки на Българската фондова борса то изкупи от пенсионни фондове два големи пакета акции на "Софарма" и на асоциираната й компания - "Българска роза Севтополис", Казанлък, за малко над 20 млн. лв."Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Konsultant
Мс за инфото,
Лекинка!
Коментар
-
Дано това е за добро на фармата и на акционерите! Не знам какъв е тоя план дето го е начертал чичо Оги и дано да повдигнат повече завесата. Купиха прекалено много - дано намеренията им са добри и дано чичо Оги е премислил това което прави! Много "дано" станахаиначе винаги е хубаво да имаш нови и силни приятели
Много купуват Севто бе - пише нещо в плана , което не знаем!!!
Коментар
Коментар