IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• spored mene, SKELNa e edna ot nai-zabravenite ka4estveni pozicii na BFB. po-moderna i ka4estvena baza ot ALB, pove4e inovacii i blagoustroistvo.

ALB e dobra, no e stara i omurshavqla.... a cenata i e balonizirana.
    li4no mnenie,koeto na privurjenicite na ALB nqma da se haresa, no faktite sa nalice!

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
      Хари, ами хотела вади парите, Скелн само трансформира То по тая логика колко требва да е АЛбената, тогава .... там колко хотела има

Ще видим след сезона

Коментар

• Хари, ами хотела вади парите, Скелн само трансформира То по тая логика колко требва да е АЛбената, тогава .... там колко хотела има

Коментар

• Диагностик, няма нищо странно в пазара. Странното беше до сега.

Нали си от Варна. Не може един хотел във Варна да се продава за 30 млн. евро, а целия СКЕЛН да струва 40 млн. евро. Ей това ми е странното.

Коментар

• [quote="vhk"]
            Първоначално изпратено от Стенли
            Първоначално изпратено от vhk
            Моята мисъл е, че като чета постингите ти, лично за теб е най-добре да гледаш борсовите срещи от резервната скамейка, иначе става доста опасно за теб . Успех!
            Колега съжелявам че нямам твоето самочувствие въпреки че съм купувал този холдинг и за по 90ст. акция а ти на коя скамейка си бил тогава сам си знаеш говоря за 2001г.
            E i az sum go kupuval na 4lv ama o6te si gi durja akciite )))
            prosto holdinga e dobur.
            uspeh na vsi4ki-njama smi da se durliame.
            izvinenia na "suny"- ne iskah da te zesegna.

Коментар

• Ще избягам от квалификации надценена, подценена позиция. След като толкова хора са се наредили да купуват и няма оферти за продаване, явно, че не е подценена. Само ще приложа някои разчети, които направих бързо, пък нека всеки си ги интерпретира както иска

Счетоводна стойност по инд.отчет 14.06, по консолидирания 15.77 лв.

При цена 69.495

Р/В по индивидуалния отчет е 4.94, а по консолидирания 4.40

В същото време средните равнища в отрасъла (включвам холдинговите дружества) е с пъти по-нисък.

Нека вземем произволно дружество, което не обявява сплит, например Албена Холдинг,

Р/В за индивидуален отчет 0.99, а на база консолидиран 0.81 при цена 16.80

Изводите
              1. Пазара в България е меко казано странен, но ние сме в него и трябва да се съобразяваме с него. Справедливата цена обаче е не тази, която си мислим или изчисляваме, а която пазара присъжда.

2. Ако мажоритара не мисли за миноритарите и не предлага решения като дивиденти, сплитове, преоценки на активи, то пазара просто го наказва.

Коментар

• Bobi, кога би могло да се очаква следващия сплит
                Брей, ако почнат да ги редуват, тая акция ше мине и Синергона и Еврохолда браво, браво, само така, Ценхл - шампион Боби тея дни ше пусна големата елка за малко, хем да не прашлясва, ше погледнеме онея, фазерския вапрос, дано остане време, кучето е във форма, да използвам момента, преди да се е расеяло нещо към морето, па ако има резултат интересен, че ти пишеме

Коментар

• [quote="Стенли"]
                  Моята мисъл е, че като чета постингите ти, лично за теб е най-добре да гледаш борсовите срещи от резервната скамейка, иначе става доста опасно за теб . Успех!
                  Колега съжелявам че нямам твоето самочувствие въпреки че съм купувал този холдинг и за по 90ст. акция а ти на коя скамейка си бил тогава сам си знаеш говоря за 2001г.

Коментар

• Първоначално изпратено от harry
                    Мисълта ми е че колеги спекуланти от доста време надуват цената с замисъл да продадат след увеличението на капитала на цена 10-12 лв. което обаче няма да се случи ,тъй като въпреки че холдинга е качествен в момента е силно надценен
                    добре, ще продадем на 9,90. Ама не знам как правиш анализ че е надценен.
                    а защо да не задържим до следващия сплит

абе знаеш ли как прави анализа. сравнява го със Шератон. Това нов индикатор ще въведем. Това колко Шератонки е и онова колко е Само не знам дали ги напасва на дължина или на ширина ...

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                      Мисълта ми е че колеги спекуланти от доста време надуват цената с замисъл да продадат след увеличението на капитала на цена 10-12 лв. което обаче няма да се случи ,тъй като въпреки че холдинга е качествен в момента е силно надценен
                      добре, ще продадем на 9,90. Ама не знам как правиш анализ че е надценен.

Коментар

Коментар

е това си е лично твое мнение. всеки си прави сам анализа и затова на всеки анализа е субективен, но поне засега пазара е срещу теб

та колко пъти по-надценен е от Шератон например

Коментар

• Мисълта ми е че колеги спекуланти от доста време надуват цената с замисъл да продадат след увеличението на капитала на цена 10-12 лв. което обаче няма да се случи ,тъй като въпреки че холдинга е качествен в момента е силно надценен

Коментар

Първоначално изпратено от Bobi75
                              нещо много си се объркал. номиналът няма значение.

ти що купуваш Шератон на 50 лева като номиналът е 1 левче. аз по твоите разсъждения мога да кажа как си се набутал с този шератон.
                              но ако искаш просто да ме разсмееш, успя
                              Сещу 19 милиона лева не разпределена печалба се издават 19 милиона нови акции с номинал 1лв.
                              и какъв ти е проблема. ясно, че цената на новите акции ще е доста по-надолу от 70 лева. това и целта.
                              а колко ще бъде никой не знае.

П.С. Но при всички случай ще е под 50 лева за разлика от любимия ти Шера с 50 лева срещу 1 лев номинал. Говоря ти така, за да ме разбереш, но номинала няма никакво значение

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                                нещо много си се объркал. номиналът няма значение.

ти що купуваш Шератон на 50 лева като номиналът е 1 левче. аз по твоите разсъждения мога да кажа как си се набутал с този шератон.
                                но ако искаш просто да ме разсмееш, успя
                                Сещу 19 милиона лева не разпределена печалба се издават 19 милиона нови акции с номинал 1лв.

Коментар

Working...
                                X