IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SFARM ще удари 8 лв!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• sfarm

Защо днес на борсатаняма никакви сделки със СОФАРМА ???

Коментар

• Чайкафарма

Ивана,
      Чайкафарма е собственост на Търговска Лига АД - пряк конкурент на Софарма АД ...

Коментар

• Чайкафарма

Дали ще прескочи 8 при тая стагнация? Ако го направи дали ще е задълго?

Коментар

• Чайкафарма

"Чайкафарма" собственост на Софарма ли е ?

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

абсолютно вярно!

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Sa men tova e nai sigurnata firma v BG

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Ne6tata se rasvivat dobre,pres spirka 8 kum gara 10

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

нещата се закучиха

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

O4ertava se nivo na suprotiva

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Мажоритаря пак продава на 7.7

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Като нямате достатъчно средства ще се люшкате м/у инвестиции в дъщерните дружества и холдингите! И ще прескачате като пеперудки от цвят на цвят!

А трябва да се инвестира и в холдингите и в добрите им дъщерни дружества! Все пак холдингите са собствениците и ТЕ управляват! Те утре /ако речат/ могат и да не ви дадат дивиденти! Има и други начини за преливане на печалби от едни дружествав други от холдингите!

Така, че да противопоставяте холдингите на дъщерните им дружества е глупаво. Благодарение на тях /холдингите/ ние не само диверсифицираме, но получаваме много добри капиталови печалби!

Така че, правилният подход е да се инвестира и в холдингите и в добрите им дъщерни дружества!

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Драги Професоре -
                          ТОЧНО затова най-вече не инвестирам в холдинги !!!!
                          Тези на които съм пратил правилата си по мейлът, може да ни заподозрат, че с теб сме едно и също лице - така ни се припокриват мненията по този въпрос. :-)
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

RE: Мнението на Мечка.
                            Интересна е логиката Ви на сравнение между двете алтернативи: "купувам холдингова акция" срещу "купувам дъщерна акция" и то за един и същи обем на инвестиция. Формално от гледна точка на ликвидност е издържано, но за риска можем да поспорим. Отговорът е във въпроса, къде първо ще се срине едни ден доверието в "играта на борса" - дали в производственото дъщерно предприятие, което ако има печалба, винаги ще гласува под диктовката на мажоритаря за дивидент, и поради това ще поддържа доверието в себе си, или обратно - първо ще намалее интереса към акцията на холдинга, тъй като той не дава ВИСОК ДИВИДЕНТ. Имам още един довод - подходът на доверие в холдинга е (признавам) оправдан за дълъг период с оптимистична прогноза на развитие на холдинга като цяло, докато доверието в отделното дъщерно дружество има "по-либерален" характер.
                            За "Елфарма" - според мен изгодата на това дружество би била по-голяма, ако придобие дял в дистрибутор, който продава лекарства на "Софарма", а не да изкупува на по-ниски цени акции от производителя на лекарства "Софарма".

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Ако мажоритарите станат спекуланти ,става страшно!!!!!

Коментар

• SFARM ще удари 8 лв!

Професор, вярно, че темата е за SFARM, ама ще ме извините...
                                Добре, а какъв е смисъла да купуваш MCH и ХЕС 2 пъти по-скъпо от CENHL. На тези цени другите му дружества ти излизат безплатна премия, а ликвидността и риска на инвестицията са в пъти по-малки. Аз никога не съм бил особен фен на холдингите, но при тези цени на дъщерните дружества...
                                А не знам защо никой не изтъква очевидната причина за Елфарма да продава - цената е висока - продава, като падне - ще купува.
                                Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

Working...
                                X