If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
След три години все надолу и в цената и в продажбите, май е време 2017 да е година с хубави и позитивни новини за СОФАРМА?
Гледам и рублата добре върви последната година, дали няма да поотпуснат колана на продажбите в Русия?
E то това от ройтерс бе още в началото, последно завърши графиката на 70цента ( + 21%) и 21 м кап.
Ако някой го интересува ефекта в/у софарма най добре да попита чичо защо е продал 3/4 от дела в ачийв ( най вероятно са го помолили) и най вече на каква цена.
Ма като съдя по продажбата в сърбия едва ли ще получим публичен отговор.
Иначе за много прозрачна компания се води...
Доколкото четох апликация пред FDA надали ще има преди края на 2018 (ако 3ф-та са ок ), пък после колко още ще се чака - неизвестно.
ПС Ей опасен тоя Интов, намаза 2 цента по евтино от мене.
Шъ да взема да го наема за маркет тайминг адвайзър на нисе по нещата де са за дневна търговия.
Я да му хвърлим един поздрав, макар и на патерица....
Ей сети се !!!- БЛАБОДАРЯ за "табелата" , ама стой малко в сянка , че като минем утре в нова атака с полагащ се "оценителен" гап - тогаз да се поФалим.
Още 2 думи за табекса.
Познавам много малко американци дето пушат. Много по-голям процент пушат немците, да не говорим за французите.
Украинци не познавам въобще. Руснаците (само за познати говоря навсякъде) пушат много.
Та с тази уговорка.
- Като обяснявам на немец как да спре цигарите (на личен опит базирано) обикновенно ми казва - задължтелно ще пробвам.
- Като кажа нещо такова на руснак обикновенно ме праща на проветрение. Случвало се е дори на гръцки
- Не съм го дискутрал с американци, но ги слагам по-близо до немците.
Т.е. дори след очаквано скорошно стабилизиране на руската икономика не вярам (на базата на личен опит ) табекса да има голям успех там. Но дори и малък успех в Щатите е добре дошъл. Може да се окаже по-голям като дял сравне с подажбите в цяла Русия+ Украйна.
Изключително съм впечатлен че някой може да помни толкова отдавна. Нама близо емтикона за >поклон<
Истната е че не се занимавах с борса доста време.
Цялата работа покрай поглъщането на бивше дъщерно на Софарма не ме интерсува с непосредствено количествени показатели. Просто който и да продава Табекс-а, ще трябва да го взима от Софарма. Намалява се вероятността за ситуация с незавършена и нереализирана продукция, като при Спаркито - сега гледам е актална другата тема.
Там търся телето, дано не е под вол.
В тази връзка новината за мен е само положителна.
Респект
Тук някой парадира с много ум. Естествено че има и естествено че са договорени. Е.и. Toвa E ДОБЕ, да.
Бях виждало тво мнения още преди великото балониране през 2006-2007. После се беше изгубил или не съм забелязало да пишеш/ Силно се надявам да е защото бизнеса ти го е изисквало. Имам добри впечатления. Извинявам се ако мнението ми не ти импонира, но мисля, че не си ме разбрал. Ще го илюстрирам с пример - ако великото събитие - дъщерното на софарма изкупено от някой си чужд собвственик зад окена, който пък тепърва ще се слива с въпросното дъщерно - ако цялата "галимация" даде има няма някакви 200-300 хил. или дори 0,5мил към профита на фармата, която (примерно) и сега има 40 мил - то това колко надгражда в %!?!?! А капитализациятЪ скочи за 1 ден с 13 мил (примерно) което би било нормално да кажем ако п/е беше над 20 но не и около 10 което е моментното на фармата сега (исках да кажа че предпочитам да видя числа а не думи и приказки, защот помня какви неща е имало - имаше момент когато някой се заигра с тодоров, а сега гледаме че акции на тодоров се водят на фармата) надявам се да ме разбере правилно - нека видим какви са скелетите в гардероба а после ще е чудесно ако имаме повод да се набалончим (имаше и такава статия от един борсов играч, за скелетите в гардероба, касаеща сфарм - т.е. не само каквото хвърчи се яде, и срваките не са това което са, - ако си наблюдавал бфб през времето което беше спрял да пишеш, ще се сетиш какво имам предвид, още веднъж се извинявам, ако мнението ми ти е прозвучало прекалено авторитарно и надъхано, обикновено описвам крайности, за да не забравям откъде и как сме тръгнали и през какво сме преминали а и маджовците да не си мислят, че не помним а и си признавам че дори да кажа нещо провокативно и на шега да е, много от държачите се врягат, но нека гледаме иситната и числата - това имах предвид - нека маджовеца каже за какви числа в печалбата става дума после ще ти кажа колко е добре или зле, засега казах за мен е борсов шум, генерация на новини...лов на шарани и т.н. - и хумор ми е лош, някои вече го знаят) )))забравих да кажа че има картониЙ
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
...КОй на когото иска да вярва но компанийка от 21 мил маркет кап просто звучи сериозоно, дори софарма е пъти повече. Не е препоръка естествено
E айди сега, що дирим тогава в гагарин, и толкоз няма....
Инак аз на цитизина (табекса) хич му нямам вяра, пунта мара си е за мен, дано каубоите ги лови повече сугестията.
В картона съм за спекулата, ако го надуят х 3-4 бягам, ако ще 10 пъти после да го балонират.
пазарната капитализация на компанията надхвърли 24 млн. долара само за няколко часа....
написали са невярно твърдение. В момента marcet cap=21 мил долар. Писали са статията преди да свърши сесията. Вероятно е имало спад до края на сесията. Какво се оказа - компанийка с капитализация 50 мил лева (картоните под номинал) ще слива дъщерното на софарма. И това ако вдига с над 10% капитализацията на който и да е американски избушляк то там нещата също на балонирани... .Не знам докъде може да доведе всичко това, разбира се всички се надяваме да няма какъвто и да е е епик фейл при американосите. Тук капитализацията се вдигна с само 13 мил. Че то тука един хес ще се окаже много по-стабилно стоящ от капитализирани на 21 мил американоси от насдак. Ти да видиш. Не знам кога ще изтрезнеят от ефекта тръмп, но ако стане, не ми се мисли как ще се разбалончват ....Макар че те си имаха и техни си "гурута" които го приказват това, имаше дори някакъв тотален безхаберник (може вече да е фалирал) Киосаки, който ги облъчваше за да си продава буклуците, та дори и той предсказваше избушване през 2016-2018...КОй на когото иска да вярва но компанийка от 21 мил маркет кап просто звучи сериозоно, дори софарма е пъти повече. Не е препоръка естествено
Не е препоръка... !!!
[quote=Innoscentпазарната капитализация на компанията надхвърли 24 млн. долара само за няколко часа. [/quote] написали са невярно твърдение. В момента marcet cap=21 мил долар. Писали са статията преди да свърши сесията. Явно е имало спад по време на сесията. Какво се оказа. че компанийка с капитализация 50 мил лева (картоните под номинал) ще слива дъщерното на софарма. И това ако може да вдигне с над 10% капитализацията на който и да е американски избушляк то там нещата също на балонирани... Не знам докъде може да доведе всичко това, разбива се всички се надяваме да няма какъвто и да е е епик фейл при американосите. Че то тука един хес ще се окаже много по-стабилно стоящ от капитализирани на 21 мил американоси от насдак. Ти да видиш. Не знам кога ще изтрезнеят от ефекта тръмп, но ако стане не ми се мисли как ще се разбалончват нещата....Макар че те си имаха и техни си "гурута" които го приказват, имаше дори някакъв тотален безхаберник (може вече да е фалирал) Киосаки, който ги облъчваше за да си продава буклуците, та дори и той предсказваше избушване през 2016-2018...КОй на когото иска да вярва но компанийка от 21 мил просто звучи несриозоно, дори софарма е пъти повече. Не е препоръка естествено
Не е препоръка... !!!
След като Reuters съобщи новината за придобиването и за лекарството против пушене, цената на акциите на Oncogenex на NASDAQ се повиши с 38.79%, а пазарната капитализация на компанията надхвърли 24 млн. долара само за няколко часа. Софарма също се покачи ... с колко
E то това от ройтерс бе още в началото, последно завърши графиката на 70цента ( + 21%) и 21 м кап.
Ако някой го интересува ефекта в/у софарма най добре да попита чичо защо е продал 3/4 от дела в ачийв ( най вероятно са го помолили) и най вече на каква цена.
Ма като съдя по продажбата в сърбия едва ли ще получим публичен отговор.
Иначе за много прозрачна компания се води...
Доколкото четох апликация пред FDA надали ще има преди края на 2018 (ако 3ф-та са ок ), пък после колко още ще се чака - неизвестно.
ПС Ей опасен тоя Интов, намаза 2 цента по евтино от мене.
Шъ да взема да го наема за маркет тайминг адвайзър на нисе по нещата де са за дневна търговия.
Я да му хвърлим един поздрав, макар и на патерица....
След като Reuters съобщи новината за придобиването и за лекарството против пушене, цената на акциите на Oncogenex на NASDAQ се повиши с 38.79%, а пазарната капитализация на компанията надхвърли 24 млн. долара само за няколко часа. Софарма също се покачи ... с колко
Риск/риорда обаче ми се струва интересен.
И при най малка заплаха за чантикса на пфайцер тук ще има байаут, било от тях или друг играч.
Гледам огромния ентусиазъм от началото поизлиня та си взех преди малко на 70 цента, мънинко, за спекулата....не бях си купувал досега пени сток...
Вярно е че костолани е казал че обичал да ходи на борсата защото там имало най-много глупаци на кв.м. и все се надявам да не важи за всички форумци (включително и за мен) )))) да не сме сред тях, но може би не съм обяснило добре какво имам предвид с горния въпрос - а то е че все още не знаем дали няма обвързващи параметри срещу тези 3хх% - т.е. дали са договорени и евентуални маржини относно приходи и продажби при дистрибуцията (бъдещата). Форти го разбираме чудесно (поне се надявам де) Но лично за мен тази новина е генерация на борсов шум, ни повече ни по-малко засега, а и американските компанийки не ми вдъхват прекаляно големо доверие))))
Тук някой парадира с много ум. Естествено че има и естествено че са договорени. Е.и. Toвa E ДОБЕ, да.
Риск/риорда обаче ми се струва интересен.
И при най малка заплаха за чантикса на пфайцер тук ще има байаут, било от тях или друг играч.
Гледам огромния ентусиазъм от началото поизлиня та си взех преди малко на 70 цента, мънинко, за спекулата....не бях си купувал досега пени сток...
Да купиш за 100пари и за мене ,, ама ще ги нося на пролет
Коментар