IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Очевидно пазара като цяло мисли като мен. За мен е прекалено да се смята че пазара ни е напълно алогичен.
    Дрън,дрън.Пазарът мисли не като теб,а като FM.Знаеш го кой е,но за всеки случай резултатите са изписани на монитора.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
      БАКБ, както казах си взех акции заради интригата, достатъчно малък дял са ми в портфейла, за да не ме притесняват въобще. За ЦКБ е друга тема, мисля като вляза пак да вляза сериозно, но предпочитам да изчакам още
      Така е ..интригата и дали българските банки са подценени както се пише . БАКБ може за повечето да не е мерило за оценка , но за мен си е показател с консервативното управление .....

Коментар

• БАКБ, както казах си взех акции заради интригата, достатъчно малък дял са ми в портфейла, за да не ме притесняват въобще. За ЦКБ е друга тема, мисля като вляза пак да вляза сериозно, но предпочитам да изчакам още

Коментар

Забравих да добавя, че нямам акции, но възнамерявам да имам в определен момент.
          Без да се тълкува като заяждане ,но защо имаш акции в БАКБ където всичко е черно и такава загуба и отписвания а в ССВ където е толкова розово...не! Как беше онази компания с В и какви печалби резултати от финансови сделки ...

Коментар

• Забравих да добавя, че нямам акции, но възнамерявам да имам в определен момент.

Коментар

• И от къде идват печалбите на ЦКБ, че толкова те притесняват? Банката има доста участия и финансови активи, нормално е да има и значителни печалби от некласическа банкова дейност.

На корпа откъде са им печалбите? по спомен към 25 млн от валутни сделки и преоценки на валута, егати мащабния форекс играч?

Коментар

• Не си мисли, че печалбите на ПИБ и КОРП са по-различни. Там също трябва да има "write-down" по определени пера. ЦКБ е подценена и спрямо Българските си аналози не само спрямо регионалните.

Лично мнение, не е препоръка!
                Veni, Vidi, Vici

Коментар

P/tangible BV им е около 0.9 нс гърците и защо не казваш за драстичния спад на печалбата на НБГ и РОЕ от 2.2%, докато на цкб е близо 9%
                  Не ми се навлиза в конкретика. Мисля че на всеки който се интересува от позицията знае какви са печалбите на ЦКБ и от къде идват и до колко могат да се вземат на сериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    NBG e най-голямата банка в гърция и дори и след като събра доста кеш от последното увеличение на капитала в момента се търгува на P/BV 0.7
                    P/tangible BV им е около 0.9 нс гърците и защо не казваш за драстичния спад на печалбата на НБГ и РОЕ от 2.2%, докато на цкб е близо 9%

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                      Аз пък мисля, че когато лошите и преструктурирани кредити започнат да намаляват значително, цените на публичните банки вече ще са и по-висок.
                      нека първо се задържат нивата няколко месеца и % на лошите кредити да не се повишават

Лошите и преструктурирани кредити достигнаха 18,95% през януари

смятам, че от лятото /най-късно есента/ лошите кредити ще вземат да намаляват

съответно борсата отчита тези процеси в аванс от 6-9 месеца и това даде отражение след нова година

а леки корекции и консолидации винаги ще има ................ подпомогнати от външни фактори --- какъвто е случая със събитията в северна африка

Коментар

Аз пък мисля, че когато лошите и преструктурирани кредити започнат да намаляват значително, цените на публичните банки вече ще са и по-високи.

Поздрави и успех!
                        Аз мисля че може и да си прав. Но може и да не си прав. Затова държа акции в банки, но не толкова колкото бих държал ако смятах че пазара ни е алогичен. Е по едно време бяха доста повече

Коментар

• Очевидно пазара като цяло мисли като мен. За мен е прекалено да се смята че пазара ни е напълно алогичен.

За това и смятам че банковите акции имат потенциал за рпиличен растеж, НО чак след като нещата в банковата система започнат да се оправят. А поне на мен ми изглежда че в първото тримесечие на 2011 този момент още не е настъпил
                          Аз пък мисля, че когато лошите и преструктурирани кредити започнат да намаляват значително, цените на публичните банки вече ще са и по-високи.

Поздрави и успех!
                          Veni, Vidi, Vici

Коментар

Ти направо им правиш "write-down" на 100%, това ми се струва прекалено.
                            Очевидно пазара като цяло мисли като мен. За мен е прекалено да се смята че пазара ни е напълно алогичен.

За това и смятам че банковите акции имат потенциал за рпиличен растеж, НО чак след като нещата в банковата система започнат да се оправят. А поне на мен ми изглежда че в първото тримесечие на 2011 този момент още не е настъпил

Коментар

• Но ето една хипотетична оценка. Взимаш СК на ЦКБ вадиш от него всичките печалби от инвестиции за последните 3 години - приемаме хипотетично че са измислени и просто надуват СК остават 2,74 на акция.
                              Ти направо им правиш "write-down" на 100%, това ми се струва прекалено.
                              Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                                В момента точно ти спамиш.... защо?
                                Точно ти да ми държиш сметка защо съм си позволил да постна offtopic е доста смешно като се замислиш
                                "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

Working...
                                X