If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ne6tata se rasvivat dobre,pres spirka 8 kum gara 10
Коментар
Farma
SFARM ще удари 8 лв!
нещата се закучиха
Коментар
аха
SFARM ще удари 8 лв!
O4ertava se nivo na suprotiva
Коментар
Наблюдателна
SFARM ще удари 8 лв!
Мажоритаря пак продава на 7.7
Коментар
sumo
SFARM ще удари 8 лв!
Като нямате достатъчно средства ще се люшкате м/у инвестиции в дъщерните дружества и холдингите! И ще прескачате като пеперудки от цвят на цвят!
А трябва да се инвестира и в холдингите и в добрите им дъщерни дружества! Все пак холдингите са собствениците и ТЕ управляват! Те утре /ако речат/ могат и да не ви дадат дивиденти! Има и други начини за преливане на печалби от едни дружествав други от холдингите!
Така, че да противопоставяте холдингите на дъщерните им дружества е глупаво. Благодарение на тях /холдингите/ ние не само диверсифицираме, но получаваме много добри капиталови печалби!
Така че, правилният подход е да се инвестира и в холдингите и в добрите им дъщерни дружества!
Драги Професоре -
ТОЧНО затова най-вече не инвестирам в холдинги !!!!
Тези на които съм пратил правилата си по мейлът, може да ни заподозрат, че с теб сме едно и също лице - така ни се припокриват мненията по този въпрос. :-)
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
RE: Мнението на Мечка.
Интересна е логиката Ви на сравнение между двете алтернативи: "купувам холдингова акция" срещу "купувам дъщерна акция" и то за един и същи обем на инвестиция. Формално от гледна точка на ликвидност е издържано, но за риска можем да поспорим. Отговорът е във въпроса, къде първо ще се срине едни ден доверието в "играта на борса" - дали в производственото дъщерно предприятие, което ако има печалба, винаги ще гласува под диктовката на мажоритаря за дивидент, и поради това ще поддържа доверието в себе си, или обратно - първо ще намалее интереса към акцията на холдинга, тъй като той не дава ВИСОК ДИВИДЕНТ. Имам още един довод - подходът на доверие в холдинга е (признавам) оправдан за дълъг период с оптимистична прогноза на развитие на холдинга като цяло, докато доверието в отделното дъщерно дружество има "по-либерален" характер.
За "Елфарма" - според мен изгодата на това дружество би била по-голяма, ако придобие дял в дистрибутор, който продава лекарства на "Софарма", а не да изкупува на по-ниски цени акции от производителя на лекарства "Софарма".
Професор, вярно, че темата е за SFARM, ама ще ме извините...
Добре, а какъв е смисъла да купуваш MCH и ХЕС 2 пъти по-скъпо от CENHL. На тези цени другите му дружества ти излизат безплатна премия, а ликвидността и риска на инвестицията са в пъти по-малки. Аз никога не съм бил особен фен на холдингите, но при тези цени на дъщерните дружества...
А не знам защо никой не изтъква очевидната причина за Елфарма да продава - цената е висока - продава, като падне - ще купува.
Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар