IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BrutalMan Разгледай мнение
    даже под половин ако искаш почвате да говорите небивалици - реалната оценка е между 3 и 4 пъти продажбите (4 пъти е абсолютен макс) според мен
    не са небивалици
    тц, на база ебитда (купувачите в кризата вече на това смятат, не на ревеню и очаквания като едно време)
    Last edited by dex; 29.06.2011, 22:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      даже май под 1х
      даже под половин ако искаш почвате да говорите небивалици - реалната оценка е между 3 и 4 пъти продажбите (4 пъти е абсолютен макс) според мен

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
        Тц, струва ми се, че вече се прекалява с покупките на сайтове. Според мен Инвестора ще стане страшно неефективна структура - толкова много и разнообрани сайтове под една шапка не е на добре.

Времето ше покаже.
        Други медийни групи също имат много и разнообразни сайтове и очевидно това не им пречи. Инвестор.БГ не е нито компанията с най-много на брой сайтове, нито компанията с най-разнообразни такива. Например MSKey Group и Дир.БГ имат много повече и разнообразни по тематика сайтове. За справка - ето тук съм описал доста подробно коя интернет медийна група какво притежава към настоящия момент. За втори път публикувам този линк, извинявам се за спама, но е точно по темата.

Аз лично бих искал Инвестор.БГ да придобие още сайтове, а защо не и цели медийни групи. Това ще дръпне приходите от реклама много рязко нагоре. Е, ще сме свидетели и на повишени разходи, както и на намаляване на кеша заради покупките, но като цяло повече сайтове е равно на повече реклама, съответно повече приходи.
        Last edited by ivandavidov; 29.06.2011, 22:27.

Коментар

• Ми, просто да кажат параметрите по сделките, надявам се не не е проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
            Връщам си мнението за цената назад. След кратка проверка се оказа, че нещата в имоти.нет са били доста по-зле от това, което си мислих. Цената е доста по-малко от 5.00x.
            даже май под 1х

Коментар

• Абе какво стана със ЗИП-а???

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
                Тц, струва ми се, че вече се прекалява с покупките на сайтове. Според мен Инвестора ще стане страшно неефективна структура - толкова много и разнообрани сайтове под една шапка не е на добре.

Времето ше покаже.
                Не се притеснявай толкова много.За това дали сайтовете са много, ще му мисли новият собственик на инвестор
                А сега, както и вчера написах, върви с пълна сила пазаруването на сайтове на килограм
                "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Тц, струва ми се, че вече се прекалява с покупките на сайтове. Според мен Инвестора ще стане страшно неефективна структура - толкова много и разнообрани сайтове под една шапка не е на добре.

Времето ше покаже.

Коментар

• Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнение
                    Всъщност в България има два сайта за имоти - Imot.bg и Imoti.net и един сайт за автомобили. Другите подобия - homes.bg, home.bg, imoti.info и т.н. са без значение.

В България да развиваш сайт за имоти, различен от imot.bg или imoti.net e равнозначно да развиваш поща различна от abv.bg и mail.bg. Колкото Investor имаха успех с пощата в старт.бг, толкова и Jobs.bg ще имат успех с двата нови сайта (за автомобили и имоти)
                    По тая логика Гугъл никога нямаше да ги има - за какво да правим търсачка, като вече има няколко.

Или ГМайл - за кво да го правят като имаше още 100 пощи. Ама направиха хубава поща и вече е печеливша.

Това, че Инвестора се издъни с пощата старт.бг - ми толкова си могат, толкова правят. Аз отдавна разправям, че Инвестора са медийна компания, а не технологична компания, ама те си се водят технологична компания.

Ще поживеем, ще видим как и дали ще се развият другите сайтове. От друга страна инерцията е голяма и работа и трябва да мине доста време (3-5 год мин) докато се наложи и развие един сайт, независимо колко е по-добър от конкуренцията. Ако е по-зле от установените сайтове - определено нищо няма да постигне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                      Марияне, редно е наистина да кажете някакви цифри за сделките в последните дни. По начина по който действате просто хората не могат да преценят, дали тези покупки са изгодни или не.

1. Цена на придобиване на Компанията;
                      2. Финансова информация за компанията за последните 3 години.
                      3. Информация за посещаемост и тн.

Тези неща биха помогнали на инвеститорите да преценят за какво по-точно са им отишли парите.
                      Подкрепям с две ръце!

P.S. Има няколко хай-тек новинарски сайтове, които също чакат някой да ги купи. Примерно technews.bg. Ще бъде добро попълнение към портфолиото.
                      Last edited by ivandavidov; 29.06.2011, 14:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                        Инвестор.БГ АД придоби 100% от капитала на "Аз Медиа" ЕООД

Сайтовете Az-jenata.bg, Az-deteto.bg стават част от портфейла на медийната компания

http://www.investor.bg/news/article/119253/261.html
                        Марияне, редно е наистина да кажете някакви цифри за сделките в последните дни. По начина по който действате просто хората не могат да преценят, дали тези покупки са изгодни или не.

1. Цена на придобиване на Компанията;
                        2. Финансова информация за компанията за последните 3 години.
                        3. Информация за посещаемост и тн.

Тези неща биха помогнали на инвеститорите да преценят за какво по-точно са им отишли парите.
                        The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Дайте някакви числа, не знам кво чакате.. така или иначе трябва да ги обявите.

Коментар

• Инвестор.БГ АД придоби 100% от капитала на "Аз Медиа" ЕООД

Сайтовете Az-jenata.bg, Az-deteto.bg стават част от портфейла на медийната компания

http://www.investor.bg/news/article/119253/261.html

Коментар

• Говорете с цифри, ако има запознати де.

Приходи за минала година 264 000. Уникални на месец 80 000.

Колко разходи има един такъв сайт? Ясно, че заплатите са най-голямото перо в разходите.

Та въпроса ми е от колко човека се състои екипа на Имоти.нет?

Коментар

• Само слухове и абсолютно нищо потвърдено, за това ще си замълча.

Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                                Сигурен съм, че и на други ще им е интересно да разберат защо мислиш така. Какво точно си проверил?
                                The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

Working...
                                X