IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз лично много се радвам на този отчет, защото софиксово дружество показва завиден резултат, за отписан летен сезон. А Албена прави пари и покрай новогодишните празници. Тук и в софарма се чувствам спокоен, макар и от двете да съм със символично участие.

Коментар

• Очевидно е че на Албена кризата далеч не и действа толкова деструктивно на отчетите както на доста други дружества. И още по-лесно се вижда пазарната и капитализация какви резултати е предполагала и каква е разликата с реалните.

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart
        Ок тогава сложи Интерскай към графата "крави с 1 дояк".
        +1

Коментар

• Ок тогава сложи Интерскай към графата "крави с 1 дояк".

Коментар

• Язе си мисля, че ако печалба от продажбата на акции или недвижими имоти не се прибавя към оценката, това е все едно да имам крава с 5 дояка и да я пусна на пазара на същата цена както другите крави.
            Е, не съм чак толкова прост
            Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Много поздрави на ПК и ФМ!
              не притежавам, но това не ми пречи да се изкефя на отчета

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                Първоначално изпратено от мечето Йоги
                точно така, 17 млн са си 17 млн. Освен това има покупка на инвестиции за 23 и продажба за 22 мил (нещо такова)
                И 40 мил. печалба са си 40 мил. Активите растат, собствения капитал расте,
                а основния капитал (и броят на акциите в обръщение)) ) намалява, заради Обратно изкупените акции
                Лошо ли е SubZero ???
                От всичко, което си описал, единствено обратно изкупените акции намирам за що-годе добро.
                Надуването на активите и СК с изцяло куха печалба от 17 млн. лева е последното, на което бих се зарадвал, ако бях на твое място. Все едно акционер в АДСИЦ да отвори шампанско, ако в този момент дружеството преоцени имотите си...

Виж, 22+ млн. печалба от основна дейност е нещо, за което мога да ги поздравя. Точка.

Нямам акции и не съветвам никого да прави каквото и да било.
                Точно така, извади ги тези 17 мил, щом те притесняват. Няма проблем. Може да си го направил още миналото тримесечие. А мен именно онези от основна дейност над 22 ме радват. И защо само това, както и обратно изкупените акции е добро според теб? А намаляването на дългосрочен дълг с 6 мил и краткосрочен дълг с 11 мил (6+11 =17), това не е ли добро ???
                Просто сравнявам и с другите в Софикс.
                Имам акции и не съветвам никого да прави каквото и да било. Не само злато или валути и суровини са ценни, има и ценни акции (Според Бъфет)

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                  точно така, 17 млн са си 17 млн. Освен това има покупка на инвестиции за 23 и продажба за 22 мил (нещо такова)
                  а основния капитал (и броят на акциите в обръщение)) ) намалява, заради Обратно изкупените акции
                  Лошо ли е SubZero ???
                  От всичко, което си описал, единствено обратно изкупените акции намирам за що-годе добро.
                  Надуването на активите и СК с изцяло куха печалба от 17 млн. лева е последното, на което бих се зарадвал, ако бях на твое място. Все едно акционер в АДСИЦ да отвори шампанско, ако в този момент дружеството преоцени имотите си...

Виж, 22+ млн. печалба от основна дейност е нещо, за което мога да ги поздравя. Точка.

Нямам акции и не съветвам никого да прави каквото и да било.

Коментар

• Браво! Браво! Браво! Много добре си изиграха картите този туристически сезон!

Коментар

• Браво!
                      Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                        Първоначално изпратено от мечето Йоги
                        Kakwo stawa tuk ?? 40 mil, pechalba ???? hahaha
                        imam akciiiiiii, не е препоръка,
                        Gigov, май ще си хапеш задника )))

Моля, пишете на кирилица.
                        Поне да се бяхте потрудили пет секунди повече и да прочетете повече от един ред в отчета.

Да не говорим, че 17 млн. печалба от финансови операции не са от това тримесечие...
                        точно така, 17 млн са си 17 млн. кеш. Освен това има покупка на инвестиции за 23 и продажба за 22 мил (нещо такова)
                        а основния капитал (и броят на акциите в обръщение)) ) намалява, заради Обратно изкупените акции, дълговете също намаляват
                        Лошо ли е SubZero ??? Според мен, това е най-подцененото в момента дружество от Софикс, но пак казвам, че според мен, както и че не е препоръка !!!

Коментар

• За изненаданите от отчета - имате още мнооооого да учите. Акциите на Албена Инвест Холдинг се водеха за 5.5 млн в отчета, познайте сега колко е счетоводната печалба от сделката. И отделно купиха Интерскай с тези пари което като резултати можете сами да прецените дали си струва 22-те милиона.

Коментар

• Сега ако продадат и Лагунката .....
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                              Kakwo stawa tuk ?? 40 mil, pechalba ???? hahaha
                              imam akciiiiiii, не е препоръка,
                              Gigov, май ще си хапеш задника )))

Моля, пишете на кирилица.
                              Поне да се бяхте потрудили пет секунди повече и да прочетете повече от един ред в отчета.

Да не говорим, че 17 млн. печалба от финансови операции не са от това тримесечие...

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart
                                Не е ли защото си оценяват Интерскай на 22 милиона Същите Интерскай, които имат 8 милиона собствен капитал, 835 хил приходи и 64 хил загуба за шестмесечието. Ако се изкарат еднократните ефекти, печалбата не е много по-различна от преди година.
                                мисля, че тук не си в час, но не е препоръка, хаха

Коментар

Working...
                                X