IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Честит празник на банкерите!
    Хайде вадете кеш и го отнасяйте този пакет вече!

п.п. За мен Ромфарм не трябва да се крият като Шиши в сенките а да излязат и да кажат - няма да си играем със семки...който купил декември - купил! Оставаме дялов инвеститор - ще следим развитието на компанията, следващи оферти чакаме над 5лв. Защото не вярва влизащите вчера да купуват на тези цени, без да са получили гаранции, че Ромфарм няма да събарят надолу
    БЛАГОДАРЯ !!!
    Честит празник на всички именници, на всички колеги и на всички съдружници !!!!!
    Към колегите - най-доброто лекарство против стрес на работното място е дивидент от СОФАРМА !!!!!!!!!!! И всичко става много леко и приятно, дори и раздаването на кредити !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Днес пак на линия в очакване !!!
      Честит празник на банкерите!
      Хайде вадете кеш и го отнасяйте този пакет вече!

п.п. За мен Ромфарм не трябва да се крият като Шиши в сенките а да излязат и да кажат - няма да си играем със семки...който купил декември - купил! Оставаме дялов инвеститор - ще следим развитието на компанията, следващи оферти чакаме над 5лв. Защото не вярва влизащите вчера да купуват на тези цени, без да са получили гаранции, че Ромфарм няма да събарят надолу
      Last edited by tony1975; 06.12.2017, 06:40.

Коментар

• Днес пак на линия в очакване !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Не, прав си само за себе си, както и аз разбира се не съм за кошницата, защото си мога и сам да си я плета без ограничение от индекс! Въпросът е , че и другите "мераклии" за безгрижни кошници сега ги е хванала липсата.
          Остава само "завидния" шанс да пазаруваме по метода на Форти, по ефтино и за по дълъг срок, но това не ми е стила- то всичко друго на пазара е зашеметено, като стадо назобано с прясно сварени джибри, стои на крака и не знае на къде ходи
          Това е магията на борсата всеки има различен стил на търговия
          Но крайният резултат е един да прибере парите на на другия
          Без значение Кой е тоЙ !

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Поради тази причина фонда няма Ин-директни инвеститори
            Да купят е лесно ама после ко правим ? кошница ли? а не мерси е тук е проблема

Не, прав си само за себе си, както и аз разбира се не съм за кошницата, защото си мога и сам да си я плета без ограничение от индекс! Въпросът е , че и другите "мераклии" за безгрижни кошници сега ги е хванала липсата.
            Остава само "завидния" шанс да пазаруваме по метода на Форти, по ефтино и за по дълъг срок, но това не ми е стила- то всичко друго на пазара е зашеметено, като стадо назобано с прясно сварени джибри, стои на крака и не знае на къде ходи

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
              Върви ли играта?
              Къде се изгуби ти, баш ми е драго да "те срещна" отново? Я кажи какво мислят чертичките и по-важното ти какво мислиш - на каква цена ще отидат останалите 75%?
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Как по точно искаш да ти го каже? - фонда има клиента получава заявката за записване на дялове - КУПУВА ПАКЕТ от фарма( а им предлага КОШНИЦА)
                Поради тази причина фонда няма Ин-директни инвеститори
                Да купят е лесно ама после ко правим ? кошница ли? а не мерси е тук е проблема

Коментар

• Върви ли играта?

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

По принцип се надявах да напишеш, че греша и става въпрос за друг фонд, но явно става въпрос за същият. Грубо активите на фонда са около 31 мил. лева, 14,11% е Софарма или 1 022 163бр. акции. "Пакета" на Ромфарма към края на септември е 17,68% или 23 832 268бр. акции, при текуща цена 4,27лв = 101 мил. лв. Въпроса ми към теб е колко трябва да бъдат активите на "фонда" за да може да "лапне пакета" на Ромфарма?

Как по точно искаш да ти го каже? - фонда има клиента получава заявката за записване на дялове - КУПУВА ПАКЕТ от фарма( а им предлага КОШНИЦА)

Коментар

По принцип се надявах да напишеш, че греша и става въпрос за друг фонд, но явно става въпрос за същият. Грубо активите на фонда са около 31 мил. лева, 14,11% е Софарма или 1 022 163бр. акции. "Пакета" на Ромфарма към края на септември е 17,68% или 23 832 268бр. акции, при текуща цена 4,27лв = 101 мил. лв. Въпроса ми към теб е колко трябва да бъдат активите на "фонда" за да може да "лапне пакета" на Ромфарма?
                      Това трябваше да стане Ин-директно мисля ,че ме разбра поне тъка правят на вън

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

По скоро въпросът ми беше ако това(днешното) е което дълго се чакаше и не се появят бъдещи купувачи на големи обеми като днешните?А те ромите много интересно как гледаха да закръглят бройките на кратно на милион....продавачи със самочувствие от типа "не ни занимавайте с дребни бройки".....както и да е може би имат право.Мисля че въпреки днешните емоции ни предстои още потапяне....дано не съм прав,не говоря конкретно за позицията
                        Днешното както го каза е рунд 1 поне аз така мисля, та трябва да има още един такъв силен рунд преди пазара да повярва че нема да види голяма евтинийка когато тук се отпуши ще се отрази позитивно на Софикс защото пак казвам арбитражът ще свърши!

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Ако фонда толкова си вярва в него си да бе лапнал пакета без много шум ,нали се лиснаха не знам си къде
                          Това е логично и не нужно да се пише даже
                          Предполагам ,че разбираш ,че ако има голям инвеститор за фонда ,ще прочете и разгледа много добре как са нещата тук
                          И да разбере кво е ставало при фармата и е до там

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

да изгледаме и следващите серии
                            може нещо подобно да се случи, божа работа
                            успех на всички !!!!
                            Компанията е перспективна , цената падна не малко, а че тук все ще има недоволни с по няколко профила е без значение

​​​​​​
                            ​​​​​Фондовете се пълнят с държавни облигации с негативна доходност което е лудост а тук има малък дивидент и дългосрочно потенциал за регионален лидер във фармацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Голям оптимист съм за БФБ!!! Още един такъв рунд да мине при Софарма и ромите да кажат за остатъка сме дълги и правим коледно рали. Днес се купи за близо 26 милиона лева а такива пари мишоци немат!!! Та за мен има силно доверие в Софарма което може да поведе цялата борса нагоре.

Много хора правят арбитраж със Софарма и когато тази възможност свърши пазара вярвам ще тръгне!!!
                              По скоро въпросът ми беше ако това(днешното) е което дълго се чакаше и не се появят бъдещи купувачи на големи обеми като днешните?А те ромите много интересно как гледаха да закръглят бройките на кратно на милион....продавачи със самочувствие от типа "не ни занимавайте с дребни бройки".....както и да е може би имат право.Мисля че въпреки днешните емоции ни предстои още потапяне....дано не съм прав,не говоря конкретно за позицията

Коментар

Ако става въпрос за ETFна Н. Василев, то отклонението от Sofix e 1.01% или 10 323бр. акции. На фона на изтъргуваните днес 6 002 290бр. акции това е 0,17%
                                Ако фонда толкова си вярва в него си да бе лапнал пакета без много шум ,нали се лиснаха не знам си къде
                                Това е логично и не нужно да се пише даже
                                Предполагам ,че разбираш ,че ако има голям инвеститор за фонда ,ще прочете и разгледа много добре как са нещата тук
                                И да разбере кво е ставало при фармата и е до там
                                Last edited by lobos; 05.12.2017, 20:59.

Коментар

Working...
                                X