IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ ДЗИ банк АД (RXB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може ли някой да ми каже за какъв запор на каква сметка става въпрос!
    каква е тази сметка на БФБ?

Благодаря!

Коментар

• кажи ми къде съм казал, че ищците не са прави или са прави?
      дори ако се върнеш назад в темата ще видиш, че съм казал че ако са прави държавата на момента трябва да се саморазпусне - т.е. не съм изключил и възможността да са прави.
      само че начина и съдържанието на запора удря по цялата борса, а от там и по цялата държава - Държавата и в частност борсата не могат да стават заложници на някакви проблеми с ДЗИ Банк
      а за прокурорите и следователите - та нали те са същите от времето когато са ги пуснали заради белите магаренца
      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Напротив, действат. Грубо е меко казано. Аз казвам само,че представи си да са те правите, какво ще стане. Защитавам тезата,че не бива да се хвърля човек на сляпо и да вярва на всичко. Проверка му е майката, затова са тия прокурори и следователи.

Коментар

• ами според теб ищците не действат грубо и аз заради това ;-)

Коментар

• Ехеее, хайде стига, много загрубя. Тука станахме от финансисти-криминалисти. Кюлев, лека му пръст, е имал много повече от едно перо в своя бизнес, заради което да бъде ликвидиран. Но за разкриването на убийството му са ангажирани други хора, сред които ние с вас не сме. Така че, хайде да спрем със сценариите и анализите, че стана едно чесане на езици.

Коментар

• в старата статия на в.Марица има неоспорими факти, а мисля можеш да направиш разлика между факт и журналистическа измислица, аз неслучайно ти удебелих точно фактите:

През 1997 г. Стойчев и Трифонов са арестувани и
              обвинени в длъжностно престъпление, а Вълев успява да се покрие, след това влиза в болница. Няколко месеца по-късно зад решетките влиза новият директор на банката Петър Петров, който се опитва да заличи следите на босовете си. През ноември 1997 година е задържан и изпълнителният директор на приватизационния фонд “Тракия” Любомир Петков.
              Не след дълго Стойчев и Трифонов излизат поради влошено здраве
              срещу 10 милиона лева гаранция,
              Петровски започва да “вижда” бели магаренца в килията си и също е освободен.
              Престоят в ареста обаче се оказва фатален за семейното щастие на банкерите. Жената на Трифонов го напуска и заживява с друг мъж. Стойчев намира документи, които уличават съпругата му, че докато той е страдал зад решетките, тя се е възползвала от компанията на шофьорите му. Делото срещу банкерите поема по дългия път между инстанциите, като няколко пъти пътува между Пловдив и София. През 2000 година то е прекратено.
              По-късно надзорниците се хвалят, че цялата процедура им е струвала 6 милиона германски марки.
              пак ти казвам - ние или поне аз скачам срещу съдържанито на самия запор и поне аз никъде не съм говорил за чадъри и протекции.
              ти сам каза за момента, че ги е било страх от Кюлев тогава и затова сега - я какъв хубав повод Кюлев са го няма.

Коментар

• ти още май неможеш да си дадеш сметка, за разлика от самите ищци, до какво може да доведе този безумен запор.
                Естествено, че се вълнувам, първо защото съм си вложил всичките пари на БФБ и второ нежелая да преживявам втора катастрофа като тази през 96 г.[/quote]

Напротив, давам си сметка много добре и не оспорвам значимостта на събитието. Единственото,което исках да ви кажа, е да не взимате прибързани решения, да не гледате едностранчиво и да не вярвате на всичко, което пише във вестниците. Тия линкове дето ми ги пускате със стари статии в Марица не се знае под чия диктовка са писани...

Коментар

• Първоначално изпратено от slaveja2003
                  Абе като гледам и вас доста ви вълнува, иначе нямаше да си разменяме реплики толкова дълго. Нека да оставим правото на компетентните органи, след като всичко е 6 в тая държава. Нали казвате,че няма такива работи като чадъри и протекции, значи споко.
                  ти още май неможеш да си дадеш сметка, за разлика от самите ищци, до какво може да доведе този безумен запор.
                  Естествено, че се вълнувам, първо защото съм си вложил всичките пари на БФБ и второ нежелая да преживявам втора катастрофа като тази през 96 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от KIKO
                    Първоначално изпратено от slaveja2003
                    Ами той отговорът се съдържа в самият твой въпрос-докато беше жив Кюлев... Какво повече да кажем?
                    Е да де ама убийството беше преди година и половина!!!
                    Не знам за нас, но видно е че теб тази тема те вълнува доста и явно е имаш доста инфо по въпроса. Едно искам да ти кажа, ако има нещо нередно в самата покупка на Тракия Банк то момента за оповестяването й е много любопитен. Първо - искам да ти кажа, че се смениха доста правителства и не си спомням във всички Кюлев да е бил толкова силен(поне което съм чел от пресата) Второ - легендите за силната държава, която се намесва в дадени моменти за да защити дадени интереси я забрави!!! Трето - пак ти казваме и то доста хора тук във форума. Основните акционери на бившата Тракия Банк разполагат с доста КРУПНИ капитали(направо са си мастити бизнесмени) че да могат да си осигурят подкрепа на властта. Дори по това което четох последно чрез свързани лица са и в пряк достъп до Публичната борсова търговия. Четвърто - пак намеквам за това, че ако си убедем в правотата си просто ще имаш нужда от една седмица за да си подготвиш ИСК (закона дава един месец) ТУК ОБАЧЕ ИМАМЕ 9 месеца.
                    Абе като гледам и вас доста ви вълнува, иначе нямаше да си разменяме реплики толкова дълго. Нека да оставим правото на компетентните органи, след като всичко е 6 в тая държава. Нали казвате,че няма такива работи като чадъри и протекции, значи споко.

Коментар

• v-k Monitor- ДЗИ Банк и Пощенска се сливат догодина
                      ДЗИ Банк и Пощенска банка ще се слеят през 2007 г. Целта на новият собственик на ДЗИ Банк, Eurobank EFG, който притежава и мажоритарният пакет акции в Пощенска банка, е да слее двете финансови институции през 2007 г., се казва в официално съобщение от гръцката банка.
                      Чрез сливането на двете банки у нас, новата финансова институция ще стане една от водещите у нас с мрежа от 280 клона в страната.
                      Новата банка ще управлява близо 10% общ пазарен дял на бързо развиващия се и консолидиращ се български банков пазар.
                      Eurobank EFG има присъствие на българския пазар от 1998 г. и след придобиването на ДЗИ Банк ще има над 3000 служители в страната.
                      Досега Eurobank EFG е инвестирала в България над 300 милиона евро.
                      Ако КФН одобри отправеното търгово предложение към останалите акционери на ДЗИ Банк и то мине успешно, Eurobank EFG планира да отпише банката от публичния регистър.
                      Припомянме, че Eurobank EFG придоби контрола върху българската ДЗИ Банк, като сделката бе финализирана чрез придобиването на 74.26% от акциите на банката на Софийската фондова борса вследствие на споразумението от 29 септември с акционерите на ДЗИ Банк за придобиване на тяхното участие в банката. Междувременно Горнооряховския районен съд запорира акциите на ДЗИ Банк заради претенции на акционери на предшественика на трезора - Тракиябанк.

Коментар

Разбирам,че не следиш ситуацията съвсем отблизо. Запорът е обявен преди прехвърлянето, а това, че акциите са прехвърлени при вече и въпреки наложен запор, е друга тема, върху която мога да ти предложа да размислиш. Кое е по-криминално? А на момента какво му е? Преценили са,че това е начинът, след като досега са били безсилни да се справят, удрят новия купувач. Ясно е като бял ден.
                        ок не я следя - признавам си - първите ми мнения в тази тема са само от края на лятото миналата година

На 19 декември наложеният запор върху сметката беше вдигнат със съобщение на наложилия го частен съдебен изпълнител по искане на ищците.

и ден по-късно са се осъзнали какво всъщност правят

П.С. и понеже не я следя да те питам - понеже решението на съда е взето най-късно на 13.12. , сделката минава на борсата на 14.12.,а запора е осъщестнен на 18.12. как разбра, че акциите са прехвърлени след наложения запор?

Коментар

Ами той отговорът се съдържа в самият твой въпрос-докато беше жив Кюлев... Какво повече да кажем?
                          Е да де ама убийството беше преди година и половина!!!
                          Не знам за нас, но видно е че теб тази тема те вълнува доста и явно е имаш доста инфо по въпроса. Едно искам да ти кажа, ако има нещо нередно в самата покупка на Тракия Банк то момента за оповестяването й е много любопитен. Първо - искам да ти кажа, че се смениха доста правителства и не си спомням във всички Кюлев да е бил толкова силен(поне което съм чел от пресата) Второ - легендите за силната държава, която се намесва в дадени моменти за да защити дадени интереси я забрави!!! Трето - пак ти казваме и то доста хора тук във форума. Основните акционери на бившата Тракия Банк разполагат с доста КРУПНИ капитали(направо са си мастити бизнесмени) че да могат да си осигурят подкрепа на властта. Дори по това което четох последно чрез свързани лица са и в пряк достъп до Публичната борсова търговия. Четвърто - пак намеквам за това, че ако си убедем в правотата си просто ще имаш нужда от една седмица за да си подготвиш ИСК (закона дава един месец) ТУК ОБАЧЕ ИМАМЕ 9 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                            това не е конкретен отговор на конкретно зададен въпрос
                            да не говорим, че въпросите бяха два
                            Разбирам,че не следиш ситуацията съвсем отблизо. Запорът е обявен преди прехвърлянето, а това, че акциите са прехвърлени при вече и въпреки наложен запор, е друга тема, върху която мога да ти предложа да размислиш. Кое е по-криминално? А на момента какво му е? Преценили са,че това е начинът, след като досега са били безсилни да се справят, удрят новия купувач. Ясно е като бял ден.

Коментар

• това не е конкретен отговор на конкретно зададен въпрос
                              да не говорим, че въпросите бяха два

На 19 декември наложеният запор върху сметката беше вдигнат със съобщение на наложилия го частен съдебен изпълнител по искане на ищците.
                              поразсъждавай върху това и тогава давай съвети

Коментар

• Ами той отговорът се съдържа в самият твой въпрос-докато беше жив Кюлев... Какво повече да кажем?

Коментар

Working...
                                X