IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Печалбата на холдинга се формира главно от дивиденти на дъщерните, какъв дивидент очакваш да получи холдинга, за да оправдае тези нива. Няколко са сините чипове, които печелят много по-добре и правят инвестиции за разрастване, което в последствие, ще донеса по-голям пазарен дял и печалби. За мен това е важно.

Коментар

• Дългосрочен, пишеш глупости
      При 11 млн. кеш и прогнозен П/Е да речем 15 за тази и 10-12 за следващата година кои от "сините" са по-добре?

Коментар

• Първоначално изпратено от дългосрочен
        Да нямям информация, но следя нещата. При това движение на цената нагоре, когато постигнат 2,5 мил. печалба, цената вероятно на акцията вероятно ще е двойна ,коефиента р/е пак си остава толкова висок и така до кога. Това означава, акцията винаги ще е надценена, докато не дойде момента на прибиране на печалби, но само от някой /спукване на балона/ Холдинга е много привлекателен, но не и на тези нива. Ако го сравним с някои сини чипове Софикс щеше да е над 1000 пункта.
        на кои нива за теб ще е привлекателен?
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Да нямям информация, но следя нещата. При това движение на цената нагоре, когато постигнат 2,5 мил. печалба, цената вероятно на акцията вероятно ще е двойна ,коефиента р/е пак си остава толкова висок и така до кога. Това означава, акцията винаги ще е надценена, докато не дойде момента на прибиране на печалби, но само от някой /спукване на балона/ Холдинга е много привлекателен, но не и на тези нива. Ако го сравним с някои сини чипове Софикс щеше да е над 1000 пункта.

Коментар

Защо и кой тук така подпира цената при този висок коефициент р/е. Вярно дру3жеството раздава девиденти, групата работи за износ, но колко трябва да стане печалбата за да падне р/е под 20. СТРува ми се, че това е балон.

При прогнозиран ръст на продажбите за февруари от холдинта с 31% да приемем, че за цялата 2010г. ще е толкова или малко повече, то печалбата трябва да стигне 2 500 000 или ръст от около 600 %. За мен това е фантастика. Тук цената е калкулирала много положителни очаквания и то за сравнително дълъг период. Успех.
            Не е препоръка за нищо.
            този който купува тук знае какво прави, но ти нямаш необходимата информация за да прецениш до какви нива си струва да се купува към настоящия момент, а ако си наистина дългосрочен балони ще видиш след няколко години чак

Коментар

• Вероятно само печалбата на "Елхим" ще е над споменатите 2.5 млн.

Коментар

• При прогнозиран ръст на продажбите за февруари от холдинта с 31% да приемем, че за цялата 2010г. ще е толкова или малко повече, то печалбата трябва да стигне 2 500 000 или ръст от около 600 %. За мен това е фантастика. Тук цената е калкулирала много положителни очаквания и то за сравнително дълъг период. Успех.
                Не е препоръка за нищо.

Коментар

Защо и кой тук така подпира цената при този висок коефициент р/е. Вярно дру3жеството раздава девиденти, групата работи за износ, но колко трябва да стане печалбата за да падне р/е под 20. СТРува ми се, че това е балон.
                  за коефицентите си прав, но очевидно някой има сериозен интерес от дружеството, а и р/е отразява миналогодишните данни, а тази година може и да се доста по-добри (не че са лоши сега) и когато р/е падне под 20 цената може да е вече 3,00лв. Но това са само предположения, и не е препоръка за търговие с акции.
                  Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Защо и кой тук така подпира цената при този висок коефициент р/е. Вярно дру3жеството раздава девиденти, групата работи за износ, но колко трябва да стане печалбата за да падне р/е под 20. СТРува ми се, че това е балон.

Коментар

• Re: !!!

Първоначално изпратено от Nahalius
                      Ако работеха със САП - бъди сигурен, че щеше да го видиш в отчетити. Едва ли им е нужна такава скъпа система - според мен.
                      Скъпо е относително понятие.....
                      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Малкия
                        връх Ботев е висок 2.376 км, а средната цена за момента 2.368 лв - хи хи хи дано доживеем цена от 2,736 лв за акция
                        * Не е препоръка за нищо, пък най-вече да катерите върха днес, че е студено, снежно ......
                        ** Честит празник
                        малко високичък ми се вижда този връх , но навярно заради ръста на малкия му се виждат в километри

Браво на холдинга, браво и на ръста последните месеци - софикс падна 20%, а тук се вдигна с 20%

Коментар

• !!!

Ако работеха със САП - бъди сигурен, че щеше да го видиш в отчетити. Едва ли им е нужна такава скъпа система - според мен.
                          Some things need time!

Коментар

• А мога ли да попитам, с каква информационна система работи дружеството? SAP?
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• връх Ботев е висок 2.376 км, а средната цена за момента 2.368 лв - хи хи хи дано доживеем цена от 2,736 лв за акция
                              * Не е препоръка за нищо, пък най-вече да катерите върха днес, че е студено, снежно ......
                              ** Честит празник

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
                                Първоначално изпратено от Николай Митанкин
                                Първоначално изпратено от kaloqn
                                Какво става тук с мненията и коментарите. Няма включване вече кажи - речи 5 месеца. Да не би да има нова тема или пък няма какво толкова да се коментира в планината.
                                И на мен ще ми бъде интересно да разбера.
                                Ми изкарайте отчети най-накрая и ще коментираме..
                                Кога можем да ги очакваме?
                                Отчетите ги публикуваме най-редовно и обикновено няколко дни преди крайния срок.
                                Ето последният.
                                Стремим се да спазваме публикувания Корпоративен календар.
                                Ако не ви се отваря файла, вижте тук.
                                Освен редовните отчети, публикуваме и ежемесечни прогнози.
                                Ето последната.
                                И едно мнение на Красимир Йорданов от Инвестор.БГ: "Стара планина Холд е единственото дружество на БФБ, което публикува месечни данни за финансовите си резултати на консолидирана база, както и прогноза за месеца, следващ месеца, за който се отнасят съответните финансови данни (с натрупване от началото на годината)."

Коментар

Working...
                                X