IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
    Здравейте, колеги.

След една пропусната година на вашето внимание предлагам подновената обобщаваща таблица за предстоящи дивидентни плащания на компаниите от БФБ. Детайлите се взимат само от публикувани в x3news покани за ОСА, не от ТР, не от другаде, а обновяването ще става, когато имам време.

https://docs.google.com/spreadsheets...Jhh2b5KABeNqc/

Поздрави и наслука с лова на дивиденти.
    Градус ще разпределят ли дивидент? Поне аз друго разбирам от обявлението!

Коментар

Не, особено вече изплатени през 2024 г. няма смисъл да се добавят. Правя тази таблица и я споделям, за да виждам кога са ОСА и коя компания колко предлага, за да имам овървю за кеша, който аз самият очаквам и който се очаква от инвеститорите на БФБ като цяло. Ключовите колони за мен лично са датите на ОСА, брутен и нетен дивидент на акция, и очаквани парични потоци към фрий флоута.

Дивидентната доходност е груба сметка най-малкото защото не мога да обновявам котировките всеки ден.
      Да, с уговорката че докато не бъдат гласувани, те все си остават пожелателни (Градус), а понякога макар и в редки случай се приема и друго число като дивидент, а не първоначално заявеното (мисля че имаше 1-2 подобни случаи). И все пак още веднъж, смятам че ще бъде много полезна таблица, особено когато се актуализира своевременно...

Коментар

• Първоначално изпратено от emgeko Разгледай мнение

Не знам гласуваните и изплатени междинни дивиденти през 2024 г. дали се отбелязват в таблицата и дали е в съзвучие с идеята на автора й. Ако не се отразяват, това би изкривило процентната дивидентна доходност на годишна база, имайки предвид, че повечето компании разпределят дивидент веднъж годишно. Ако се прецени като удачно да се добавят, за статистиката - Софарма гласува на 25.10.24 г. междинен дивидент от 0,075 лв., който бе изплатен декември месец.
        Не, особено вече изплатени през 2024 г. няма смисъл да се добавят. Правя тази таблица и я споделям, за да виждам кога са ОСА и коя компания колко предлага, за да имам овървю за кеша, който аз самият очаквам и който се очаква от инвеститорите на БФБ като цяло. Ключовите колони за мен лично са датите на ОСА, брутен и нетен дивидент на акция, и очаквани парични потоци към фрий флоута.

Дивидентната доходност е груба сметка най-малкото защото не мога да обновявам котировките всеки ден.

Коментар

Здравейте, колеги.

След една пропусната година на вашето внимание предлагам подновената обобщаваща таблица за предстоящи дивидентни плащания на компаниите от БФБ. Детайлите се взимат само от публикувани в x3news покани за ОСА, не от ТР, не от другаде, а обновяването ще става, когато имам време.

Не знам гласуваните и изплатени междинни дивиденти през 2024 г. дали се отбелязват в таблицата и дали е в съзвучие с идеята на автора й. Ако не се отразяват, това би изкривило процентната дивидентна доходност на годишна база, имайки предвид, че повечето компании разпределят дивидент веднъж годишно. Ако се прецени като удачно да се добавят, за статистиката - Софарма гласува на 25.10.24 г. междинен дивидент от 0,075 лв., който бе изплатен декември месец.

Коментар

• MarkoVanBasten, mancev, благодаря. Живи и здрави всички

Intellect, oil_coil, благодаря за сигналите. Нанесени са.

Продължаваме напред в очакване на публикувани покани.

Коментар

• unsworth, господ да ти дава здраве и дълъг живот!

Коментар

• Това, което се забелязва на първо четене е, че дивидентите при повечето компании ще са по ниски в сравнение с миналогодишните.

Коментар

Здравейте, колеги.

Датата на ОСА на ХЕС е 29/05.

Коментар

Здравейте, колеги.

Изключително полезна, подредена и разбираема таблица. Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнение
                      Еми има доста нова неразпределена печалба мисля че беше над 15 Млн. за 2024 така че защо не да видим и левче дивидент ;-)
                      Така или иначе и държавата събира пари откъдето може и е възможно да поиска пълно разпределение на печалбата за дивидент.
                      Не я следя много изкъсо БФБ ,други години разпределяли ли са от неразпределената печалба да знам да се надявам ли?

Коментар

• Еми има доста нова неразпределена печалба мисля че беше над 15 Млн. за 2024 така че защо не да видим и левче дивидент ;-)
                        Така или иначе и държавата събира пари откъдето може и е възможно да поиска пълно разпределение на печалбата за дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                          Там колегите мисля че го бяха сметнали към 0.51лв на акция, ти какъв дивидент очакваш?
                          т.е.6.5%? при БАКБ е по-голям и съм оптимист, че може да го увеличат тази година
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Здравейте, колеги.

София Комерс също платиха дивидент 0.12ст през януари 2025

Коментар

• Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнение
                              Тук определено ще е най - интересно какво ще предложат от БФБ като дивидент за 2024 ;-)) Мисля че ще забият 1 вото място за 2024
                              Там колегите мисля че го бяха сметнали към 0.51лв на акция, ти какъв дивидент очакваш?

Коментар

• Тук определено ще е най - интересно какво ще предложат от БФБ като дивидент за 2024 ;-)) Мисля че ще забият 1 вото място за 2024

Коментар

Working...
                                X