Първоначално изпратено от BGold
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеИли пък да има сливане СФАРМ + РОМФАРМ
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеех тази Софарма!!!
"Софарма АД отчита 6% ръст на продажбите през януари на годишна база, съобщи компанията чрез БФБ-София. В това число има увеличение на вътрешния пазар с 2% и на износа с 9%."
Коментар
-
Майко мила !!! ....Като ви зачете тук човек.....и като види острата аналитична мисъл, как тече като безкрен дълбок поток ..... и му иде да продаде и последната си акция на тая смешна борса и да отива да търси нормални пазари нанякъде.
Което и се случва непрекъснато, всъщност.....
Накрая ще останат само роми и ром-фарми) синергиращи земедлска оран с правене на илачи.
И най-вече да е жив и здрав Евро Съюза да дава субсидии на селяните .......че да си купуват хапчета
Коментар
-
Моето мнение: Софарма ще продължи да работи както досега под управлението на настоящите собственици. Ромфарм вече е голям акционер избрал да работи в синхрон с настоящия мениджмънт. Мисля, че ще има за напред съдействие между Софарма и Ромфарм в продажбите на различни пазари. Нищо драматично.
Очаквам малките акционери да бъдат доволни от компанията през следващите години.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеИли пък да има сливане СФАРМ + РОМФАРМ
Не го вярвам, за мен звучи невероятно ...
Наблюдавайки политиката на господата от Ромфарм до сега в БГ, те са в ролята на мечката която яде мед, как тогава човек да пробва да опита от меда?
Ако има синергия очаквам да е само по линия на Софарма, ползи за новия голям акционер.
В средносрочен план за Софарма според мен печалбата ще бъде само хипотетичния достъп до продуктовите канали на Ромфарм в Руската федерация и бившите и сателити ..
Поздрави!
P.S. Аз излезнах от майката и се съсредоточих в три от дъщерните компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение2. договорено е Донев и къмпани да влизат по някакъв начин и в подходящ момент при групата Ромфарм. Естествено, спекулирам.
Поздрави,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеХипотетично би трябвало Донев, да е съдействал на Ромфарм да придобие дяла на Павлов. При подобни съдружия и суми не се продава току така. В повечето случаи се прави съгласувано вкл. и със среща между новия купувач и собствениците, мениджмънта /Донев/, в повечето случаи има и одит.
Изказванията подкрепят тази теза.
Включително и вчера след придобиването на новите пакети в майката и Севто. Ромфарм би трябвало да има +/- 10% в майката и над 20% в Севто вече.
Във вчерашната си изява Георгиев говореше за "плана за синергия между двете фарм компании".
Само по себе си, едно придобиване на миноритарен дял на едната страна при другата, не дава основание да се правят подобни заявления.
Със сигурност вариантите са повече от два, но поне да посоча някакви хипотетични два:
1. описаното от теб,
2. договорено е Донев и къмпани да влизат по някакъв начин и в подходящ момент при групата Ромфарм. Естествено, спекулирам.
Поздрави,
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеХм, да не му спретнат един hostile buy-out, както той направи с Доверие преди години.
Л. Павлов мисля крепеше със своя дял групичката около О. Донев да са реално мажоритари. Сега реално при добро желание може да се вземе мажоритарния дял.
А на тия наистина не се знае колко са им дълбоки джобовете и от къде реално им идват парите.
Изказванията подкрепят тази теза.
Включително и вчера след придобиването на новите пакети в майката и Севто. Ромфарм би трябвало да има +/- 10% в майката и над 20% в Севто вече.
Поздрави!
P.S. Разбира се, това не означава че новият голям акционер в групата няма в някой момент да опита враждебно изкупуване. Но поне на този момент не мисля ...
Коментар
Коментар