IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975

Знаех си че като ти опре ще се измъкнеш. Снощи ти отговорих супер коректно и честно, а ти тази сутрин реши че ще те оставям да преминаваш границата.

Скромността е добродетел,

Хубав ден!
    Тони ,подвига на матросов с кавички или без ,не беше ли забравено вече понятие....?
    Би ли си заложил бъдещето на децата си на Чичо ОГИ.....?

Коментар

Знаех си че като ти опре ще се измъкнеш. Снощи ти отговорих супер коректно и честно, а ти тази сутрин реши че ще те оставям да преминаваш границата.

Скромността е добродетел,

Хубав ден!
      tony1975, извинявам се, че се намесвам, но тук има една групичка, която се изживяват като ментори и изказванията винаги са им като от последна инстанция ! Те са най знаещите и най можещите ! Вчера в друга тема на единия индивид му написах това :
      Знаеш ли, чудя се само едно нещо и ще те помоля да ми отговориш. Ако, и при положение, че толкова го разбираш пазара и хващаш посоката по мое скромно мнение би трябвало да си отдавна милионер и то с няколко милиона, така ли е ? Ако е така те признавам за играч и познавач !
      Чудеше се как да се измъкне от отговор и така и не даде адекватен такъв !

Коментар

Пак казвам, преди да ме поучаваш на къде да гледам, дай да видя какво си постигнал ти защото аз съм тук от 7г., а ти от 15г., ей така за сравнение а?
        п.п. като видя че си успял следвайки твоите тези и си направил да кажем 400-500К лева тогава ще те слушам по друг начин.
        Тони ,
        Изпадаш в арогантност...
        А един древен мислител е казал...
        При въпрос как се чувства при постигнатите успехи:
        По зле от вчера и по добре от утре......
        Дано разбираш какво ти казвам Пак!

Коментар

Пак казвам, преди да ме поучаваш на къде да гледам, дай да видя какво си постигнал ти защото аз съм тук от 7г., а ти от 15г., ей така за сравнение а?
          Не те ли е яд, че толкова време си вързал парите в тази глупост тук? Елементарен поглед показва, че това дърво рейнджи около дъното от 5 години, докато другаде сме 3-4-5x вече, при това съвсем тихичко без драми.
          Нямам препоръка.
          Custodite sortem vestram

Коментар

странно, въпроса ти ми се стори сериозен снощи и аз отговорих коректно, а ти си искал да се хапем?
            Купил съм бизнес който смятам за подценен - нямам знанията и уменията да ловя дъна и върхове. Определено не мога да правя и пари като теб, щом се натискам на позицията си и работя за друг...
            Я ти като си толкова добър в правенето на пари си снимай портфейла и ми го прати на лични, защото си мисля че се надценяваш - аз ще ти върна моя, ама не от инфостока, а от платформата с име и т.н. и да не излезе, че съм x2 или x3 над твоя пък ти така мъдро да ме поучаваш как се играе играта.

п.п. Колкото до читавите компании и окаляните мажовци - изброй ми 4-5чисти и читави компании и мажовци обичани от всички? Тук е БГ и винаги има такива като теб, дето ще намерят кусури и в най-чистото и в най-читавото, но пробвай... Гагарин, Свинекомплекса, ЕМКА, Сенхл, ...?
            Е Тони ,Тони...
            Не става въпроса за портфейла ....
            Ставаше въпрос за мажо и отношението му към Големите миноритари а и към малките с полския дивидент и севтополис ....
            Там погледни...
            Става въпроса че ти верваш за чиста и свята Република...
            Но си сбъркал мястото ...
            Но ще дойде време и ще го разбереш....
            Поздрави!
            П.П. Твоето П.П е най точното на това което ти пиша и ти не разбираш...
            Не можеш да залагаш твоето бъдеще и бъдещето ти на децата ти на разни мафиоти и мошеници...
            Ако ти дадат взимаш и бягаш .....
            Щото втори път шанс да избягаш може и да нямаш..
            Спирам по темата...
            Дано те накара някога да поразмислиш по този въпрос....?

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение

Монти, вече изцяло ми са ясни мотивите ти за постингите по позицията. Купил си на добра цена 2,55-2,6 и си приложил явно харесваната от теб тактика "цък-цък" (кой ти ги дава 5%). След това явно тотално те е смазвало самосъжалението (ех, а можех да имам 4-4.5 к доход), което обяснява постингите ти тип "киселото грозде" до началото на септември. След това си се усетил корифей ("видяхте ли, че кеша е цар"), сега гледаш на смилянски боб, който ти казва, че купувачите чакали цена 2.50, т.е. чакаш съдбата да ти даде втори шанс да си поправиш грешката.
              Явно харесваш позицията, въпреки постингите си. Приятелски съвет, купувай (към момента няма грешна цена за покупка) и забрави тактиката цък-цък. Не говори за доверие към мажоритари, защото веднага почвам да се сещам, че в твоите любими позиции, в които мажо е детето-чудо.
              Приеми постинга ми като леко шеговита и добронамерена закачка.
              Харесва ми всяка читава компания ,зависи от цената....
              Както 2,5 ми хареса при Софармата и 90 ст. при ссв , скоро лефче при Етропал или изсипванията при БТХ и при Гагарин на 30,както чакам при Хиката под 3 лв....
              Зависи от цената...
              Проблема е за мажо ...
              За мен Чичо ОГИ и Шишо са на една маса и от един калъп...
              Проблема че Шишо е направил това което на Чичо ОГИ му забраниха... и той го прави с ПартнИорете през година .....
              и друго, че Чичо ОГИ ви кани на масата си за кафе и шапки а Шишо не ни кани, но ни пуска от време на време добър дивидент за разлика от вашия...
              Но това прави вашия мажо по приемлив но само в личен план....
              Той и Керезов ви кани ден и нощ на сбирки , ама не ходите ,що така..?

Както беше казано от по умните от мен ..
              На БФБ парите за бичи маркет стигат за 12 до 16 месеца....
              След това и потоп....
              Който не го е осмислил това правило....си е за негова сметка.
              Ако ще и в Еврозоната да ни приемат, където датата е след 2030 г....
              Това с червеното не е само за сега ,някой да си спомни анкета за 430 пункта през 2014 г ,друг спечели точната цифра на НГ но аз давам най ниска точка на индекса....
              Или табаците акции за 2012/3 г.
              Както сега акция за 2018 г.....
              Е имам и грешки но за мен правилото е за 80% плюс....познати...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

е тогава и аз купувах, и за това сега средната ми е 3,2лв.
                Ами не знам инстинкт някакъв. Е имам още оферти в ляво, ама...ще видим
                Така де...
                Държиш, но на 5 пак си държал и на 4 и на 3 пак ще държиш защото вече си на загуба и какво.... ...а си пропуснал 100% печалба на 100 си броя.....
                Ще даваш имагинерна доходност ,която се разминава с истинската поне с 10% , освен ако тя не стане основна....
                В момента ако купя акции за 5 лв мога да кача портфейла си с 3 бона....но това е фалшива доходност...
                А като тръгнах април да излизам, разбрах че и на бичи маркет няма ликвидност.....освен по 2,3 позиции.....
                Така че умната ...
                Поздрави!
                П.П. Ние правиме пари а не колекционираме акции...
                Въпреки че имам слабост с единични бройки да правя и това, като акции ПЧБ , Хранков , лекс , лавчойс , Корп и т.н ...
                В момента имам енергони за 3 лв , Енемона прив за 8 ст и корп за 2 лв....
                Винаги като стана много алчен и риск играч при прегледа на притежаваните от мен компании ,тези акции ми показват че монетата има и друга страна...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ами миналата година хванах 2К на 2,55-60 по памет и ги шитнах веднага с малък профит на василев при обратното действие в рамките на седмица ,две..
                  Тони един въпрос Защо купи днес ,какво се промени от вчера..?
                  ти не си от вчера и си доста начетен и не обичаш да рискуваш ..?
                  Монти, вече изцяло ми са ясни мотивите ти за постингите по позицията. Купил си на добра цена 2,55-2,6 и си приложил явно харесваната от теб тактика "цък-цък" (кой ти ги дава 5%). След това явно тотално те е смазвало самосъжалението (ех, а можех да имам 4-4.5 к доход), което обяснява постингите ти тип "киселото грозде" до началото на септември. След това си се усетил корифей ("видяхте ли, че кеша е цар"), сега гледаш на смилянски боб, който ти казва, че купувачите чакали цена 2.50, т.е. чакаш съдбата да ти даде втори шанс да си поправиш грешката.
                  Явно харесваш позицията, въпреки постингите си. Приятелски съвет, купувай (към момента няма грешна цена за покупка) и забрави тактиката цък-цък. Не говори за доверие към мажоритари, защото веднага почвам да се сещам, че в твоите любими позиции, в които мажо е детето-чудо.
                  Приеми постинга ми като леко шеговита и добронамерена закачка.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Е то все още пазара смята че ще има голяма сделка. За това цената е такава. Ако се окаже че няма да има а на тях наистина им трябва този кеш нещата ще станат много грозни.
                    Този сценарий също е възможен и може да стане наистина грозно за целият пазар та да стискат ръцете и да продължаваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Трябва да мине пакета иначе трудно ще качим! Тони, тук става дума за много пари и трудно някой ще го купи тоя пакет на тези цени. Да вкараш 80-90 млн лева без контрол и после на кой ще продаваш ако се наложи. Трудно е с големи суми и тоя мач на БФБ сме го гледали вече доста пъти.
                      Твоята средна беше споделил е 3.25 лв а очакваш някой с много милиони да поеме такъв риск на 4 лв. Милионите искат ликвидност а тук такава няма!!! А ромите явно търсят изход за да инвестират в друг проект който им се вижда по подходящ.
                      Напълно съм съгласен с теб!
                      Мисля си обаче, че тези хора са направили милионите си защото са затваряли на печалба, а не на загуба и едва ли лесно ще дадат на някой да им извива ръцете(говоря за всички заможни играчи не само Ромфарм). Та да прав си, но зависи колко бързат и защо излизат.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Дълго и аз мислех по този въпрос и за това си взех малко колкото да има за цвят
                        Е то все още пазара смята че ще има голяма сделка. За това цената е такава. Ако се окаже че няма да има а на тях наистина им трябва този кеш нещата ще станат много грозни.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

съгласен съм, клати цялото БФБ този пакет и е важно да минава, ако ли пък не им харесват цените да се прибират и да оставят цената да си мине 5лв, както си е реда и към 5,5 да излязат - тогава! Големите мислят по друг начин и за това са станали големи всъщност. Ще гледаме мача!
                          Трябва да мине пакета иначе трудно ще качим! Тони, тук става дума за много пари и трудно някой ще го купи тоя пакет на тези цени. Да вкараш 80-90 млн лева без контрол и после на кой ще продаваш ако се наложи. Трудно е с големи суми и тоя мач на БФБ сме го гледали вече доста пъти.
                          Твоята средна беше споделил е 3.25 лв а очакваш някой с много милиони да поеме такъв риск на 4 лв. Милионите искат ликвидност а тук такава няма!!! А ромите явно търсят изход за да инвестират в друг проект който им се вижда по подходящ.

Коментар

Аз поне не съм сигурен че ще искат да си продават целия пакет. Не съм сигурен колко време ще го мъчат пазара с продажби, не съм сигурен и на каква цена биха продали. И за това бих купил чак като мине тази сделка или стане ясно че няма да има сделка. Иначе нещата може да се проточат с месеци, че и години, без растеж, може би със спад, докато винаги ще има нещо от някъде иначе да се печели. А то не е като да не може да се влезе в Софарма, като свършат нещата. Макар че ако няма голяма сделка не съм съвсем сигурен че и тогава ще искам да влизам. За какво са ми акции от компания, в която всеки който е искал да влезе е имал месеци да влезе. След това кой ще влиза че да вдига цената.
                            Ти па, след уикенТа има ден, два... колко да приключат месеца що годе... и после като ги запукат....

Коментар

Аз поне не съм сигурен че ще искат да си продават целия пакет. Не съм сигурен колко време ще го мъчат пазара с продажби, не съм сигурен и на каква цена биха продали. И за това бих купил чак като мине тази сделка или стане ясно че няма да има сделка. Иначе нещата може да се проточат с месеци, че и години, без растеж, може би със спад, докато винаги ще има нещо от някъде иначе да се печели. А то не е като да не може да се влезе в Софарма, като свършат нещата. Макар че ако няма голяма сделка не съм съвсем сигурен че и тогава ще искам да влизам. За какво са ми акции от компания, в която всеки който е искал да влезе е имал месеци да влезе. След това кой ще влиза че да вдига цената.
                              Дълго и аз мислех по този въпрос и за това си взех малко колкото да има за цвят

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

купувачите търсят 2,50-2,70 лв...
                                Това показва смилянския ми боб...
                                Прегледа на продажбите при Грамърси ,любо пъпката и сертификатите на Амро , както и продажбата преди година ..
                                Цената от 2,50 става възможна в близкото бъдеще .
                                Кой купуваше днес ами труден въпрос , не искам да обиждам никой ,но някой скаран с реалността ...
                                Същата работа е при БТХ а там няма изцепки да мислят за 50-60 , когато още не е минал пакета на КОРП вече две години........
                                Аз бих продавал на цените над 4-4,1 при фармата ... ама кой съм аз при толкова нобелови нобелисти в Тази позиция....
                                А това че Ромите не са продавали под 4,2 е по скоро лоша новина ,акциите ще им стоят като Дамоклиев меч в бъдещето ....

Коментар

Working...
                                X