Винаги съм твърдял, че Албенка е хубаво момиче. Но сегашната им ценова политика е меко казано неадекватна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от markovВ момента в Албена е много приятно и зелено, за съжаление с неголяма натовареност на легловата база - около 20%.
С просто око се забелязва че част от заведенията и по старите хотели не са приведени във вид които да предполага че ще работят тоя сезон.....следователон мениджмънта очаква спад в посещенията.
Забелязах че Вивател най-сетне са покрили курорта с 3G покритие та мобилния интернет го бива...
не знам мобилните оператори как са с покритието в района, но вече има изключително много Wi-Fi точки и не малка част от тях са без паролиfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
В момента в Албена е много приятно и зелено, за съжаление с неголяма натовареност на легловата база - около 20%.
С просто око се забелязва че част от заведенията и по старите хотели не са приведени във вид които да предполага че ще работят тоя сезон.....следователон мениджмънта очаква спад в посещенията.
Забелязах че Вивател най-сетне са покрили курорта с 3G покритие та мобилния интернет го бива...Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Bargain Bulgaria (May 2009)
Research from the UK's Post Office has shown that Bulgaria offers the best value for money out of 18 holiday destinations. It has ousted Thailand from first place due to low prices and a favourable exchange rate. The UK Post Office compared total prices of 10 standard holiday purchases including postcards, newspapers, insect-repellent and bottled water. Prices at a Bulgarian resort totalled Ј42.23. Thailand (Ј43.92) was second-cheapest and Antigua was the most expensive of the 18 places surveyed at Ј108.70. This will be good news for Bulgarian tourist resorts and their staff since they are hoping that the worldwide financial crisis will boost tourism.
http://www.portal.euromonitor.com/pa.../Magazine.aspx
Коментар
-
При дисконтираните потоци са вързали капиталовите разходи с амортизациите като ако не се бъркам капиталовите разходи са винаги 120% от амортизациите. Но самите капиталови разходи би трябвало да променят и амортизациите в по-значителна степен, отколкото са приели. По този начин всъщност най-вероятно бъдещите амортизации са подценени и по този начин намаляват нетния паричен поток доста значимо. Или капиталбовите разходи би трябвало да намалят темпа си на растеж или амортизациите да се вдигат повече. Това по този метод
В оценката са поставили и разгърнатата площ на сградите и площа на земята която притежават - ами и при тотален срив на недвижимите имоти не вярвам цената 600 000 кв м РЗП и 6000 декара в комплекс албена и балчик някак си не ми се връзват с такава пазарна капитализация.
http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?backI...&drvrName=HTML
ликвидационната оценка е доста по интересна
Коментар
-
Относно: Публикувания на сайта на Комисията текст на търговото предложение към акционерите на Албена АД
Браво на Булброкърс. Добре свършена работа. Обмислена.
Исках да се хвана за нещо, но документа е почти перфектен.
Между другото заслужават повече от 25000.
Грешките са по-скоро дребни.
-Не вземат предвид обратно изкупените акции, но в крайния
резилтат става въпрос за 50 стотинки.
-В П/Е-то също има грешка, но после се коригират.
-Посочено е, че търговият предложител последно е купил на 30 лв.,
а в предното (неодобрено) търгово обявиха 27 лв?
-Най-смешно ми стана в частта за декларираната пълна "несвързаност".
-За сметка на това пък WACC е изчислен пърфект. Малко ми е стръмно това 11
по кредитите от 5 текущо, но какво да се прави.
-Сещам се, че пазарна цена било това, което някой е готов да плати, ако има
кой да му продаде. Тъй де, щом е изпълнено изискването за оборот 0,01% от капитала какво да направим. Абе убягнаха ми мотивите да й се сложи тегло 50%,
но какво са няколко лева между приятели?
Относно: Доклада за ликвидационна стойност на акция.
През '96 г. по повод приватизацията излезе една голяма жълта книга.
Много интересно е сравнението за притежаваните недвижими имоти на
Албена АД, тогава и сега. Жокер - сега не са по-малко. За сметка на това са
оценени на 2,50 на кв.м или 2500 лв на декар. Да, вярно, че не всички
имат изглед към морето. За цената на застроената площ да не говорим.
Излиза към 250 лв кв.м. Да, към 125 евро. Е, тук са включени и мазите.
Силно впечатление ми направи изречението от доклада за -цитирам по памет- "Приложението за материалните активи, поради големия обем е представено на компакт диск."
Не виждам друг смисъл от това търгово, освен една някой? да "излезе"
без много шум. Законно.
Искам да благодаря на Албенци, че поне остават на Борсата -
освен ако не придобият 95% от капитала си (Пише го на последната страница на търговото). И вземете да махнете онези -69 млн. от отчета, в частта за основния капитал, дето сте ги сложили като "Изкупени собствени обикновени акции", че не им е там мястото.
Имам акции. Мнението не е препоръка нито за покупка, нито за продажба.
Въпроси към Надзора:
Уважаеми Дами и Господа, като се опитвате да предпазите инвеститорите, не
мислите ли, че ги лишавате от навременна и точна информация. Даже не е публикувано всичко по търговото. Това са 13 (ако не се лъжа) приложения.
Е, как да взема "обосновано инвестиционно решение"?
Ами увеличението на капитала на Химимпорт. Как се изчитат, да не говорим анализират 220 страници. А правата се търгуват ли, търгуват.
Запишете си да промените терминологията и да вкарате понятието
"голямо влияние" или "фактическа свързаност". Това са онези неща, за
които всички знаят как са, само дето законът не ги описва.
Молба. Оправете наредбите. Има твърде много участници в тази игра за да се твърди, че не изтича инфо - нарочно, случайно или преднамерено. Най-важните корпоративни събития за едно публично дружество - листване и търгово са мъгла по отношение разкриването на информация. Да не говорим, че трябва да бъдат подложени на инвеститорски дебат, пък било то и в този форум. А!, тук е мястото да подсетя новото ръководство на Комисията да се отвори още малко към поднадзорните и да си направи един форум. Вземете пример от Борсата. Там ти отговарят или на същия ден или максимум на следващия. Няма значение, че не е най-натовареният форум. Нали сте 240 човека, все ще се намери някой да отговаря на въпроси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НатрийПървоначално изпратено от HakkinenНякой знае ли къде мога да намеря самото търгово? Нито на сайта на Булброкърс го откривам, нито в X3News или Бюлетин на Инвестора...
http://www.fsc.bg/ ->
в дясно е-ПОРТАЛИ избираш ERiK ->
Публични дружества или други емитенти ->
избираш Албена АД ->
най-долу избираш - Обстоятелства за ПД/емитент ->
Търгови предложения (зарежда 1-2 мин.)
Публикуването на самото търгово си е пропуск в нормативната уредба.
Два вестника и толкова.
Оставам с впечатление, че даже КФН го публикуват на "добра воля".
Обикновено са бързи, но този път нещо се забавиха.
Коментар
-
На сайта на вестник Дневник, в PDF формат, са публикували следната информация относно търговото предложение на акциите на Албена АД, http://www.dnevnik.bg/print/2009/05/22/ , информацията е от 22-ри Май... за да се прочете се изисква БЪРЗА регистрация... успех на всички смели, тук !!!
Коментар
-
Hakkinen , посредника ми ще вземе повече за депозитарна разписка отколкото е намалението , всичките ми акции са на подсметка....
Отговор: Акционерите на "Албена" АД ползват 10% намаление от цените за настаняване в обектите на Албена, Приморско и Балата Лагуна по стандартна ценова листа за туроператори и от цените на рецепция за целия сезон. За ползването на упоменатото по-горе намаление е необходимо да се представи депозитарна разписка.
Коментар
-
Според уеб-сайта на Албена АД:
Въпрос: Какви допълнителни привилегии ползват акционерите на "Албена" АД при почивка в комплекса?
Отговор: Акционерите на "Албена" АД ползват 10% намаление от цените за настаняване в обектите на Албена, Приморско и Балата Лагуна по стандартна ценова листа за туроператори и от цените на рецепция за целия сезон. За ползването на упоменатото по-горе намаление е необходимо да се представи депозитарна разписка.
http://www.albena.bg/?p=inv_part3#q8"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
10% намаление при запазване на стай в Албена за акционери на Албена не важат ми казаха от бюрото в София за промоции ???
Кой може да ми отговори важат ли или не официално?
Звънях на какви ли не телефони в Албена - никой не отговаря ... Явно всички са на плажа.
Питам защото ми се струва, че в бюрото в София отказват 10% намаление неоснователно.
А за неразбориите в системата за записвания ще пиша друг път , НО са колосални!Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
Коментар