И батко ви се канеше да влиза тука, ама като гледа как не спряха да изсипват реши да поизчака. И междувременно свърши кеша за тези нива. Ама е добър момента за влизане. Не само тука де.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)
Collapse
X
-
Виждате ли Договорен фонд "Европа" на кое място е за април:
http://www.investor.bg/?id=49858
Още лятото, го виждам на някое от по-престижните предни места.
Не е реклама, нито препоръка.
Коментар
-
Аз като Ви казвам - само Вамо...ей не слушате.. там поне има перспективи... Добре че има специалисти като мен, алго и кради_марко че да направт добър анализ по позицията... Ей сега и Facts като дойде .... А за ПДНГ... чак се чудя за какво им е на ТИМ... то те са вътре само от бидоните като се замислим... това е по-голям бидон...аа.. балон от МОСТС.
Ей ама кокъв аналиозатор съм... ей сега отивам да разбия и синергона!
Коментар
-
А защо ли никой не си е направил труда да попита какви специалисти има в дружеството, които да му осигурят възможност да направи първо геоложките проучвания/сеизмика, да ги анализира, да направи анализ на реалните, потенциалните и възможните количества hydro-carbons - а защо не и да помислят за това как ще транспортират намереното до очиствателна станция/завод/рафинерия - надявам се не с БИДОНИ!?!?!?!
Керезов на това да отговори - а пък после да се сили, че ще ходи на копае навън!!!! А и кой ли ще го пусне кочно него и къде - Албания или Бутан?!?!?!
Коментар
-
Investorre, къде е истината ? Дай да наречем нещата с истинските им имена. Истина е ,че добивът в разработваните у нас находища спада, дано разработваните нови имат нужния потенциал, но каквото и да си говорим, ПДНГ ТРЯБВА ДА РАЗРАБОТВА НАХОДИЩА В ЧУЖБИНА,КЪДЕТО ПОТЕНЦИАЛА ЗА ДОБИВ НА СЕРИОЗНИ КОЛИЧЕСТВА Е ДАЛЕЧ ПО-РЕАЛЕН. Това е и новината,която чакаме всички да чуем, и тя ще постави цената на нивата, които така желаем. Иначе ще продължаваме да се лутаме на ниво 9 - 10 лв., да гледаме трагичните обеми и как продавачите от ден на ден все повече си изпускат нервите. Това ,че едно добивно дружество печели от оптимизиране на разходите и нарастващите цени на петрола, не трябва според мен особено да ни радва.
Не съм обаче песимист по позицията, за мен тя е дългосрочна инвестиция, а очакванията ми за добра доходност са свързани с изложеното от мен по - горе.
Желая успех на всички колеги тук !
Коментар
-
Зарко, новината е добра, според мен:
Проучване и добив на нефт и газ сондира три нови находища
От: Мариян Йорданов
mpy@start.bg
23.04.2007 13:55 ( GAZ )
Проучване и добив на нефт и газ сондира три нови находища в България и се надяваме, че поне едно от тях ще бъде с търговски потенциал и през следващата година ще увеличим добива, каза в отговор на въпрос на Investor.bg, Пламен Николов, изпълнителен директор на дружеството.
От компанията проучват и възможностите за сондажи в чужбина.
Проучване и добив на нефт и газ е поръчало и три модерни сеизмични изследвания на най-голямото си находище, за да увеличи добива си от него, а през настоящата година добивите на дружеството като цяло са същите като през 2006 г., в резултат от големите инвестиции за оптимизиране на добива, уточни Николов.
На въпрос защо добивът на нефт и газ спада и дружеството печели основно от оптимизиране на разходите и растящите цени на петрола, Николов отговори, че според него е нормално добивът от старите находища да спада, защото полезните флуиди в тях са крайно количество.
Според одитирания отчет на Проучване и добив на нефт и газ компанията има печалба от 5,18 млн. лв. за 2006 г. спрямо 2,43 млн. лв. за предходната година. Приходите от продажби се увеличават с 4% до 21,8 млн. лв.
....но истината е другаде :lol:
Коментар
-
То при правилен отговор, мисля, че някоя акция може да си вдигне рейтинга до "акция на седмицата", всъщност същите отговори ще са ценни, но и без тях - истината е една:............................ (няма да подсказвам, защото и стените имат уши!).
Успехи!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Още веднъж благодаря ти , Марияне за зададените въпроси и естествено за получените отговори:-)
Пуснато на: 09:31:14 ч. | 23.04.2007 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Здр , Марияне
Ако можеш да зададеш въпрос около ГАЗ , напр-увеличването на печалбите през последните няколко години е основно на базата на оптимизиране разходите за работни заплати , увеличаването цената на петрола на международните пазари , както и продажбата на скрап.В същото време добивите в натурално изражение и на нефт и на газ намаляват немалко.Та ако вече са оптимизирали достатъчно разходите за заплати / а според мен вече и ще нарастват/ , цената на петрола се задържи и вече няма скрап да се продава , това няма ли да доведе до влошаване резултатите на компанията.
10Х и успехи!
Проучване и добив на нефт и газ сондира три нови находища
От: Мариян Йорданов
mpy@start.bg
23.04.2007 13:55
http://www.investor.bg/?id=49450
Отговорите ми са доста ценни за вземане решение.Имаш едно черпене-)
Коментар
Коментар