IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
    Сега ще почнат да "избиват "от БГ необятния пазар с повишаване на цените ,между другото те го правят от доста време де...иначе откъде тия ръстове
    Пазарът на лекарства е силно конкурентен и волности не вървят.

Коментар

• Тежък момент за износителите в Русия.
      Забелязах, че през 01.2013г ръстът на продажбите в БГ е бил +3%, през 01.2014г е бил +2%, през 01.2015г стана +11%.
      Ще наблюдавам как ще се движат продажбите в БГ през годината, но ще е вариант според мен.

Коментар

• Сега ще почнат да "избиват "от БГ необятния пазар с повишаване на цените ,между другото те го правят от доста време де...иначе откъде тия ръстове

Коментар

• Събитията около Русия са такива, изчакваш, после пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
            Искаш да кажеш, че никога не си губил
            Губил съм, но през последните 3 години е много трудно да загубиш пари. Изискват се големи усилия.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              pipbel, няма кой знае каква драма. Всичко това беше очаквано и всеки спекулант можеше да се подготви за ситуацията. Аз не съм имал акции на Софарма от 12 декември 2013 година. Това не ми попречи да си купя Биовет и за няколко месеца държане да съм 20 процента напред. Пазара е достатъчно голям за да не нацелваме куците коне. Въпреки всичко аз съм убеден, че в даден момент отново ще имам акции на Софарма. Пожелавам ти успех в търговията. Човек трябва да е доста некадърен за да губи пари от български акции.
              Искаш да кажеш, че никога не си губил

Коментар

• pipbel, няма кой знае каква драма. Всичко това беше очаквано и всеки спекулант можеше да се подготви за ситуацията. Аз не съм имал акции на Софарма от 12 декември 2013 година. Това не ми попречи да си купя Биовет и за няколко месеца държане да съм 20 процента напред. Пазара е достатъчно голям за да не нацелваме куците коне. Въпреки всичко аз съм убеден, че в даден момент отново ще имам акции на Софарма. Пожелавам ти успех в търговията. Човек трябва да е доста некадърен за да губи пари от български акции.

Коментар

• Звучи лошо, да видим дали ще се преструктурират по някъв начин..

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    Не съм съгласен! За разлика от малките СФИ и СФТРД, мисля че за СФАРМ и при толкова много акционери би било много трудно, дори на чичо Оги да насочи цената в исканата от него посока и да влияе на тренда.

п.п. Понеже знам, че много хора следят темата искам да похваля мениджмънта, че в тези адски трудни условия успява да постигне тези резултати! Русия е страхотен пазар и такъв ще си остане. !
                    Aко мениджмънта бе толкова добър както постоянно натъртваш нямаше да си остане с наследените от комунизма пазари, а малко от малко щеше да ги диверсифицира.
                    Пропилян четвърт век за това, сега ще бере плодовете си.
                    Абсолютно същото е положението с продуктовата гама, основните пера са също от бай Тошово време.

И защо никой не коментира как ще се отрази тук приетото решение от Русия ( не съм сигурен думата ли беше или правителствен план, ще го изровя ако трябва) от преди 5-6 месеца предвиждащ минимум 70% от лекарствата да се произвеждат в Русия. Мисля че цитираха навремето около 20-22% сега дял на местната фармация.

ПС Ликвидността е също смехотворна за капа де има. Да не говорим че половината е вероятно от обратното.

Коментар

• за месец януари 2015 година „СОФАРМА” АД реализира спад в продажбите си с 43% спрямо същия месец на предходната година. Волатилността на рублата наложи актуализация на цените на продуктите предназначени за руския пазар, поради което дружеството ограничи износа си към Русия през периода. Считаме, че това забавяне в началото на годината ще бъде наваксано през първото тримесечие.

Общо, продажбите за износ бележат спад от 61%, докато продажбите за вътрешен пазар нарастват с 11%.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                        Лесен отговор - докъдето каже чичо ти Оги.
                        Не съм съгласен! За разлика от малките СФИ и СФТРД, мисля че за СФАРМ и при толкова много акционери би било много трудно, дори на чичо Оги да насочи цената в исканата от него посока и да влияе на тренда.

п.п. Понеже знам, че много хора следят темата искам да похваля мениджмънта, че в тези адски трудни условия успява да постигне тези резултати! Русия е страхотен пазар и такъв ще си остане. С тяхното обедняване и тези военни действия ще поглеждат все по-често към генериците и би било адски глупаво от тяхна страна ако затворят пазара си за нещо жизнено важно като медикаменти за населението!!! Да не говорим че СФАРМ вече има и фирми в Беларус, от където отново може да влиза и продава в Русия. Колкото до бъдещето след обновяването на всички заводи ми се иска да се мисли повече за разширяване на портфолиото от медикаменти и от диверсифициране на пазарите.
                        Успех!
                        Last edited by tony1975; 01.02.2015, 10:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          докъде ли ще ни отведе този тренд след отчета?

Лесен отговор - докъдето каже чичо ти Оги.

Коментар

• докъде ли ще ни отведе този тренд след отчета?

Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                              Днес купих! Най-накрая се наканих до подпра бате Оги...
                              И аз се почесвам умно за това, но може би лятото.

Коментар

• КАКВО СТАВА СЪС АКЦИИТЕ НА СЕФТО, ПРЕОБРАЗУВАНИ В АКЦИИ НА СОФАРМА.???.....НЕЩО НЕ ГИ НАМИРАМ.....ЧЕТОХ, че до 15.01.2015г. трябва всичко да бъде преобразувано......

Коментар

Working...
                                X