IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ ДЗИ банк АД (RXB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ами прочети обявата за търговото предложение и ще видиш обещание, че в близките години нямат намерение да дават дивидент.
    На мен друго ми е много интересно - хем ще искат незабавно отписване от БФБ, хем в търговото се споменава за евентуално увеличение на капитала някога през 2007 чрез публично търгуеми права.
    много странно ми звучи това.
    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• v01cebg,
      Според мен никакви, ако не решат да дават дивидент някой ден.

Вероятността това да се случи считам за малка. Навремето приех търговото за SODI. Имаше моменти, когато съм съжалявал и такива когато не съм съжалявал.

За RXB продължавам да считам, че справдливата цена е 8,54лв. След като мажоритарят използва борсата за врътки (виж какво става последните дни с MONBAT и CCB) за да спести данъци, то поне на миноритарите следва да се издължи според приетите правила.

Притежавам прекалено малко RXB, за да се притеснявам, че може да изпусна дивидента за следващи години.

Коментар

• Понеже съм млад и зелен ,
        Какви биха били предимствата да притежаваш акции от банка която не се листва на борсата?

Коментар

• Дневник

Коментар

• Търговото предложение вече е публикувано. Който иска да го прочете , може да го намери в днешния брой на в. Труд на стр.35, предполагам, че и в още някой вестник.

Коментар

• Така е!

Коментар

• Долкото разбирам прогнозите ви са, че ще се осъществи търговото. А иначе след отписване, ако някой разполага със средства които може да затвори за по-дълго време, може да си остави акции от новата банка.

Коментар

• Първоначално изпратено от v01cebg
                  Имам следния въпрос, какво ще се случи ако не приема търговото?
                  Ще станеш собственик на акции от ДЗИ-Пощенска Банк...., които няма да се търгуват на борсата....

Коментар

• Имам следния въпрос, какво ще се случи ако не приема търговото?

Коментар

• Търговото е публикувано в Труд и Дневник.

Среднопретеглената цена за последните 3 м. са я изчислили на 8,19 лв. Тарикатите не са включили сделката, която мина на 8,63 защото:

"......тъй като горепосочената разлика от 0,32 лв. на акция не е резултат от повишаване на стойността на ДЗИ Банк, а произтича от специфичния начин на плащане на мажоритарния пакет акции (който специфичен начин не е относим към останалите акционери на ДЗИ Банк... wtf :mad), Търговият предложител вярва, че предлаганата на останалите акционери цена от 8,31 лв. равна на цената на мажоритарния пакет съгласно Договора е справедлива и законосъобразна....."

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                        Dobre de dosaden sum, ama Billy puk pishe gluposti. Ako mozeshe da pratja njakoj da prodade mojte akcii, togava ste pomolja njakoj da me prati da mu prodam apartamenta?
                        Vse pak razchitam che vuv foruma ima znaesti hora, kojto mogat da objasnjat kakvo se pravi sled kato se objavi targovoto i moze li po elektronen put.
                        Blagodarja
                        Абе ти за пълномощно чувал ли си.....и като си толкова зает човек дай на някой друг да ти управлява парите....

Коментар

• Dobre de dosaden sum, ama Billy puk pishe gluposti. Ako mozeshe da pratja njakoj da prodade mojte akcii, togava ste pomolja njakoj da me prati da mu prodam apartamenta?
                          Vse pak razchitam che vuv foruma ima znaesti hora, kojto mogat da objasnjat kakvo se pravi sled kato se objavi targovoto i moze li po elektronen put.
                          Blagodarja

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                            S risk da stavam dosaden
                            Edin kolega pita predi vreme kak ste stane tehnicheski turgovoto
                            imashe i otgovor, no vse pak kojto targuva s COBOS ili druga platforma, kak ste objavi na brokera si, che ste uchastva?
                            Sustia vapros iznikva i pri PAPIR.
                            Ne moga da hodja do ofisa i da podpisvam dokumenti.
                            Ами прати някой....

Колеги кога ще публикуват официално от ДЗИ търговото в два ежедневника? Някой има ли инфо?

Коментар

• Досаден си!

Коментар

• S risk da stavam dosaden
                                Edin kolega pita predi vreme kak ste stane tehnicheski turgovoto
                                imashe i otgovor, no vse pak kojto targuva s COBOS ili druga platforma, kak ste objavi na brokera si, che ste uchastva?
                                Sustia vapros iznikva i pri PAPIR.
                                Ne moga da hodja do ofisa i da podpisvam dokumenti.

Коментар

Working...
                                X