If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Ако пуснете един-два search-a в Google за пет минути ще си отговорите на всички въпроси. PHL Group се представлява от Martin Grossmann, който пък от своя страна е съдружник с Иво Каменов и Химимпорт АД в една друга фирма, наречена KONOR GmbH. Двете са регистрирани в двата края на една и съща улица в Меката на швейцарските офшорки Цуг.
INSIDER-A, и на мен ми е много интересно кой стои зад швейцарската офшорка, собственик на Финанс Консултинг ЕАД /PHL Group AG, предишно име PHL Management AG/. Много швейцарски собственици в България, много нещо...
Пич, не искам да те разочаровам ама ти това как го разбираш:
"... Банката чрез договор за цесия прехвърля на Финанс Консултинг ЕАД възмездно и без право на регрес свои парични вземания, произтичащи от договори за кредит с група свързани лица, с отчетна стойност в общ размер на 21,429 хил. лв. и балансова стойност в общ размер на 11,331 хил. лв. Цената на цесията е в общ размер на 20,000 хил. лв. ..."
Не е на загуба - на печалба е. 6.7 милиончета.
И знам че ще ги видя и в одитирания в края на 2008.
А за СИЛЕКС БАНКА мисля като за бонус.
Вие сте интересни хора. Преди 3-4 години плюехте наляво и надясно как в БГ криели печалбите. Сега пък били фиктивни.
И "GE Money" сигурно са почнали с цесии за 10млн долара.
Погледнете голямата картина. Стига търсихте под вола теле. А пък и винаги можеш да мислиш за тези 6.7 млн като за загуба.
Първоначално изпратено от ОК
Първоначално изпратено от ssss
Първоначално изпратено от Alan Greenspan
Знае се, че е осигурил малко ликвидност и печалба за акционерите.
Всичко гениално е просто :-)
Първоначално изпратено от Vladislavvv
Kakvo se znae za kupuvacha Finans consulting?
Аз съм ОК. Това и очаквам от мениджмънта на една банка
Тоест, очакваш ако банката е на загуба, мениджмънта да извърши една най-вероятно фиктивна сделка, за да излезе на печалба?
изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
"... Банката чрез договор за цесия прехвърля на Финанс Консултинг ЕАД възмездно и без право на регрес свои парични вземания, произтичащи от договори за кредит с група свързани лица, с отчетна стойност в общ размер на 21,429 хил. лв. и балансова стойност в общ размер на 11,331 хил. лв. Цената на цесията е в общ размер на 20,000 хил. лв. ..."
Мисля че 2008 ще е добра за банките в региона. А ЦКБ почва да изготвя и консолидирани от месец май :-)
Първоначално изпратено от Alan Greenspan
Не е за тримесечие "за тримесечие", а за последното тримесечие. Знаеш че банковата система отписа активи за стотици милиарди долари. На годишна база ръста е 25%.
Е купи си UBS те са с по-голям ръст на активите :-)
При ръст на активи от 1% за тримесечие и на печалба от 7% (при това заради една сделка, иначе е загуба), мисля че Р/В от 1.9 е височко.
Там където отписаха такива активи Р/В е под 1 в някои случаи.
изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар