Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеБАКБ, както казах си взех акции заради интригата, достатъчно малък дял са ми в портфейла, за да не ме притесняват въобще. За ЦКБ е друга тема, мисля като вляза пак да вляза сериозно, но предпочитам да изчакам още
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеЗабравих да добавя, че нямам акции, но възнамерявам да имам в определен момент.
Коментар
-
И от къде идват печалбите на ЦКБ, че толкова те притесняват? Банката има доста участия и финансови активи, нормално е да има и значителни печалби от некласическа банкова дейност.
На корпа откъде са им печалбите? по спомен към 25 млн от валутни сделки и преоценки на валута, егати мащабния форекс играч?
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеP/tangible BV им е около 0.9 нс гърците и защо не казваш за драстичния спад на печалбата на НБГ и РОЕ от 2.2%, докато на цкб е близо 9%
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеNBG e най-голямата банка в гърция и дори и след като събра доста кеш от последното увеличение на капитала в момента се търгува на P/BV 0.7
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеАз пък мисля, че когато лошите и преструктурирани кредити започнат да намаляват значително, цените на публичните банки вече ще са и по-висок.
Лошите и преструктурирани кредити достигнаха 18,95% през януари
смятам, че от лятото /най-късно есента/ лошите кредити ще вземат да намаляват
съответно борсата отчита тези процеси в аванс от 6-9 месеца и това даде отражение след нова година
а леки корекции и консолидации винаги ще има ................ подпомогнати от външни фактори --- какъвто е случая със събитията в северна африка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеАз пък мисля, че когато лошите и преструктурирани кредити започнат да намаляват значително, цените на публичните банки вече ще са и по-високи.
Поздрави и успех!
Коментар
-
Очевидно пазара като цяло мисли като мен. За мен е прекалено да се смята че пазара ни е напълно алогичен.
За това и смятам че банковите акции имат потенциал за рпиличен растеж, НО чак след като нещата в банковата система започнат да се оправят. А поне на мен ми изглежда че в първото тримесечие на 2011 този момент още не е настъпил
Поздрави и успех!Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеТи направо им правиш "write-down" на 100%, това ми се струва прекалено.
За това и смятам че банковите акции имат потенциал за рпиличен растеж, НО чак след като нещата в банковата система започнат да се оправят. А поне на мен ми изглежда че в първото тримесечие на 2011 този момент още не е настъпил
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеВ момента точно ти спамиш....защо?
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
Коментар