Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънчев бряг АД (3JL / SLB)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • На 30.07 министърката е била в сградата на АД-то на среща с хотелиери.Биваше да уважи събранието.Дано тази криза спомогне да се разрешат проблемите с инфраструктурата.Ама едва ли ще има време,а и явно липсва желание.

  Коментар


  • Адмирации за Аспарух,че не го мързи и ходи на събранието и поставя въпроси.Ако може да каже нещо за събранието,което го няма в протокола.....
   Има и други акционери с над 5К акции,но не считат за нужно да ходят на ОСА.Аз съм на работа и няма как...
   Колкото до събиране вземанията от хотелиерите,едно решение е това да се възложи на представителите на акционера "Слънчев Бряг холдинг" АД.Все пак хората на Маджо са професионалисти и не вярвам да се изложат.Ще съберат и вземанията с изтекла давност

   Коментар


   • Слънчев бряг АД продава имот на Община Несебър за новата гимназия по туризъм В ТР има материали от ОСА. Пак само Аспарух е защитавал интересите ни

    Коментар


    • Тъй като през периода няма продадени активи, мисля, че съществените по размер "други приходи"
     и "приходи от лихви" , а с това и печалбата, се дължат на присъдени суми по гр. дело.
     Не намирам потвърждение на това в отчета. Само предполагам.

     Коментар


     • Внушителна печалба, а цената е само 1,99 лв....

      Коментар


      • "На 8 септември 2017 Ангелкова заяви следното:"Най-късно до месец (тоест до 8 октомври 2017) Министерството на туризма ще предложи варианти за бъдещето на "Слънчев бряг" АД. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред депутатите по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за финансовите резултати на дружеството с държавно участие и визията за развитието му."

       Уважаема г-жо Ангелкова,въпрос на елементарно възпитание е да спазвате думата си:
       осигуряване на информация-
       все пак става въпрос за публично дружество,ние влагаме парите си!

       Не е препоръка,а ОМЕРЗЕНИЕ!

       Коментар


       • Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение

        Дали четат форума?
        и да го четат,доста време им е отнело
        Оценката е малко преднамерена.Явно оценителя се е стремял да докара поръчаната цена.При тези параметри на УПИ,но при други коефициенти и допускания може да се изкара до към 900 хлв.Който купи парцела обаче(ако не е община Несебър) едва ли ще използва сградата по предвидения НТП,а ще го промени.Тогава вече цената ще е съвсем друга.Прави впечатление,че само отчетната стойност на детската площадка е 130 хлв.,а е оценена на 42600 лв. със съоръженията Не е посочено обаче колко е отчетната стойност на сградите и парцела,Предполагам Нот.Акт от 2007 само е констатирал собствеността.Сградите вероятно са напълно амортизирани,но парцела би трябвало да има някаква отчетна стойност.
        Last edited by nikon; 03.07.2020, 14:22.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
         https://goo.gl/maps/M8S2j2PaZ8hWCFdm9 Това е същия обект от другата страна.Интересно ще е да се види оценката от 2016 и 2020 на инж. Стоян Илчев.На терен 4.5 дка може да построи доста нещо,поне 12-13 дка ЗП.При обезщетение 30-33% и цена 600Е/квм ще се получи доста по-различна пазарна оценка.А търг винаги може да се организира така,че да не се яви никой.
         Публикували са оценката и корекция Дали четат форума?

         Коментар


         • И да питам някой от колегите ще идва ли, че ми омръзна само аз да задавам въпроси сам и да споря с представителя на държавата. Аз мисля да ходя ако не ми мине черна котка път, а вие ? Ще се радвам да видя и колегата kaputov даже ще те подкрепя да се гонят максимални цени ако представиш твоето виждане. А и да не се обидят и др. колеги всеки нов глас значи, че все по ще се чува нашият глас, нали така ? Поздрави и доскоро надявам да се видим на живо на ОСА
          Last edited by bayhuydaduy; 18.06.2020, 13:46.

          Коментар


          • Здравей колега, отбелязал съм си с номера по коментарите в цитат, за да не стават неясноти. Малко съм защитавал управлението на това дружество видимо и от всички Протоколи на ОСА, на който му се чете, но да изясним следното :
           По т. (1.) имаш предвид, че при терен близо 4,5 дка застрояване над 3 етажно за рзп да се разреши така ли ? И % на застрояване близо до 100 % при условие, че към момента е разрешено само 67,4 % за застроената площ от ПИ. Може и да си прав, но последно време гледам и на практика, че искат и % на озеленяване, а и там има и бивша детска площадка. Не, че в милата ни родинка не се случват таквиз неща, но.
           За т.(2.) смятам, че имаш впредвид РЗП, а НЕ само ЗП ?, че малко трудно ще съберат 12 000 - 13 000 кв.м. ЗП на ПИ 4 500 кв.м.
           За т.(3.) Смятам, че 600 евра малко трудно ще постигнат при таз криза, но примерно 280 до 330 евра може и да успеят. Предполагам, че и цената ти е с ДДС. Освен това и 30-33 % обезщетение е височко според мен. По - скоро 18 - 22 % от РЗП като говоря от опит за реални сделки и в София и в др. курорти.
           Сега да по смятаме по твоето предположение по следната формула : Цена ПИ = 30 % х кв.м.РЗП х цена в евро твоя за 1 кв.м. = 30 % х12 000 РЗП х 600 евра = 2,16 млн. евра или 4,225 млн. лева с ДДС ИЛИ 1,8 млн. евра или 3,52 млн. лева без ДДС. Така твоята цена става 400 евра или 782 лв. за кв.м. без ДДС. Смятам, че няма кой да ти даде такава цена, но това си е твое мнение все пак само коментирам. Тук трябва да се сметне, че сградите са неизползваеми (понеже съм минавал покрай тях когато съм бил на ОСА) и трябва да се премахнат и едва ли ще струват само 100 хил. бутане, махане и извозване, ведно и с основите.
           Ако по смятаме при моите предположения е по - близко : Цена ПИ = 20 % х кв.м ПИ х % застрояване 67 % х 3 етажа х моя цена в евро за 1 кв.м. = 20 % х 4 491 ПИ х 67%х 3 етажа х 300 евра = 542 хил. евра или 1,059 млн. лева с ДДС ИЛИ 452 хил. евра или 882 хил. лева без ДДС. Така моята цена става 100 евра или 196,4 лв. за кв.м. без ДДС.
           А в сайтовете на 350 м. от морето са по 140 евра кв.м. все пак
           Виж цените, за да не говоря празни приказки в сайтовете средно са по 110 евра с всичко и без отстъпки и преговори :
           Поздрави и доскоро и ще се радвам да продължим да спорим все така с аргументи


           Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
           (1.) На терен 4.5 дка може да построи доста нещо,поне 12-13 дка (2.) ЗП.При обезщетение 30-33% и цена (3.) 600Е/квм ще се получи доста по-различна пазарна оценка. А търг винаги може да се организира така,че да не се яви никой.

           Коментар


           • https://goo.gl/maps/M8S2j2PaZ8hWCFdm9 Това е същия обект от другата страна.Интересно ще е да се види оценката от 2016 и 2020 на инж. Стоян Илчев.На терен 4.5 дка може да построи доста нещо,поне 12-13 дка ЗП.При обезщетение 30-33% и цена 600Е/квм ще се получи доста по-различна пазарна оценка.А търг винаги може да се организира така,че да не се яви никой.

            Коментар


            • СД ще иска одобрение за продажба на бившия стол "Балкан" за 715 хил.лв,като първо ще го предложи на община Несебър,от където имали интерес.

             Имота е с №
             51500.506.493, к.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ - ЗАПАД,площ 4491 кв. м.В него има сграда 51500.506.493.1, брой етажи 1,застроена площ 3032 кв.м, и Сграда 51500.506.493.2,склад, брой етажи 1, застроена площ 153 кв. м,Сградите очевидно са за събаряне,тогава ако цялата цена е за терена се получава 81 Е./квм. Дори събарянето и разчистването да струва 100 хлв. цената пак ми се вижда ниска-93 Е/квм за терен с изградена инфраструктура.
             Обекта е бил предлаган за продажба на търг с начална цена 704300 лв през 2016,но не е имало интерес.Миналата год. от Община Несебър се интересували от парцела за разширяване на училището по туризъм.Интересно е,че в обявата за ДР в т.14 е допусната грешка в кад. № на имота

             СД на заседание от 13.03 възлага подготовката на проект за отделянето и продажбата на 608 квм от уличната инфраструктура на ПИ 51500.505.293.Това е до Виктория.

             Тази тенденция за продажба на имоти на парче за да се покриват текущи разходи никак не ми харесва.Трябва да се продаде всичко на куп и да се ликвидира дружеството.

             Коментар


             • Цените за инфраструктура и услуги в „Слънчев бряг“ ще са с 50% по-ниски това лято Лошо...

              Коментар


              • Надали ще се разходя за ОС, но ако ти се занимава и трябва пълномощно - насреща съм

               Коментар


               • Хем сърби, хем ....
                Купих по-малко отколкото исках, но може да съм се набутал

                Коментар

                Working...
                X