IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "...Phase 3 ORCA-2 Trial Initiation
    Achieve's first Phase 3 ORCA-2 trial was initiated in October 2020 and will randomize 750 U.S. smokers to one of three study arms to determine the efficacy and safety of cytisinicline administered for either 6 or 12 weeks, compared to placebo."

https://finance.yahoo.com/news/achie...210500808.html

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

ОК, значи смятай ако искаш от 2015 като база, само че тогава излиза че има спад от под 0.5% и не ти се връзва на тезата Чета с интерес какво си пишете и си мисля че това писане няма да е случайно.
      Именно след 2015 година прибавайки три сериозни производителя - Медика, Севтополис и Унифарм в резултатите към износа, при двойни по-високи цени с времето, и почти толкова по-голям нараснал фарма пазар, износът на Софарма е 20-30% под този който е имало предприятието през 2010 година, която нито е най-добрата, нито с нещо по-специална, освен това, че вече никой не остана от стария търговски мениджмънт на фирмата....
      Last edited by maki; 10.11.2020, 11:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

4. Планови операции са отменени.
        Аз имах такава през юли, никакви проблеми. За резултатите на Софарма са си виновни Софарма

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Според мен е най-коректно да се сравнят резултатите на Софарма с подобна компания за конкретния период продаваща на същите пазари. През последните няколко години О. Донев няколко пъти говори за пенсиониране, подмладяване на управленския екип и т.н С оглед на резултатите през последните години го подкрепям на 100%. До колкото си спомням преди известно време имаше инфо в x3news, че един от синовете му се обучава за бъдещ "шеф" ... От инфото което намерих за него няма образование в чужбина: https://doverie.bg/%D0%B7a-%D1%85%D0...D%D0%B8%D0%B5/
          г-н Донев си е супер, поне според мен. Дали ще се подмладяват е преценка на мажоритарните собственик/ици. Номерът е да се вкара някой, който е добър в маркетинга, продажбите, да се осмисли гледната точка, визията. За сравнението с други компании - има ли смисъл? Какво, ако се окаже, че има и други пет компании, които също губят пазар? Основното сравнение за мен е колко ми носи инвестицията. Аз тук засега все още съм на малка печалба, ама ще видим. Продължавам да съм с оптимистична нагласа
          Last edited by melon; 09.11.2020, 13:03. Причина: правописна грешка

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
            Според мен е добре да се потърси и друга гледна точка. Ако е възможно, да се освежи управлението с някой чуждестранен мениджър. Да се привнесе различен манталитет. Пазарната ситуация винаги е ситуация, но има фирми, които са успешни и такива, които не са. Какво ги различава?
            Според мен е най-коректно да се сравнят резултатите на Софарма с подобна компания за конкретния период продаваща на същите пазари. През последните няколко години О. Донев няколко пъти говори за пенсиониране, подмладяване на управленския екип и т.н С оглед на резултатите през последните години го подкрепям на 100%. До колкото си спомням преди известно време имаше инфо в x3news, че един от синовете му се обучава за бъдещ "шеф" ... От инфото което намерих за него няма образование в чужбина. Натрупал е опит и стаж тук: В периода 2008 – 2017 г. е изпълнявал длъжностите „експерт” и „директор за връзка с инвеститорите” в „Унифарм“ АД – гр. София. Владее френски, английски, руски и испански език. https://doverie.bg/%D0%B7a-%D1%85%D0...D%D0%B8%D0%B5/
            Last edited by Innocent; 09.11.2020, 10:15.

Коментар

• Според мен е добре да се потърси и друга гледна точка. Ако е възможно, да се освежи управлението с някой чуждестранен мениджър. Да се привнесе различен манталитет. Пазарната ситуация винаги е ситуация, но има фирми, които са успешни и такива, които не са. Какво ги различава?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                В краткосрочен план това е положението. И аз не съм вярвал, че придобивайки дялове в най-големия здравен холдинг в БГ и то по време на здравна криза - ще виждам спад в продажбите и то такъв - все едно притежавам туристическа компания. Личните лекари са трудно достъпни, плановите дейности на здравните заведения са отложени и т.н. и т.н., но това няма как да продължи вечно. Рано или късно ще има обратен процес, връщане към нормалността и наваксване на забавените и отложени здравни дейности.
                И аз нещо подобно си мислех - все едно съм си купил хотел. Толкова да не може да се адаптират към ситуацията е странно. Мисля че Чичо трябва да напише някой ред, а то дори хората дето викаха НАЙ, ги няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
                  Защото през 2010 г. в „Софарма“ АД не влизаха „Медика“ АД - Сандански, „Българска роза Севтополис“ АД - Казанлък и „Унифарм“ АД - София. Те се вляха в Софарма АД съответно през 2017 г., 2015 г. и 2018 г. и сега резултатите на „Софарма“ АД включват и тези производствени мощности.
                  ОК, значи смятай ако искаш от 2015 като база, само че тогава излиза че има спад от под 0.5% и не ти се връзва на тезата Чета с интерес какво си пишете и си мисля че това писане няма да е случайно.

Коментар

• [QUOTE=BSEtrader;n3674042]

Акции имам колкото да не кажа че нямам нито една. Но не разбирам кому е нужно това манипулуране на обществено мнение. Защо точно спрямо 2010 даваш измененията?!?

Защото през 2010 г. в „Софарма“ АД не влизаха „Медика“ АД - Сандански, „Българска роза Севтополис“ АД - Казанлък и „Унифарм“ АД - София. Те се вляха в Софарма АД съответно през 2017 г., 2015 г. и 2018 г. и сега резултатите на „Софарма“ АД включват и тези производствени мощности. Защото през 2010 година вече във фирмата не остана почти никой от старите кадри, които бяха създали тези пазари.
                    Защото от 2010, след световната рецесия и период на спад на брутния световен продукт през 2008 – 2009 година, оценяван като най-тежката глобална икономическа криза - фармацевтичният пазар и у нас, и в чужбина има огромни ръстове! От 2010 година насам ръстът на фармацевтичния пазар през всичкото това време е между 7 и 11% на годишна база!! Цените скочиха повече от двойно от 2010 година до днес!

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Нито Космосът, нито Ковида са виновни за спада на продажбите....Виновна е Кривата кадрова политика!
                      Година Изменение спрямо 2010 г.
                      Износ
                      2020 -11%
                      2019 -9%
                      2018 -21%
                      2017 -15%
                      2016 -29%
                      2015 -24%
                      2014 -5%
                      Акции имам колкото да не кажа че нямам нито една. Но не разбирам кому е нужно това манипулуране на обществено мнение. Защо точно спрямо 2010 даваш измененията?!? Давай си ги като изменение година за година:
                      2012 *** 4.5%
                      2013 *** 1.4%
                      2014 *** -9.9%
                      2015 *** -20.3%
                      2016 *** -7.6%
                      2017 *** 25.0%
                      2018 *** -6.4%
                      2019 *** 15.4%

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение

Болниците вече лекуват само Covid ,хапчета за сърце и ч.дроб не се пият ) Операциите се отлагат

Нито Космосът, нито Ковида са виновни за спада на продажбите....Виновна е Кривата кадрова политика!
                        Година Изменение спрямо 2010 г.
                        Износ
                        2020 -11%
                        2019 -9%
                        2018 -21%
                        2017 -15%
                        2016 -29%
                        2015 -24%
                        2014 -5%

Коментар

• В краткосрочен план това е положението. И аз не съм вярвал, че придобивайки дялове в най-големия здравен холдинг в БГ и то по време на здравна криза - ще виждам спад в продажбите и то такъв - все едно притежавам туристическа компания. Личните лекари са трудно достъпни, плановите дейности на здравните заведения са отложени и т.н. и т.н., но това няма как да продължи вечно. Рано или късно ще има обратен процес, връщане към нормалността и наваксване на забавените и отложени здравни дейности.
                          Те са от 3 групи: антитромботичните лекарства, кортикостероидите и антибиотиците
                          Last edited by tony1975; 08.11.2020, 14:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                            Аз съм един от най-големите критици на Софарма, НО!!!
                            1. Не можем да виним мениджмънта за лошите резултати.
                            2. Никой не можеше да предвиди пандемията.
                            3. Коронавирусът уби всички други болести - грипове, ангини и тн.
                            5. Лекува се само Ковид.
                            Няма как да очакваме добри резултати в тази ситуация. Дори фармацията ще страда. То падна консумацията на хранителни стоки дори. Криза е брутална и дори Софарма ще страда и затова няма вина мениджмънта.
                            Аз съм от големите фенове на Софарма, НО!!!
                            1. Разминават се сведенията от различните точки от веригата на доставки. През Март и Април мениджмънтът на Трейдинга твърдеше, че се въвежда трисменен режим в складовете, а самите мениджъри сядали в колите за да изпълняват поръчките на аптеките. Излиза, че са кесили до късно и са се щурали залудо.
                            2. Короната уби всичко друго, но каквото има в аптеките, всичко отиваше и отива за борба с ковид. Аптеките продължават да продават като обезумяли.
                            3. Софарма не рекламира нищо никъде. Витамини, бронхолитин, парацетамол - дори и най-евтините медикаменти могат да се лансират срещу алтернативите на конкурентите (така си мисля).
                            4. Операциите са лош удар по Фармата, така е. Производствените линии адаптираха ли ги за нуждите на пазара?

Кризата е брутална, с това съм съгласен, но фарма секторът е биг уинър от нея. Твърдя, че съм прав, но може и да не съм. Точките са добри за дискусия.
                            Last edited by unsworth; 08.11.2020, 18:26.

Коментар

• Аз съм един от най-големите критици на Софарма, НО!!!
                              1. Не можем да виним мениджмънта за лошите резултати.
                              2. Никой не можеше да предвиди пандемията.
                              3. Коронавирусът уби всички други болести - грипове, ангини и тн.
                              5. Лекува се само Ковид.
                              Няма как да очакваме добри резултати в тази ситуация. Дори фармацията ще страда. То падна консумацията на хранителни стоки дори. Криза е брутална и дори Софарма ще страда и затова няма вина мениджмънта.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Това е вярно, но от друга страна днес два пъти минавам покрай кварталното Софармаси и на 3 гишета работеха на макс и имаше опашки! Жалко, че не развиха Аромания - всякакви витамини и добавки със селен, цинк и вит.Д се изкупуват като топъл хляб
                                Т.е. очакваш ръст в резултатите на трейдинга. Това добре, но как си обясняваш влошените резултати при Софарма? Честно казано чета и не мога да повярвам как е възможно по време на пандемия да имаш по над 30%-40% спад на приходите, бидейки фармацевтична компания?

Коментар

Working...
                                X