Аз лично много се радвам на този отчет, защото софиксово дружество показва завиден резултат, за отписан летен сезон. А Албена прави пари и покрай новогодишните празници. Тук и в софарма се чувствам спокоен, макар и от двете да съм със символично участие.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Язе си мисля, че ако печалба от продажбата на акции или недвижими имоти не се прибавя към оценката, това е все едно да имам крава с 5 доякаи да я пусна на пазара на същата цена както другите крави.
Е, не съм чак толкова простТова е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от SubZeroПървоначално изпратено от мечето Йогиточно така, 17 млн са си 17 млн. Освен това има покупка на инвестиции за 23 и продажба за 22 мил (нещо такова)
И 40 мил. печалба са си 40 мил. Активите растат, собствения капитал расте,
а основния капитал (и броят на акциите в обръщение)) ) намалява, заради Обратно изкупените акции
Лошо ли е SubZero ???
Надуването на активите и СК с изцяло куха печалба от 17 млн. лева е последното, на което бих се зарадвал, ако бях на твое място. Все едно акционер в АДСИЦ да отвори шампанско, ако в този момент дружеството преоцени имотите си...
Виж, 22+ млн. печалба от основна дейност е нещо, за което мога да ги поздравя. Точка.
Нямам акции и не съветвам никого да прави каквото и да било.
Просто сравнявам и с другите в Софикс.
Имам акции и не съветвам никого да прави каквото и да било. Не само злато или валути и суровини са ценни, има и ценни акции (Според Бъфет)
Коментар
-
Първоначално изпратено от мечето Йогиточно така, 17 млн са си 17 млн. Освен това има покупка на инвестиции за 23 и продажба за 22 мил (нещо такова)
а основния капитал (и броят на акциите в обръщение)) ) намалява, заради Обратно изкупените акции
Лошо ли е SubZero ???
Надуването на активите и СК с изцяло куха печалба от 17 млн. лева е последното, на което бих се зарадвал, ако бях на твое място. Все едно акционер в АДСИЦ да отвори шампанско, ако в този момент дружеството преоцени имотите си...
Виж, 22+ млн. печалба от основна дейност е нещо, за което мога да ги поздравя. Точка.
Нямам акции и не съветвам никого да прави каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SubZeroПървоначално изпратено от мечето ЙогиKakwo stawa tuk ?? 40 mil, pechalba ???? hahaha
imam akciiiiiii, не е препоръка,
Gigov, май ще си хапеш задника)))
Моля, пишете на кирилица.
Да не говорим, че 17 млн. печалба от финансови операции не са от това тримесечие...
а основния капитал (и броят на акциите в обръщение)) ) намалява, заради Обратно изкупените акции, дълговете също намаляват
Лошо ли е SubZero ??? Според мен, това е най-подцененото в момента дружество от Софикс, но пак казвам, че според мен, както и че не е препоръка !!!
Коментар
-
За изненаданите от отчета - имате още мнооооого да учите. Акциите на Албена Инвест Холдинг се водеха за 5.5 млн в отчета, познайте сега колко е счетоводната печалба от сделката. И отделно купиха Интерскай с тези пари което като резултати можете сами да прецените дали си струва 22-те милиона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от мечето ЙогиKakwo stawa tuk ?? 40 mil, pechalba ???? hahaha
imam akciiiiiii, не е препоръка,
Gigov, май ще си хапеш задника)))
Моля, пишете на кирилица.
Да не говорим, че 17 млн. печалба от финансови операции не са от това тримесечие...
Коментар
-
Първоначално изпратено от PhoenixheartНе е ли защото си оценяват Интерскай на 22 милионаСъщите Интерскай, които имат 8 милиона собствен капитал, 835 хил приходи и 64 хил загуба за шестмесечието. Ако се изкарат еднократните ефекти, печалбата не е много по-различна от преди година.
Коментар
Коментар