IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
    Още мъничко и ракетата излита.

Така е... нали сме на Женският пазар. До 25 сме на прИмоция ,до 30 трябва да се изработят а на 35 чакаме купувач..... стратегически.....
    Кой купил вече ,купил.....
    Не е препоръка....

Коментар

• Още мъничко и ракетата излита.

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
        +1
        Аз затягам колана и чакам ракетата да полети, още се вкл. двигателите.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
          Само на мен ли ми се струва ,че досега консолидираната печалба ще е над 21 милиона....
          София БТ - 10
          Благоевград - 10 и нещо
          БТН - близа 2 м.
          другите минус 300 К ...
          +1

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
            Става и за покупка, не само за продан
            Само на мен ли ми се струва ,че досега консолидираната печалба ще е над 21 милиона....
            София БТ - 10
            Благоевград - 10 и нещо
            БТН - близа 2 м.
            другите минус 300 К ...

Коментар

Става ли за продан ....близо 2 м печалба ...
              Става и за покупка, не само за продан

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
                аз залагам на дивидента, струва ми се по-малко рисково, пък ще видим ...

"Емитент: Булгартабак-холдинг АД-София (57B)
                Булгартабак-холдинг АД-София представи тримесечен отчет за Трето тримесечие на 2010г. "

Става ли за продан ....близо 2 м печалба ...

Коментар

Така е за дъщерните има опастност да не достигнат или да са постигнали истинските си цени ,при продажба на БТН.....но при забавяне на приватизацията ще има стабилен дивидент ...
                  Понеже не им вярвам на повечи от 60 % на управляващите ,държа и дъщерни акции... малко .
                  аз залагам на дивидента, струва ми се по-малко рисково, пък ще видим ...

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/14901/5.html

нещо от миналото...... близкото...

Коментар

• През мандата 2001-2003 г. при правителството на Симеон Сакскобургготски ведомството първо избира “Кредитанщал”, за да продаде “Булгартабак” на адвокатското дружество “Табако кепитъл партнерс” срещу 110 милиона евро.

Този цитат е подвеждаш за цената ....
                      БТХ е раз делен на два пула ...
                      София БТ от една страна и Благоевград БТ от друга страна.... с по една от фабриките в Стара загора и Пловдив... и офертата имаше само за единия пул .... 110 м евро....

Коментар

• Първоначално изпратено от 'http://www.blitz.bg'
                        Най-апетитният залък, определен за приватизация през тази година, беше „Булгартабак”. В началото на 2010 г. премиерът Бойко Борисов заяви, че очаква и близо 1 милиард лева от евентуалното раздържавяване на предприятието. Действията по процедурата бяха ограничени до назначаването на консултант. Още тогава бе определено този консултант да получи над 1 000 000 евро и да бъде комисионер по бъдещата сделка – сиреч да вземе и процент от продажната цена. През февруари за консултант беше избрана "Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид", която имаше срок от 50 дни, за да подготви правен и финансов анализ на дружеството. В средата на септември след 7-месечно обмисляне надзорът на агенцията одобри и консултантския договор за приватизацията на холдинга.

“Ситигруп” всъщност е петият посочен консултант за продажбата на „Булгартабак” от три поредни правителства, потрошили доста милиони държавна пара. През мандата 1998-2000 г. кабинетът на Иван Костов избра Дрезднербанк в съдружие с “Кредитанщал”, Агенцията по приватизация плати за услугата, но не обяви цената. През мандата 2001-2003 г. при правителството на Симеон Сакскобургготски ведомството първо избира “Кредитанщал”, за да продаде “Булгартабак” на адвокатското дружество “Табако кепитъл партнерс” срещу 110 милиона евро. Цената на консултантската услуга отново остана тайна, макар да се твърдеше, че тя ще бъде не по-малко от 10% от цената на сделката. При втория опит на царския кабинет за продажба на холдинга, консултантът “Морган Стенли Лимитид” прибира 500 хиляди евро, но купувачът изчезна. По груби изчисления за 10 години общата сума на прахосани по консултанти за нереализираната сделка пари възлиза на около 15 милиона лева.
                        През първото шестмесечие на 2010 г. в агенцията са внесени 10 искания за продажба на активи от части от дружества, от които със свои имоти ще се разделят "Булгартабак холдинг", Центърът за външноикономическа подготовка на кадри, "Кинтекс" и "Слънчев бряг".
                        http://www.blitz.bg/news/article/90318
                        вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
                          За холдинга разбирам да има интерес,но за купуващите дъщерните при тази схема на продажба-да се продаде държавното участие в BTH,т.е. участието на Холдинга в дъщрните(и правата върху търговските марки),съществува риска купувачът да се окаже някой като Химимпорт и да си останат с пръст в устата(или някъде другаде ).Най-добре и за бюджета и за нас е да се продадат дъщерните отделно и ако има стартегически,той да наддава за всяко по отделно.При сегашната коцепция се ограничава конкуренцията и едва ли ще се постигне добра цена.Има дъщерни,които тежат на хлодинга и като производствени фирми не са интересни,но имат имоти,които струват доста пари.
                          Подозирам,че ще стане като с БТК.
                          Така е за дъщерните има опастност да не достигнат или да са постигнали истинските си цени ,при продажба на БТН.....но при забавяне на приватизацията ще има стабилен дивидент ...
                          Понеже не им вярвам на повечи от 60 % на управляващите ,държа и дъщерни акции... малко .

Коментар

• За холдинга разбирам да има интерес,но за купуващите дъщерните при тази схема на продажба-да се продаде държавното участие в BTH,т.е. участието на Холдинга в дъщрните(и правата върху търговските марки),съществува риска купувачът да се окаже някой като Химимпорт и да си останат с пръст в устата(или някъде другаде ).Най-добре и за бюджета и за нас е да се продадат дъщерните отделно и ако има стартегически,той да наддава за всяко по отделно.При сегашната коцепция се ограничава конкуренцията и едва ли ще се постигне добра цена.Има дъщерни,които тежат на хлодинга и като производствени фирми не са интересни,но имат имоти,които струват доста пари.
                            Подозирам,че ще стане като с БТК.

Коментар

Здравей noko6,
                              Според мен има игрички за забавяне на приватизацията ,но са вече към своя край...То не бяха конкурси ,то смяна на консултанти ,то врътки в АП и т.н. ...
                              От 13 септември с консултанта е подписан договор и до 50 дни сиреч до края на месеца трябва да има резултат ... до тази логика води и идващите отчети за деветмесечието за анализирането на действително положение на холдинга след вдигнатия акциз .....
                              цена 20 лв е границата на сигурност на спекуланта при непродаден холдинг и това се дължи тези продажби в момента , но има кой да поеме от дребните ... имам чувството че продавача имаше оферта за пакета на 19 но сега го дава на нас ....дано не греша за цената над 27 лв ......
                              П.П. Консултанта е Сити не е кой да е и ще търси голям играч .... първо.....
                              Тия дето са на власт явно имат желание да го продадат и то на добра цена. Доводи:
                              - в някои интервюто от АП излезе инфо, че вече са внесени над 10 имота от Табаците, които да бъдат продадени отделно, преди приватизацията (справка в. Дневник от края на Септември..);
                              - дадоха го на Сити - показва желание да се търси реален купувач. Хорат имат и солиден бонус да намерят най-добра цена (1.6% съксес такса);
                              - Отчетите на дъщерите вече са реални. Печалбата която показват е близка до нормалната (не се опитват като предходните да показват печалба 90 х. лв - София-БТ от м.г....);
                              - бюджета на ГЕРБ им е тотално издънен и начин да намерят пари без да се вдигат данъците е поне малкото останало е да го приватизират на разумни цени;
                              - разумното е да се опитат да раздадат като дивидент неразпределената и текущата печалба, за да влязат парите в бюджета, не в Сребърен фонд....

Определено тази приватизация за мен е тест, дали само ще се говори от сегашните, или ще се върши и някаква работа. Тестът е по-скоро за пред чужбина, отколкото за България...

До края на седмицата ще им признаци като видим текущите отчети на София-БТ и Благоевград. Ако покажат нормална норма на печалба за мен си е бай и цената сътветно отива на над 75 лв. и 90 лв. за дъщерите СЛЕД дивидента....

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
                                Ами може и да няма.Вижда се,че има топла връзка между управляващи от ГЕРБ и ДПС(аферата с Тодор Бояджиев).Това може и да е една от причините за липса на новини около приватизацията на Табака.
                                А то и самата стратегия показва,че не се търси максималния приход.Иначе щяха да продадат дружествата по отделнои(някои дори само като имоти) и след като приходите се влеят в Холдинга,Държавата да си разпледели целия кеш като дивидент и да го ликвидира.Така приходите за хазната ще са най-големи.
                                Сега по-трудно ще се намерят инвеститори и конкуренцията ще е по-малка,а и не ми се мисли какво ще стане,ако го купи Химимпорт(спомнете си Слъце Ст.З.)
                                Здравей noko6,
                                Според мен има игрички за забавяне на приватизацията ,но са вече към своя край...То не бяха конкурси ,то смяна на консултанти ,то врътки в АП и т.н. ...
                                От 13 септември с консултанта е подписан договор и до 50 дни сиреч до края на месеца трябва да има резултат ... до тази логика води и идващите отчети за деветмесечието за анализирането на действително положение на холдинга след вдигнатия акциз .....
                                цена 20 лв е границата на сигурност на спекуланта при непродаден холдинг и това се дължи тези продажби в момента , но има кой да поеме от дребните ... имам чувството че продавача имаше оферта за пакета на 19 но сега го дава на нас ....дано не греша за цената над 27 лв ......
                                П.П. Консултанта е Сити не е кой да е и ще търси голям играч .... първо.....

Коментар

Working...
                                X