Първоначално изпратено от toto 2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеИскаш да кажеш, че никога не си губил
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеpipbel, няма кой знае каква драма. Всичко това беше очаквано и всеки спекулант можеше да се подготви за ситуацията. Аз не съм имал акции на Софарма от 12 декември 2013 година. Това не ми попречи да си купя Биовет и за няколко месеца държане да съм 20 процента напред. Пазара е достатъчно голям за да не нацелваме куците коне. Въпреки всичко аз съм убеден, че в даден момент отново ще имам акции на Софарма. Пожелавам ти успех в търговията. Човек трябва да е доста некадърен за да губи пари от български акции.
Коментар
-
pipbel, няма кой знае каква драма. Всичко това беше очаквано и всеки спекулант можеше да се подготви за ситуацията. Аз не съм имал акции на Софарма от 12 декември 2013 година. Това не ми попречи да си купя Биовет и за няколко месеца държане да съм 20 процента напред. Пазара е достатъчно голям за да не нацелваме куците коне. Въпреки всичко аз съм убеден, че в даден момент отново ще имам акции на Софарма. Пожелавам ти успех в търговията. Човек трябва да е доста некадърен за да губи пари от български акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНе съм съгласен! За разлика от малките СФИ и СФТРД, мисля че за СФАРМ и при толкова много акционери би било много трудно, дори на чичо Оги да насочи цената в исканата от него посока и да влияе на тренда.
п.п. Понеже знам, че много хора следят темата искам да похваля мениджмънта, че в тези адски трудни условия успява да постигне тези резултати! Русия е страхотен пазар и такъв ще си остане. !
Пропилян четвърт век за това, сега ще бере плодовете си.
Абсолютно същото е положението с продуктовата гама, основните пера са също от бай Тошово време.
И защо никой не коментира как ще се отрази тук приетото решение от Русия ( не съм сигурен думата ли беше или правителствен план, ще го изровя ако трябва) от преди 5-6 месеца предвиждащ минимум 70% от лекарствата да се произвеждат в Русия. Мисля че цитираха навремето около 20-22% сега дял на местната фармация.
ПС Ликвидността е също смехотворна за капа де има. Да не говорим че половината е вероятно от обратното.
Коментар
-
за месец януари 2015 година „СОФАРМА” АД реализира спад в продажбите си с 43% спрямо същия месец на предходната година. Волатилността на рублата наложи актуализация на цените на продуктите предназначени за руския пазар, поради което дружеството ограничи износа си към Русия през периода. Считаме, че това забавяне в началото на годината ще бъде наваксано през първото тримесечие.
Общо, продажбите за износ бележат спад от 61%, докато продажбите за вътрешен пазар нарастват с 11%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеЛесен отговор - докъдето каже чичо ти Оги.
п.п. Понеже знам, че много хора следят темата искам да похваля мениджмънта, че в тези адски трудни условия успява да постигне тези резултати! Русия е страхотен пазар и такъв ще си остане. С тяхното обедняване и тези военни действия ще поглеждат все по-често към генериците и би било адски глупаво от тяхна страна ако затворят пазара си за нещо жизнено важно като медикаменти за населението!!! Да не говорим че СФАРМ вече има и фирми в Беларус, от където отново може да влиза и продава в Русия. Колкото до бъдещето след обновяването на всички заводи ми се иска да се мисли повече за разширяване на портфолиото от медикаменти и от диверсифициране на пазарите.
Успех!Last edited by tony1975; 01.02.2015, 10:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениедокъде ли ще ни отведе този тренд след отчета?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеДнес купих!Най-накрая се наканих до подпра бате Оги...
Коментар
Коментар