IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами след Софарма, така като гледам той се гласи и в Трейдинга да го отреже дивидента с това, което споделихте от събранието ! А само преди година или две ни насочваше към него, ако искаме дивиденти ! Сега май ни сапунисва да вървим при имотната Софарма !

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Някъде бях срещал следната мъдрост - Цената е мнение, дивидентът е факт.
      А да избягам на 3,40 е мечта.

Коментар

• Някъде бях срещал следната мъдрост - Цената е мнение, дивидентът е факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          А представи си, колко щастлив щеше да бъдеш ако си бил хакционер и в севтополис - уточнявам за изперкалия модератор, че българска роза севтополис беше слято в софарма!!на уникалната цена под собствения капитал ))) Още оттам стана ясно колко може да се вярва и за останалото ...
          трагедия .................... с подобни отчаяни опити (да се трият критичните мнения) не вярвам ОД да стигне далече...

дори и онези които се кефеха на чешмичка и шапка някой ден ще прогледнат
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• А представи си, колко щастлив щеше да бъдеш ако си бил хакционер и в севтополис - уточнявам за изперкалия модератор, че българска роза севтополис беше слято в софарма!!на уникалната цена под собствения капитал ))) Още оттам стана ясно колко може да се вярва и за останалото ...
            Last edited by precakanoto; 24.06.2015, 19:16.
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• И чичото стана скъперник

Коментар

• голямо триене в тази тема - голямо нещо

не се дава една дума да се напише срещу мажоритаря ......................... което е сигурна гаранция, че нещата за малките рибки ще се прецакат...
                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Тони силно се надявам чичо ти да не тръгне по стъпките на един друг мажоритар във фармацевтична компания и собственик на футболен отбор

Коментар

• Аз също съм неприятно изненадан от промяната на дългосрочната дивидентна политика! Жалко! Особенно неприятно бе, че горе долу казаха - който иска сигурни дивиденти да се насочи към СФИ . Дето се казва и СФТРД и СФАРМ може догодина и да не дадат!!!
                    Който е водил разговор с чичо Оги знае какъв решителен е тонът му(не търпи уговорки и възражения) когато си е навил нещо. По същия начин миналата година, каза че е променил предложението за Севто.
                    И МОНБАТ имаха трудна година, и основните пазари на МОНБАТ се тресат от криза, но хората дават. На оса-то Борисов стана на въпроса на Цвети(Защо няма дивидент, да не планирате инвестиции), ами каза за буфер оставят паричките че много бил нарастнал риска. Не знам дано си заслужава поредното .....минаване по другия тротоар. Нека не забравяме че СФАРМ си изкупи близо 6млн. акции и това са доста пари които си спинкат също.
                    Много странно решение - самият чичо Оги преди 1-2 години в разговор с нас(не помня за коя компания говореше) и вика абе може и да са хубави, но не дават дивиденти. Явно самият той също одобрява дивидентната политика, но просто положението не е розово.
                    Иначе ми се искаше като казвам сфарм да свързам името с дивидентна политика от типа на групата на Стара Планина - ВСЯКА ГОДИНА, РЕДОВНО!!!
                    Дори смешниците от ЕВРОХОЛД ще дават, м@мка му!!!
                    Е той Донев май ще се появи във форума, така че ще отговори ако има желание.
                    Факт е че и финландския фонд сподели, че е неприятно изненадан от СОФАРМА, а явно същото е мнението и на Ромфарм.

Поздрави на всички! Както виждате понякога се и съгласявам с вас!
                    Last edited by tony1975; 22.06.2015, 19:40.

Коментар

• Едни се смеят, други плачат, ама карай да върви

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                        "От своя страна общото събрание на акционерите на фармацевтичната компания реши да не раздава дивиденти, а вместо това да задели печалбата за 2014 г. и неразпределената печалба от изминали години като резерви и да възнагради допълнително своето ръководство."

Аз като пусках модела миналата година (май беше през лятото) казах, че сигурно няма да има дивидент за 2014, защото паричните потоци не изглеждаха толкова добре. Ама пак имаше нападения, че съм пишел такива неща, защото ОД ми бил взел някаква семейна барака преди години с цел да я ползвал за складове...
                        Сега и ЕБИТДА като падне с 10млн. лв покрай ситуацията в Украйна и Русия, форумните талибани пак мен ще обвинят.
                        Така си беше. Аз обаче ако имам желание да надзъртам в тази тема го правя в голяма степен за да видя някоя от таблиците на куроператора. Интересно ми е ако пак направи табличка, да видя, дали ще има спад в оценката на папирката спрямо предишната табличка
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• "От своя страна общото събрание на акционерите на фармацевтичната компания реши да не раздава дивиденти, а вместо това да задели печалбата за 2014 г. и неразпределената печалба от изминали години като резерви и да възнагради допълнително своето ръководство."

Аз като пусках модела миналата година (май беше през лятото) казах, че сигурно няма да има дивидент за 2014, защото паричните потоци не изглеждаха толкова добре. Ама пак имаше нападения, че съм пишел такива неща, защото ОД ми бил взел някаква семейна барака преди години с цел да я ползвал за складове...
                          Сега и ЕБИТДА като падне с 10млн. лв покрай ситуацията в Украйна и Русия, форумните талибани пак мен ще обвинят.

Коментар

• Интересно четиво е протокола от ОСА. Мажо си е гласувал тлъстите бонуси, а всички останали са били против. ЛОШО. За поред път Донев прецаква и не се съобразява с акционерите. А беше едно време компания с най-добро поведение

Коментар

• Софарма трейдинг зарадва акционерите, а Софарма - ръководството

Коментар

Working...
                              X