IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Аз пък въобще не съжалявам за такива мажовци като Домузчиев, независимо колко хубава и перспективна е била компанията им.. Щом нямат манталитета да делят поравно със съакционерти си да изчезват!
    Колкото по-сроко БФБ се изчисти от такъв тип мажоритари, толкова по-добре за пазара! Трябва ни нова генерация, от породата на Алтерко, там е истината!!
    Не съм сигурен, че тук беше такъв случая... мисля си, че взеха 300 милиона кредит за модернизация и разширение на Биовет, чиято пазарна капитализация беше 100 млн лв при отписването. Това ме навежда на мисълта, че този кредит вероятно е станал с помощта на Хювефарма. В такъв случай е повече от нормално да увеличат максимално дела си при инвестиция 300 млн срещу 100 млн пазарна капитализация. Тук не става въпрос за делене по равно.

Аз лично бих се радвал да видя дружества на Домусчиеви на борсата.
    Keep going ...

Коментар

• Аз пък въобще не съжалявам за такива мажовци като Домузчиев, независимо колко хубава и перспективна е била компанията им.. Щом нямат манталитета да делят поравно със съакционерти си да изчезват!
      Колкото по-сроко БФБ се изчисти от такъв тип мажоритари, толкова по-добре за пазара! Трябва ни нова генерация, от породата на Алтерко, там е истината!!

Коментар

• Оставих си малко акции на Биовет и наистина много добре се развиват. Прецених, че и аз бих направил търгово преди да инвестирам толкова сериозна сума. Надявам се пак да се листнат в даден момент.
        Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Не виждам как бойко им помага във фармацията. Освен заводите в България, имат 5 завода във САЩ, 2 във Франция и 2 в Италия, приходи от над 1 млрд и нетна печалба в размер на 159 млн.лв през 2019. А Софарма печалба 25 млн, по-малко отколкото преди 10 години. Принципно и аз не съм съгласен за съпорта, който държавата даде на Домусчиеви с приватизацията на БМФ, както и с ниската цена на търговото на Биовет, но в случая виждам един успешен бизнес модел, който няма общо с държавата.
          Абсолютно., Това ми беше една от любимите компанийки с които започнах някога на борсата. Е още ги нямаше тогава братята. После беше и в Софикс, Много жалко че се отписаха, Щяхме да имаме едно много силно фарма-дружество в индекса, с голям износ а и вече познато из всички континенти. В сравнение Фармичката основно тука е известна и тук-там из бившия СССР. За разлика от фармата в Биовет имаха развойна лаборатория и създават собствени хапове за целия свят..
          без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
            Не виждам как бойко им помага във фармацията. .............но в случая виждам един успешен бизнес модел, който няма общо с държавата.
            Например не си търси 60 млн. неустойки.С помоща на държавата братята изкараха близо 100 млн. евро от Нова Тв. Вярно, че поне половината със сигурност са им я прибрали, но и така не е зле. И няколко милиона за трибуна на стадиона, което помага тия няколко милиона да не си ги вадят от джоба и да ги инвестират в Хювефарма.И т.н. и т.н. Дано да построят завод за ваксини и за хора а не само за животни. Интересното е че по темата говорят само политици и учени и то съвсем различни неща. Няма нито дума от компанията.Или поне аз не съм чел.
            Но, поне инвестират в реален бизнес и то успешно.За разлика от техния началник Шиши, който унищожава всичко до което се докосне.
            Last edited by B.Graham; 23.03.2021, 11:54.
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение

Домусчиеви са ден до пладне. потъне ли бойко потъват и те. Даже и цеха в дъното няма да ги спаси. Спомни си за съпорта поискан от Божков. Имах "щастието" да съм акционер с Баневи, знам за какво става въпрос. Едвам спасихме предприятието от разколачване.
              Не виждам как бойко им помага във фармацията. Освен заводите в България, имат 5 завода във САЩ, 2 във Франция и 2 в Италия, приходи от над 1 млрд и нетна печалба в размер на 159 млн.лв през 2019. А Софарма печалба 25 млн, по-малко отколкото преди 10 години. Принципно и аз не съм съгласен за съпорта, който държавата даде на Домусчиеви с приватизацията на БМФ, както и с ниската цена на търговото на Биовет, но в случая виждам един успешен бизнес модел, който няма общо с държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
                Специално за групата НАЙ ще пиша бавно за да ме разберат правилно. За всички е ясно как нашите олигарси са тръгнали в бизнеса. Баневци и сие...За това няма да спорим. Но има една огромна разлика след това. Примерно Домусчиеви взеха един селски отбор от Б група и го вкараха в Шампионска лига. На път са да направят същото и с Биовет/Хювефарма. На всеки който се е занимавал с фармация и производство е ясно, че стъпката от това да правиш ветеринарни медикаменти/ваксини под лиценз или на ишлеме и това да правиш хуманни медикаменти на същия принцип е само една крачка. Никой не разработва нова ваксина. Нали сме генерици....Важното е да имаш визия. Но не е като да вземеш топ предприятия от А група като Софарма, Фармахим, НИХФИ, Казанлък или Медика Сандански и да ги направиш вкупом второстепенен играч дори на собствения им терен....
                Домусчиеви са ден до пладне. потъне ли бойко потъват и те. Даже и цеха в дъното няма да ги спаси. Спомни си за съпорта поискан от Божков. Имах "щастието" да съм акционер с Баневи, знам за какво става въпрос. Едвам спасихме предприятието от разколачване.

Коментар

Специално за групата НАЙ ще пиша бавно за да ме разберат правилно. За всички е ясно как нашите олигарси са тръгнали в бизнеса. Баневци и сие...За това няма да спорим. Но има една огромна разлика след това. Примерно Домусчиеви взеха един селски отбор от Б група и го вкараха в Шампионска лига. На път са да направят същото и с Биовет/Хювефарма. На всеки който се е занимавал с фармация и производство е ясно, че стъпката от това да правиш ветеринарни медикаменти/ваксини под лиценз или на ишлеме и това да правиш хуманни медикаменти на същия принцип е само една крачка. Никой не разработва нова ваксина. Нали сме генерици....Важното е да имаш визия. Но не е като да вземеш топ предприятия от А група като Софарма, Фармахим, НИХФИ, Казанлък или Медика Сандански и да ги направиш вкупом второстепенен играч дори на собствения им терен....
                  Имаш ли предложение как бихме могли да спечелим ако вярваме, че Домусчиеви са ОК?

П.П. все пак това е форум, в който се стремим да направим инвестиция, която да ни донесе доход, а не такъв в който се обсъжда кой е невероятен пич и кой мумифициран чичак....
                  Last edited by 15%; 22.03.2021, 22:41.
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Колеги, мисля че спорите върху грешна база. Такъв завод се изгражда от нулата от външна фирма, която има експертизата и ноу-хауто. Обикновено е почти напълно автоматизиран и роботизиран. Така че, какво общо има ветеринарната със съвременната ваксинална фармация, вероятно е без особено значение.
                    Друг е въпроса дали това са само фишеци и дуене на мускули, но съвсем скоро ще разберем.
                    ​​​​

Коментар

• Специално за групата НАЙ ще пиша бавно за да ме разберат правилно. За всички е ясно как нашите олигарси са тръгнали в бизнеса. Баневци и сие...За това няма да спорим. Но има една огромна разлика след това. Примерно Домусчиеви взеха един селски отбор от Б група и го вкараха в Шампионска лига. На път са да направят същото и с Биовет/Хювефарма. На всеки който се е занимавал с фармация и производство е ясно, че стъпката от това да правиш ветеринарни медикаменти/ваксини под лиценз или на ишлеме и това да правиш хуманни медикаменти на същия принцип е само една крачка. Никой не разработва нова ваксина. Нали сме генерици....Важното е да имаш визия. Но не е като да вземеш топ предприятия от А група като Софарма, Фармахим, НИХФИ, Казанлък или Медика Сандански и да ги направиш вкупом второстепенен играч дори на собствения им терен....

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Хахахахахаха, колко са добри братята, а колко е зле чичо.
                        Отивай в Разград да те боцнат за награда.
                        С какво да го боцнат, с бордолезов разтвор?! Ако и той не е свършил

Коментар

Браво на братята, ако е така! Явно имат визия за нещата и без да вдигат много шум. Да не говорим колко сериозни инвестиции имат в САЩ! Явно поне те го могат...
                          Хахахахахаха, колко са добри братята, а колко е зле чичо.
                          Отивай в Разград да те боцнат за награда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                            Могат линиите да се пренастроят за всякакви ваксини предполагам
                            Най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов.

Ото Фон Бисмарк

https://webstage.bg/istoriya/5122-na...n-bismark.html

Коментар

• Могат линиите да се пренастроят за всякакви ваксини предполагам

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Да, Антибиотик Разград, после го купи Балканфарма, после го купи Домусчиев. От години там се произвеждат ветеринарни лекарства. Това би трябвало да е инвестиция планирана преди години, не става от днес за утре.
                                Браво на братята, ако е така! Явно имат визия за нещата и без да вдигат много шум. Да не говорим колко сериозни инвестиции имат в САЩ! Явно поне те го могат...
                                Last edited by maki; 21.03.2021, 11:20.

Коментар

Working...
                                X