IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bobi75
    Първоначално изпратено от alex2511
    Първоначално изпратено от Bobi75
    Първоначално изпратено от vhk
    Прави ми впечатление следния феномен ,болшинството инвеститори казват:-Тази компания е качественна и бързат да купуват като не обръщат внимание на каква цена купуват.А цената е ключовия въпрос ,трябва да се купуват качественни компании но на ниска цена .Защо трябва да се купува на ниска цена - за да продадеш на реалната цена и по този начин да реализиращ печалба след време .Когато купуваш с дискаунт логично е цената на портфеила ти да расте с времето и да не се влияе от временни незгоди.Относно ОРГХ спокойно чакайте падащия пазар да си свърши работата .
    чакаме не се притенявай за мен
    между другото пак да ти благодаря за АРОМА-та
    Ко станало с АРОМА-та Боби ?
    ами послушах човека и разгледах аромата на времето и спечелих
    сега същия човек пише за оргата интересни неща. според мен е показателно.......
    Аха, човека е сигнал да .Абе след време ще им поствам коментарите и ще ги питам отново : Къде сте вие къде сме ние ХАХААХ.

Коментар

Прави ми впечатление следния феномен ,болшинството инвеститори казват:-Тази компания е .
      Радвам се че ги усещаш нещата .Междо другото когато приключи даунтренда според моите критерии ще сигнализирам.Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от alex2511
        Първоначално изпратено от Bobi75
        Прави ми впечатление следния феномен ,болшинството инвеститори казват:-Тази компания е качественна и бързат да купуват като не обръщат внимание на каква цена купуват.А цената е ключовия въпрос ,трябва да се купуват качественни компании но на ниска цена .Защо трябва да се купува на ниска цена - за да продадеш на реалната цена и по този начин да реализиращ печалба след време .Когато купуваш с дискаунт логично е цената на портфеила ти да расте с времето и да не се влияе от временни незгоди.Относно ОРГХ спокойно чакайте падащия пазар да си свърши работата .
        ами послушах човека и разгледах аромата на времето и спечелих
        сега същия човек пише за оргата интересни неща. според мен е показателно.......

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk

Коментар

• Прави ми впечатление следния феномен ,болшинството инвеститори казват:-Тази компания е качественна и бързат да купуват като не обръщат внимание на каква цена купуват.А цената е ключовия въпрос ,трябва да се купуват качественни компании но на ниска цена .Защо трябва да се купува на ниска цена - за да продадеш на реалната цена и по този начин да реализиращ печалба след време .Когато купуваш с дискаунт логично е цената на портфеила ти да расте с времето и да не се влияе от временни незгоди.Относно ОРГХ спокойно чакайте падащия пазар да си свърши работата .

Коментар

• Евала Деси ама сега ще ти завидят апокалиптиците и ще те скъсат.
                Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси
                  Здравейте,
                  майтап да става:

Първо въпроса наистина е подвеждащ, исках само да се похваля.

Второ гледайте положително на пазара един малък спад повлиян от външни фактори не трябва да се прави трагедия. Предполагам, че повечето инвеститори по тази и други позиции на са от 3-4 месеца, затова когато изпаднете в депресия си помислете за старите добри времена.

Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции!!! А само препоръка за много усмивки :-) :-) :-)
                  Ти въобще осъзнаваш ли, че такива като тебе "85>200>800=евала" почти няма.

Коментар

• Bravo Dessi!

Uspj sus zakachkata...

Коментар

• Здравейте,
                      майтап да става:

Първо въпроса наистина е подвеждащ, исках само да се похваля.

Второ гледайте положително на пазара един малък спад повлиян от външни фактори не трябва да се прави трагедия. Предполагам, че повечето инвеститори по тази и други позиции на са от 3-4 месеца, затова когато изпаднете в депресия си помислете за старите добри времена.

Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции!!! А само препоръка за много усмивки :-) :-) :-)
                      Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от c.r.e.a.m
                        Първоначално изпратено от alex2511
                        90% знаят че качеството си е качество . Много ще се зарадвам на резултатите в бъдещ период от износа на сухи строителни смеси за Украйна . Надявам се че грамотните инвеститори ще оценят переспективите на този нов и според мен тепърва луд пазар!!!
                        Перспективата е супер. Въпроса е кога ще се берат плодовете от нея?
                        E хубавите неща не стават за 1-2 месеца , според мен лятото ще бъдат съвсем други цените !!! А за период 2-3 г. не ми се мисли .

Коментар

• Първоначално изпратено от alex2511
                          90% знаят че качеството си е качество . Много ще се зарадвам на резултатите в бъдещ период от износа на сухи строителни смеси за Украйна . Надявам се че грамотните инвеститори ще оценят переспективите на този нов и според мен тепърва луд пазар!!!
                          Перспективата е супер. Въпроса е кога ще се берат плодовете от нея?

Коментар

• 90% знаят че качеството си е качество . Много ще се зарадвам на резултатите в бъдещ период от износа на сухи строителни смеси за Украйна . Надявам се че грамотните инвеститори ще оценят переспективите на този нов и според мен тепърва луд пазар!!!

Коментар

• Искаш тук да си напазаруваш тънко или си разсъждаваш на глас?

Коментар

• Интересен отчет извадиха от Оргахим.
                                Малко си прилича на creative accounting, ако човек се позагледа в цифрите които дават:
                                - Изхарчили са 5 млн. кеш през годината
                                - Cash flow statement-a става ясно че са инвестирали около 7 млн.
                                - направили са преоценка на земи и машини, от където им се увеличава счетоводната стойност на активите и revaluation surplus, което пък от своя страна им увеличава капитала и подобрява P / E-то
                                - Увеличените данъци явно идват от разликите между счетоводната амортизация и данъчната, защото за данъчни цели увеличената стойност на машините от преоценката не се включва и признатата амортизация е много по ниска от данъчната, от където идва и отложения данъчен актив за 3 млн., които всъщност им дава разликата между печалбата от тази и от миналата година след данъци. Но като цяло е доста нагло да твърдиш че си направил инвестиции за 30 млн., а те да са само 7, останалото да е преоценка.
                                Абе явно имат добър финансов директор, които добре е напудрил цифрите, абсолютно съобразено с IFRS, но компанията не ми харесва как се развива,

Коментар

Working...
                                X