аз, на 09.09.09
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Колкото и да плюят някои хора, колкото и да се рисуват апокалиптични картини фактите са показатлени - професионалистите в бранша ще се преборят с кризата.Отчета за H1 имайки предвид ситуацията беше много добър за мен, а и през най-важното тримесечие Албена постига добра заетост и успява да навакса до голяма степен срива на броя туристи от основните ни чужди пазари. Е за финансовото изражение ще почакаме октомври, но големите страхове твърдо не се реализираха. БГ туристът каза своята дума - 50% ръст е феноменално!
http://news.varna24.bg//104157.html
Поздрави на всички акционери тук!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markovПървоначално изпратено от COBOSCHETOСпициялно искам да попитам Йовкъ ! Йовкъ мъ какви са тез служителки на вашиот ВЕЛИК ХОТЕЛ ДОБРУДЖЪ ! ТРИ ЗВИЗДИ ! Дето ходят сутрин по стаите в 8:00 сутринта да будят клиентелътъ на хотелъ с аргумента че искали да проверят МИНИБАРА видите ли ?! Каква е тъз практика мъ ЙОВКЕ !? Та нали като човек си сдава стаяата в края на престоя мое да се провери тоз минибар дал има консумация или не ?! Аз лично бях буден 3 дена подред от тъз вашта "съвесна" служителкъ ! Защо ма ЙОВКЕ гонити тъй клиентите ЗОРЛЯН от хотелите с тез "внезапни проверки" !? Туй да не е казармата МА ЙОВКЕ !? Питам та аз тебе ! Ил сакаш повеке тоз дет са излъгал да дойде по схемата "5 за 6" дан дойди никогаш ли в АЛБЕНАТА >?!
Първоначално изпратено от PhoenixheartСпадът в нощувките през юни е под 10% в сравнение с миналото лято, при очакван доста по-голям процент, коментира за Дарик зам.-директорът „Продажби" на курорта Йовка Страшилова. Има опасения обаче за месеците юли и август, тъй като предварителните записвания вървят доста по-слабо от 2008 година.
Хората все пак трябва да ти напомнят че си се стискал и не си платил за ЧЕТИРИ или ПЕТ звезди. Там не ги будят в осем....
Бягай навън и се радвай на почивката си.
Коментар
-
Търговото предложение за акции на Албена АД е прието от 115 акционери с общо 249 199 акции, представляващи 5,83% от капитала на дружеството, показват данни на посредника по търговото предложение ИП Булброкърс АД. Общата стойност на сключените сделки е 7 475 970 лв.
Първоначално предложената цена бе 27 лв./акция, но по-късно бе повишена на 30 лв./акция.
Така Албена холдинг АД вече притежава над 50% от капитала на Албена АД, съобщава Централен депозитар АД. Преди да отправи търгово предложение към акционерите на Албена АД, Албена холдинг АД притежаваше 48,11% от капитала на морското дружество.
Въпреки преминаването на границата от 50% Албена холдинг не е длъжна да отправи ново търгово предложение, защото вече осъщественото бе именно поради преминаване на тази граница в резултат на споразумение с Албена Инвест Холдинг АД.Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от COBOSCHETOСпициялно искам да попитам Йовкъ ! Йовкъ мъ какви са тез служителки на вашиот ВЕЛИК ХОТЕЛ ДОБРУДЖЪ ! ТРИ ЗВИЗДИ ! Дето ходят сутрин по стаите в 8:00 сутринта да будят клиентелътъ на хотелъ с аргумента че искали да проверят МИНИБАРА видите ли ?! Каква е тъз практика мъ ЙОВКЕ !? Та нали като човек си сдава стаяата в края на престоя мое да се провери тоз минибар дал има консумация или не ?! Аз лично бях буден 3 дена подред от тъз вашта "съвесна" служителкъ ! Защо ма ЙОВКЕ гонити тъй клиентите ЗОРЛЯН от хотелите с тез "внезапни проверки" !? Туй да не е казармата МА ЙОВКЕ !? Питам та аз тебе ! Ил сакаш повеке тоз дет са излъгал да дойде по схемата "5 за 6" дан дойди никогаш ли в АЛБЕНАТА >?!
Първоначално изпратено от PhoenixheartСпадът в нощувките през юни е под 10% в сравнение с миналото лято, при очакван доста по-голям процент, коментира за Дарик зам.-директорът „Продажби" на курорта Йовка Страшилова. Има опасения обаче за месеците юли и август, тъй като предварителните записвания вървят доста по-слабо от 2008 година.
Хората все пак трябва да ти напомнят че си се стискал и не си платил за ЧЕТИРИ или ПЕТ звезди. Там не ги будят в осем....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Спициялно искам да попитам Йовкъ ! Йовкъ мъ какви са тез служителки на вашиот ВЕЛИК ХОТЕЛ ДОБРУДЖЪ ! ТРИ ЗВИЗДИ ! Дето ходят сутрин по стаите в 8:00 сутринта да будят клиентелътъ на хотелъ с аргумента че искали да проверят МИНИБАРА видите ли ?! Каква е тъз практика мъ ЙОВКЕ !? Та нали като човек си сдава стаяата в края на престоя мое да се провери тоз минибар дал има консумация или не ?! Аз лично бях буден 3 дена подред от тъз вашта "съвесна" служителкъ ! Защо ма ЙОВКЕ гонити тъй клиентите ЗОРЛЯН от хотелите с тез "внезапни проверки" !? Туй да не е казармата МА ЙОВКЕ !? Питам та аз тебе ! Ил сакаш повеке тоз дет са излъгал да дойде по схемата "5 за 6" дан дойди никогаш ли в АЛБЕНАТА >?!
Коментар
-
Колеги, нали нямаше да дават дивидент? Каква е тая новина от в. Монитор? Някой да знае нещо? Щото въпросният вестник не е от най-надеждните източници ....
P.S. Истина било бре - пише го и в ДневникТц-тц-тц доживяхме да се отхвърлят предложения на ръководството
По 50 ст. дивидент на акция дава “Албена” АД
По 50 стотинки дивидент на акция да получи всеки акционер в "Албена" АД, реши общото събрание на дружеството вчера. Нетната печалба на "Албена" АД за 2008 година е в размер на 13 885 000 лева, която е с 22 на сто по-малка от предходната 2007 година. 3% спад в броя на нощувките са регистрирани през 2008 година, предимно от френския, германския , английския и скандинавския пазари.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Хотелите в Албена са пълни
10 300 летовници почиват в момента в курорта Албена, а в края на месец юни в комплекса вече ще има 15 000 туристи.
Сега в Албена отдъхват около 2500 румънци, 2300 българи, 2000 руснаци, 1200 скандинавци, 1000 германци и 750 французи.
Спадът в нощувките през юни е под 10% в сравнение с миналото лято, при очакван доста по-голям процент, коментира за Дарик зам.-директорът „Продажби" на курорта Йовка Страшилова. Има опасения обаче за месеците юли и август, тъй като предварителните записвания вървят доста по-слабо от 2008 година.
От началото на годината до сега най-много нощувки - 48 000 - са реализирани на германския пазар. Следват румънците с 46 хиляди нощувки и руснаците с 30 хиляди.
Албена предлага на гостите си нови атрактивни отстъпки. Такава е офертата за безплатна нощувка по формулата „5 за 6". При заявени он лайн 6 нощувки туристите получават една без пари в началото или в края на избрания период. Предложението важи за резервации по официалните цени.
Другата възможност е 20% отстъпка от цената по офертата „Хотел без име". Гостът резервира почивка през сайта на курорта и научава името на хотела си три дни преди пристигането. Отдихът е на база нощувка и закуска, „ол инклузив" или „ултра ол инклузив".
Коментар
Коментар