IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    и сега какво мече...
    как ги заклеймяваше управляващите, но ще се окаже,че БТХ се управлява по-добре от преди.

поздрави
    Здравей Бертрам,
    ами аз още по силно ги заклеймявам за пропуските им....
    Първо заради акциза и контрабандата пазарния дял на холдинга е паднал на 36%...... добре че е износа ..
    Второ Биларев си е шеф от времето на Станишев няма я само Корнелия Нинова.....
    Трето приватизацията трябваше да стане октомври ..... миналия ...
    Четвърто една приватизация през борсата и цената отива в небесата ,но сега атовета ще се ритат в тъмното а ние само ще се досещаме какво е станало....
    Поздрави !
    П.П. Ако съм на Дянков ще вкарам холдинга в Софикс пък индексният фонд на АМРО да види откъде ще купува акции на 50 лв. ..
    само от тук може да направи два ,три милиона....
    Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
      http://www.focus-news.net/?id=n1435366

"Иван Биларев: „Булгартабак холдинг” отчита най-добрия финансов резултат за полугодие за последните 4-5 години..."

"Данните от междинния консолидиран финансов отчет на Група „Булгартабак” за първите шест месеца на годината показват увеличение на приходите от продажби с 21.23% спрямо същия период на 2009 г. Ръстът в обемите за износ е 56%, а в постъпленията от износа 80.35 %.
      Един път растат количествата, втори път обаче с по-големи темпове растат цените за експорт, което всъщност увеличава приходите ни. Това е много сериозен ръст за нас. Става дума за експорт на наши продукти в райони, където има много силна конкуренция - Далечният изток, Тайван, Хонконг, Филипините, Близкият изток, Ирак, Балканският регион...."

"По думите му - увеличава се капиталовата адекватност на предприятията от Групата „Булгартабак”, а това е индикатор за тяхната стабилност. По данните на междинния консолидиран отчет за това полугодие на 2010 г. спрямо съпоставимия период на предходната година се забелязва съществено намаление на текущите задължения на Групата. Задълженията ни към трети лица, към банки и т.н. намаляват. Ние имаме много сериозно намаление на административните разходи – с 19 %, каза Иван Биларев....."
      и сега какво мече...
      как ги заклеймяваше управляващите, но ще се окаже,че БТХ се управлява по-добре от преди.

поздрави
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• http://www.focus-news.net/?id=n1435366

"Иван Биларев: „Булгартабак холдинг” отчита най-добрия финансов резултат за полугодие за последните 4-5 години..."

"Данните от междинния консолидиран финансов отчет на Група „Булгартабак” за първите шест месеца на годината показват увеличение на приходите от продажби с 21.23% спрямо същия период на 2009 г. Ръстът в обемите за износ е 56%, а в постъпленията от износа 80.35 %.
        Един път растат количествата, втори път обаче с по-големи темпове растат цените за експорт, което всъщност увеличава приходите ни. Това е много сериозен ръст за нас. Става дума за експорт на наши продукти в райони, където има много силна конкуренция - Далечният изток, Тайван, Хонконг, Филипините, Близкият изток, Ирак, Балканският регион...."

"По думите му - увеличава се капиталовата адекватност на предприятията от Групата „Булгартабак”, а това е индикатор за тяхната стабилност. По данните на междинния консолидиран отчет за това полугодие на 2010 г. спрямо съпоставимия период на предходната година се забелязва съществено намаление на текущите задължения на Групата. Задълженията ни към трети лица, към банки и т.н. намаляват. Ние имаме много сериозно намаление на административните разходи – с 19 %, каза Иван Биларев....."

Коментар

• С този износ холдинга е вече международна компания, като Philip Morris International или British American Tobacco .
          Вижте техните Р/Е

Коментар

• От 6 736 млрд. къса 5 683 млрд. къса са износ или в късове цигари 84% износ

Коментар

• http://www.standartnews.com/news/det...B0%D1%82%D0%B0

"постъпленията от износа е малко над 80 на сто"

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
                При тези резултати, от които почти всичко отива за дивидент, даже не ми се иска приватизация
                Ако имаш повече София БТ съм съгласен че там при 80 % дивидент отива на 6,7 лева .... но ако си заложил като мен на БТН приватизацията ще удвой цената но дивидента ще е стотинки .... иначе СОФИЯ също ще се вдигне но дивидент няма да има сигурно при новия собственик .
                Не е препоръка , имам и от двете...

Коментар

• При тези резултати, от които почти всичко отива за дивидент, даже не ми се иска приватизация

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Очаквано добър консолидиран мече.
                    Но мен започна да ме притеснява протакането на приватизац. процедура. Докато кастрех теб че неоснователно критикуваш управляващите че нарочно се туткат с нея, взех вече и аз да се нервя.
                    От 20-тина дни е готов доклада на консултанта и отлежава в АП. Кво го мислят тия тикви там, не схващам. Нали затова се плаща на консултанта, той да мисли кво да се прави.
                    Дано забавянето е заради отпускарския август и скоро да видим новина.
                    Интересно ще е какъв точно метод и процедура препоръчва консултанта. Дали пък ако не се продава поотделно няма да стане още по-интересно и изгодно.
                    Батя,
                    за нервенето аз се нервя от 2007 г. ......та имам тренинг......
                    За продажбата на парче - е минала история и не защото аз го искам а защото трябва решение на народното събрание за процедурата ......Станишев беше взел такова решение да се продава по фабрики ,но в края на 2008 г го смениха и решиха цялостно с решение на НС....знаеш ли как се преструктурира слаболиквидни акции на падащ пазар?
                    Решението за приватизация е заедно всичко това си личи от отчета ,но начина е от значение .... няма да е през борсата ,нито открит търг а закрит и затова миналата година смениха консултанта и избраха Сити за повече големи акули.... това бяха мотивите на Трайчо но там в ГЕРБ решенията ги взима само един и ако е на кеф ..
                    Но от лъскането на холдинга и резултатите ми се струва ,че времето наближава ... сега е момента след добър консолидиран иначе ако не стане до октомври отива се на нов избор на консултант или нова оценка ....тези оценки важат от три до шест месеца....след това е гледане на боб....

Коментар

• Очаквано добър консолидиран мече.
                      Но мен започна да ме притеснява протакането на приватизац. процедура. Докато кастрех теб че неоснователно критикуваш управляващите че нарочно се туткат с нея, взех вече и аз да се нервя.
                      От 20-тина дни е готов доклада на консултанта и отлежава в АП. Кво го мислят тия тикви там, не схващам. Нали затова се плаща на консултанта, той да мисли кво да се прави.
                      Дано забавянето е заради отпускарския август и скоро да видим новина.
                      Интересно ще е какъв точно метод и процедура препоръчва консултанта. Дали пък ако не се продава поотделно няма да стане още по-интересно и изгодно.

Коментар

• Мда, тук 25 лв са си близо до реалността, а при една приватизация цени от 35-40 лв няма да са изненада. Остава въпроса как това ще се случи във времето.

Коментар

• ЕЕЕЕЕЕЕ послушаха ме
                          От холдинга четат тук и вземат идеи
                          Да кажат поне мерси !
                          Преди време писах тук едни прости сметки,
                          че дори да загубим 90% от вътрешния пазар не е проблем, европейския пазар се отваря пред нас и холдинга трябва да мисли главно за износ.
                          Сега нещата се получават и печалбата ще бъде..............................

Коментар

• "Булгартабак със 165% ръст на печалбата

понеделник, 30 август 2010 София

Ръст от 165.93% на печалбата реализира за първите 6 месеца на годината Булгартабак. Нетните приходи на дружеството са 7.527 млн. лева.

Продажбите на цигари за полугодието възлизат на 6 736 млрд. къса или 123 милиона лева. От тях 1 053 млрд. къса, или 21 милиона са реализирани на вътрешния пазар, а 5 683 млрд. къса или 102 милиона са са износ.

Скокът на приходите от продажби е 21.23% спрямо същия период на 2009 г. Ръстът в обемите за износ е 56 на сто, а ръстът в постъпленията от износа е малко над 80 на сто.

Финансовите ресурси на компанията са нараснали с 14.06 на сто в рамките на шест месеца, съобщиха от дружеството."
                            и в. Дневник
                            http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/08...v_pechalba_za/
                            Last edited by meche_cveti93; 30.08.2010, 15:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
                              Булгартабак продава вече доста в чужбина.
                              София БТ почти 90% за износ..........
                              Даже и да няма приватизация нещата изглеждат розови
                              Близо 6 м консулидирана печалба... ,но без приватизация няма да видим цени над 25 лв.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                БАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: focus-news.net 17 Август 2010 17:39

Булгартабак с ръст в пазарния дял, още няма информация за приватизацията
                                През юни и юли се наблюдава „възстановяване“ като цяло на пазара на цигари у нас с по около 10% месечно, според разчетите на компанията

„Булгартабак Холдинг“ АД през последните два месеца (юни и юли), макар и минимално, разширява пазарния си дял, което става за пръв път, откакто компанията не е монополист на българския пазар. Това каза за Investor.bg председателят на Съвета на директорите и търговски директор на компанията Александър Манолев.

Той уточни, че засега не може да е сигурен, че това е тенденция, но според прогнозата му, разширяването на пазарния дял на Булгаргабак у нас ще продължи и към края на годината по всяка вероятност ще се затвърди.

Манолев допълни, че според разчетите на Булгартабак, през юни и юли се наблюдава „възстановяване“ като цяло на пазара на цигари у нас с по около 10% месечно, но сегашните търгувани обеми са още далеч от тези преди последното вдигане на акциза, което предизвика спад на легалния пазар на цигари в страната с около 40%. Увеличението на легалните продажби се дължи главно на борбата с контрабандата, смята шефът на Булгаргтабак.

Той посочи, че от юли цигарените фабрики „Благоевград БТ“ АД и „София БТ“ АД работят на пълен капацитет и на трисменен режим, което се предвижда да продължи до края на годината.

В края на септември бялото Victory ще бъде пуснато на пазара с променена опаковка, с цел подобряване на търговския вид, съобщи още Александър Манолев. Новата опаковка ще бъде със заоблени ъгли на кутията.

Засега нямаме информация от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол за начина на предстоящата приватизация на Булгартабак, каза още за Investor.bg председателят на Съвета на директорите на компанията.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма казаха във връзка със същия въпрос, че Надзорният съвет на Агенцията още не е одобрил доклада на консултанта за приватизацията на Булгартабак. В началото на август министър Трайчо Трайков съобщи, че до две седмици ще стане ясен начинът на приватизация на „Булгартабак Холдинг” АД.

Мая Цветкова
                                "БАК" холдинг, не звучи ли по-добре,. хаха

Коментар

Working...
                                X