Първоначално изпратено от Bobi75
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оргахим АД (5ORG / ORGH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от vhkПрави ми впечатление следния феномен ,болшинството инвеститори казват:-Тази компания е .не се притенявай за мен
между другото пак да ти благодаря за АРОМА-та
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от alex2511Първоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от vhkПрави ми впечатление следния феномен ,болшинството инвеститори казват:-Тази компания е качественна и бързат да купуват като не обръщат внимание на каква цена купуват.А цената е ключовия въпрос ,трябва да се купуват качественни компании но на ниска цена .Защо трябва да се купува на ниска цена - за да продадеш на реалната цена и по този начин да реализиращ печалба след време .Когато купуваш с дискаунт логично е цената на портфеила ти да расте с времето и да не се влияе от временни незгоди.Относно ОРГХ спокойно чакайте падащия пазар да си свърши работата .не се притенявай за мен
сега същия човек пише за оргата интересни неща. според мен е показателно.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от vhkПрави ми впечатление следния феномен ,болшинството инвеститори казват:-Тази компания е качественна и бързат да купуват като не обръщат внимание на каква цена купуват.А цената е ключовия въпрос ,трябва да се купуват качественни компании но на ниска цена .Защо трябва да се купува на ниска цена - за да продадеш на реалната цена и по този начин да реализиращ печалба след време .Когато купуваш с дискаунт логично е цената на портфеила ти да расте с времето и да не се влияе от временни незгоди.Относно ОРГХ спокойно чакайте падащия пазар да си свърши работата .не се притенявай за мен
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от vhkПрави ми впечатление следния феномен ,болшинството инвеститори казват:-Тази компания е качественна и бързат да купуват като не обръщат внимание на каква цена купуват.А цената е ключовия въпрос ,трябва да се купуват качественни компании но на ниска цена .Защо трябва да се купува на ниска цена - за да продадеш на реалната цена и по този начин да реализиращ печалба след време .Когато купуваш с дискаунт логично е цената на портфеила ти да расте с времето и да не се влияе от временни незгоди.Относно ОРГХ спокойно чакайте падащия пазар да си свърши работата .не се притенявай за мен
Коментар
-
Прави ми впечатление следния феномен ,болшинството инвеститори казват:-Тази компания е качественна и бързат да купуват като не обръщат внимание на каква цена купуват.А цената е ключовия въпрос ,трябва да се купуват качественни компании но на ниска цена .Защо трябва да се купува на ниска цена - за да продадеш на реалната цена и по този начин да реализиращ печалба след време .Когато купуваш с дискаунт логично е цената на портфеила ти да расте с времето и да не се влияе от временни незгоди.Относно ОРГХ спокойно чакайте падащия пазар да си свърши работата .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесиЗдравейте,
майтап да става:
Първо въпроса наистина е подвеждащ, исках само да се похваля.
Второ гледайте положително на пазара един малък спад повлиян от външни фактори не трябва да се прави трагедия. Предполагам, че повечето инвеститори по тази и други позиции на са от 3-4 месеца, затова когато изпаднете в депресия си помислете за старите добри времена.
Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции!!! А само препоръка за много усмивки :-) :-) :-)
Коментар
-
Здравейте,
майтап да става:
Първо въпроса наистина е подвеждащ, исках само да се похваля.
Второ гледайте положително на пазара един малък спад повлиян от външни фактори не трябва да се прави трагедия. Предполагам, че повечето инвеститори по тази и други позиции на са от 3-4 месеца, затова когато изпаднете в депресия си помислете за старите добри времена.
Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции!!! А само препоръка за много усмивки :-) :-) :-)Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от c.r.e.a.mПървоначално изпратено от alex251190% знаят че качеството си е качество . Много ще се зарадвам на резултатите в бъдещ период от износа на сухи строителни смеси за Украйна . Надявам се че грамотните инвеститори ще оценят переспективите на този нов и според мен тепърва луд пазар!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex251190% знаят че качеството си е качество . Много ще се зарадвам на резултатите в бъдещ период от износа на сухи строителни смеси за Украйна . Надявам се че грамотните инвеститори ще оценят переспективите на този нов и според мен тепърва луд пазар!!!
Коментар
-
Интересен отчет извадиха от Оргахим.
Малко си прилича на creative accounting, ако човек се позагледа в цифрите които дават:
- Изхарчили са 5 млн. кеш през годината
- Cash flow statement-a става ясно че са инвестирали около 7 млн.
- направили са преоценка на земи и машини, от където им се увеличава счетоводната стойност на активите и revaluation surplus, което пък от своя страна им увеличава капитала и подобрява P / E-то
- Увеличените данъци явно идват от разликите между счетоводната амортизация и данъчната, защото за данъчни цели увеличената стойност на машините от преоценката не се включва и признатата амортизация е много по ниска от данъчната, от където идва и отложения данъчен актив за 3 млн., които всъщност им дава разликата между печалбата от тази и от миналата година след данъци. Но като цяло е доста нагло да твърдиш че си направил инвестиции за 30 млн., а те да са само 7, останалото да е преоценка.
Абе явно имат добър финансов директор, които добре е напудрил цифрите, абсолютно съобразено с IFRS, но компанията не ми харесва как се развива,
Коментар
Коментар