IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SFARM ще удари 8 лв!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• SFARM ще удари 8 лв!

Да, бе, да, всеки ден го препрочитам... да не съм луд на книга по два пъти стига.
    Не омаловажавам Софарма - просто ги сравних с Албена по един показател - то пълно сравнение е невъзможно - защото са в различни отрасли.
    Не манипулирам никого - мнозина се вслушват в думите ми, понеже са разумни, а и прогнозите ми често се сбъдват, макар че допускам грешки, надценявайки здравия разум на голяма част от борсовите играчи. Но обикновено познавам. И какво като пробивам по тъчлинията - най-хубавите атаки минават оттам :-)
    И ти явно имаш знания и способности, но не се пали толкова и не забравяй, че за всяко нещо има много гледни точки. Айде, лека.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Imperatore, tova mi e posledniat posting za taia vecher. Znam, che imash vremeto da sporish do utre sutrinta, no az ne razpologam s takowa. Tochno na men ne mi obiasniavai za mashtabnboto mislene /pak se izmukwah s obshti izkazvania/ i molia ne me nabejdavai da sum narekal niakogo nekompetenten. Prosto s osnovanie izrazih opasenieto, che wliaesh manipulativno vurhu niakoi hora vuv foruma s tvoite mnogobroini izkazvania za shtialo i za neshtialo. Sushto taka zabeliazvam, che si vurl fen na Robert Kiyosaki. Viarvam, che prepro4itash otdelni pasaji ot knigite mu wseki den. Pohvalno e. Istoriiata za Ray Crock e mnogo viarna, no pak ne e nachina za poreden put da minesh po tuch liniiata. Ne bih kazal, che osnovniat business na hotelite e zemiata pod tiah! Niamam nishto protiv da izkazvash svoite pristrastia kum ALB, no ne i po nachina po koito go pravish! - umalowajawaiki drugi ne po-malko pe4eliwshi drujestva. Nai-malkoto kato si akcioner v SFARM i uj ia "hareswash", ne e korektno da pishesh za neia taka. No veroiatno, zashtoto imash samo niakolko akciiki ot neia i zashtoto ti e wse taia pishesh po tozi nachin - nahakano i manipulativno...po ""imperatorski""...
      FUNNY MONEY

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Е, не толкоз ниско... аз му давам реална цена 3-3.5 кинта и ръст от 20-тина % годишно...

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Щом и мажоритарят продава, цената е много надута..... Дружеството си е добро за нива от 1-1,5 лева...

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Пирамидков - Професорът право каза - балон не е Софарма, а цената и - защото дружеството само по себе си е много добро.

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Хм - като видиш мнение, което не ти харесва...
              Казах фабричка, защото се спрях на един определен аспект - цена на земята под фабричка или хотелче - и именно в тоя смисъл използвах умалително, чаткаш? Иначе фабричката е много готина и не го отричам. Споменаваш цена на дълготрайните активи на Софарма - ами то само земята под хотелите на Албена струва двойно. Дълговете и? Могат да бъдат покрити от чистата печалба на дружеството за около 3 години, добре, аре нека са три и половина.
              И един съвет - не бързай да наричаш другите "некомпетентни" само защото не ти харесва мнението им. Пак повтарям, че също харесвам Софарма и мисля че направих нелош анализ -сравнение с Албена. Не гледай само цефрите - посъветвах те да го даваш по-херменевтично и да мислиш мащабно. Затъвайки в цифри (дано не ти се случва) може да пропуснеш по-важни фактори в нашата работа. :-)

Ето ти един пример за "умалителните" - близо до къщи (живея в Западна София) имаше 2 бензиностанции една до друга почти и Шел направиха трета. Веднъж с един познат минавахме и той се учуди - демек тия луди ли са, какъв оборот ще правят, като има още две? Обясних му, че те явно са купили терена, на който е обектът и той попита "И кво като?" Трябваше надълго да му обясня, че престижната част на София се разширява именно в тая посока и след три години тая земя може да струва и тройно. Тогава той разбра.
              Друг пример - може би чувал си го. Шефът на Макдоналдс на среща със студенти - те заговарят нещо за неговия бизнес. Той коварно се усмихва и пита: "А какъв е бизнесът ми?" Те, изненадани плахо казват - "ами... сандвичите..." А той отговаря, знаеш ли какво? "Грешите! Моят бизнес са НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ!!!" Именно Макдоналдс е най-големият собственик на недвижими имоти в светът.
              Това имах предвид в долния си анализ - САМО този показател - разбираш ли? Щото ЗЕМЯТА под фабричката във Врабево струва колкото земята под едно бунгало в Бели брег... което, пак подчертавам, не пречи на фабричката да е модерна и построяването и въобще да е отлична инвестиция.
              Ще те помоля, Шефе, вниквай внимателно в смисълът на некомпетентните ми изказвания - щото той нещо ти бяга.

Коментар

• SFARM! UP UP UP UP UP

Hehe, hodi pri drugite baloni togava! Tozi e ot zdravite i az leta s nego! Mnogo znaesh kakvo misli majoritaria!Kusmet ti pojelavam!
                FUNNY MONEY

Коментар

• SFARM! UP UP UP UP UP

Егати и балонджиите :-) То мажоритаря не вярва в тази стойност на дружеството, ВИЕ обаче се надявате :-) Как ще плачете съвсем скоро... :-(

Коментар

• SFARM! UP UP UP UP UP

Imperatore, hvashatash me kogato ne sum vuv "faza". Ne zapo4vai da podklajdash liut spor s tvoite nekorektni izkazvania, izpolzvaiki za kapak i umalitelni za aktivi struvashti ne po-malko ot aktivite na prehvalenata ALB!!! Ne jelaia da obsebvash i tazi tema s tvoite psevdoprofesionalni izkazvania za vsiako edno drujestvo. Ne mojesh da budesh na vsiaka manja merodia. "fabri4KA v nekvo selCE" mojesh da izpolzvash za opisanieto na aktiv na drugi drujestva na BFB, no ne i na SFARM! Izviniavai, no mi omruzna da gledam samo tvoi mnenia vuv vsiaka edna ot temite! Do tuk s lichnite napadki. Samo balansovata stoinost na dulgotrainite aktivi na SFARM e 136273000 leva, kratkotrainite sa 120533000 leva ili obshto 256806000 leva! Realnata im stoinost e plus 20%! Sega iskam podrobno da mi opishesh kakvi sa tia veliki aktivi na ALB? Kolko hotela imat, a kolko sa im pasivite am? Sled kolko uspeshni godini v turisti4eskia sektor,ALB shte mogat da pokriat shtedrite krediti i lihvite po tiah. Tova, che imat hotel v schweizarskite alpi li te vpe4atliava tolkova mnogo? I az moga da sloja koncheto na ferarri na kapaka na niakoia chervena lada i da si mislia, che karam ferarri. Dali ako SFARM imashe fabrika ne v BG, a v Schweizaria, shteshe da wikash "fabri4KA", nezawisimo, 4e kato dohodnost, golemina i proizwoidstwen kapacitet ne e po-goliama ot segashnata v BG. Vsi4ko e do vuzpriatie i nivoto na "elementarizam" u "invesitora". Pone kogato se izkazvash za opredeleni drujestva ne go pravi po tozi namipulativen nachin, zashtoto podvejdash labilni ili nedotam osvedomeni investitori!
                    FUNNY MONEY

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

А не мислиш ли, че ти трябва малко по-холистичен възглед, по-херменевтично мислене?

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Ето ти конкретно...

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Да, но Албена има не по-малък потенциал за ръст - като компания - а и ще спечели много от влизането ни в ЕС, както и отрасълът като цяло. А и колко струват материалните активи на Албена реално? Дори и само като база - като терени - три бази на морето?
                          А Софарма? ЕС - нож с две остриета - при износът за русия на хаповете ще пише "Сделано в Европе" - казах го и преди - но и конкуренция на европейските лекарства на вътрешния пазар. Нама и плюсът на Албена като цена на недвижим имот - фабричка в предградията на Северна София, фабричка в некво селце... Иначе за плюсовете и прав си и аз я ценя високо иначе нямаше да държа акции в нея, макар и немного - но не мисля че закупуването на дялове от дистрибуторски фирми стига, за да има смисъл от двоен ръст на капитализацията.
                          Казвал съм основната за мен причина - дружеството е "известно", а акциите му "изглеждат евтини" - ако не беше тоя психоефект, а хората реално гледаха - акциите на Петрол щяха да струват по 48 стотинки.

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

A ti Imperatore ne spria da spamish s obshti prikazki. Karai ia po-konkretno, a ne prosto da ubivash vreme vuv foruma s 4eshene na ezika i egoto...!
                            FUNNY MONEY

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Ама не са и малко кинтите отвън.
                              Все едно - докато има търсене, няма корекция да има... пък и постоянно ръст на икономиката имаме - това все нещо значи.
                              А и пазарът ни допреди година напримерно беше на страшно ниски нива. Сега ни се виждат високи, но не са ли просто реални - а така ди ни изглеждат поради резкият скок? Не забравяйте психологическият фактор - всички подвластни сме му, дори и да не го усещаме.

Коментар

• SFARM! UP UP UP UP UP

Cenata na akciite na SFARM sa realni s potencial za rastej s minimum 20% za sledvashtoto trimesechie. Ne mi govorete za goliama pazarna kapitalizacia, a precenete trezvo. SFARM e otli4no raboteshto drujestvo s guvkav management, dobri pazarni pozicii na vunshnia i vutreshen pazar. Celenasocheno se stremi da okrupni i homogenizira distribuciiata i pazara na lekarstva kato cialo v BG. Ima potenciala i kapaciteta da polu4i monopolni pozicii v otdelni produktovi nishi. Pazarnata kapitalizaciia e normalna za bransha, a i na fona na drugi kompanii sus shodni pe4albi, moje lesno da bude preglutnata ot niskoto P/E Ratio /osobeno za farmaceftichnia bransh!/ ot 21,05. Za spravka i sravnenie kapitalizaciiata na ALB e sushto okolo 250 Mil Euro, no P/E Ratioto i e 26,73. Oficialnata netna pe4alba na SFARM za 2003 e s pod 3 Mil leva po-malka ot ALB. Za purvoto trimesechie na tazi godinia smiatam, che po tozi pokazatel SFARM shte nadmine ALB. Da ne zabraviame, che SFARM suwsem naskoro izleze ot zonata na nai-podcenenite drujestva na BFB! 7 Leva e dunoto. Sled OS i ot4eta za trimesechieto putia shte e samo edin - NAGORE!
                                FUNNY MONEY

Коментар

Working...
                                X