IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Edno e sigurno - 6tom CAPMAN kupuvat tolkova mnogo na tezi niva(ot nqkolko sedmizi ne sa spreli), bude6teto nqma da e 4erno. Kazah vi targetite dano sled 3-4 meseca da se okaje 4e prognozata mi e bila pesimisti4na

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
      Ами опасявам се, че не мога да дам "идеалния" отговор. А и не помня закона наизуст. Може би начало от сорта на "Увеличението на капитала със собствени средства само по себе си не променя общата стойност на вашата инвестиция." Но след това - ако се напише защо се прави, какви са ползите за дружеството и за акционерите, става дълга и широка.
      Благодаря на Bobi и още веднъж благодаря на hah за съветите. Добавих въпроса в отговорите. Мисля, че отговорът е достатъчен и няма нужда от повече разяснения, нали?
      Успех утре!

Коментар

• Младежи ,
        _
        ВНИМАВАЙТЕ утре на OPEN да няма "опнати"
        _
        Утре цената ще е доста надолу, който е забравил да не плаче после че се е сдобил с акции на цена в пъти по-висока от пазара!.

Дано дневните лимити помогнат да няма много сълзи.

Коментар

• Ами опасявам се, че не мога да дам "идеалния" отговор. А и не помня закона наизуст. Може би начало от сорта на "Увеличението на капитала със собствени средства само по себе си не променя общата стойност на вашата инвестиция." Но след това - ако се напише защо се прави, какви са ползите за дружеството и за акционерите, става дълга и широка.
          Първоначално изпратено от Николай Митанкин
          Първоначално изпратено от hah
          Много хубаво. Само бих добавил фундаменталния въпрос "Ако сега притежавам 25 акции, които струват 25*70=1750 лева, то след увеличението колко ще струват 300-те акции, които ще имам?"
          Забелязал съм, че хора, които не се занимават с финанси много трудно разбират отговора на този въпрос.
          Благодаря, hah. И аз се чудех как да формулирам отговор на подобен въпрос, но едва ли някой може да бъде точен.
          Би ли предложил вариант за отговор, но хем да е полезен за 27-те хиляди акционери без борсови познания, хем да е в рамките на закона?
          Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• ето как преди съм обяснявал какво означва сплитът и съответно човек да си направи изводи за осъзнаването на реалните ценови равнища вследствие на сплита. (който иска мога да му пратя и Split Trading Manual-а, който имам) (и пак не е препоръка)

Това е така, ако живееш в една изолирана и необвързана среда. По света и навсякъде другаде последователност от сплитове на дадена компания означава постоянно развитие и растеж на бизнеса и е индикатор за стабилност и сигурност на акцията. И нека сплита го наречем със истинското му име - увеличение на капитала със собствени средства. Последователността от сплитове означават, че компаниите постоянно генерират големи печалби, коите се реинвестират (т.е. остават в собствения капитал, не се източват и не се раздават като дивиденти). Последователността от сплитове е индиректен индикатор за растеж на паричните потоци и директно казва - тази акция е супер.

Другото за увеличаване на фрий флоута е просто средство за поддържане на цената на единична акция на определени нива за удобство на инвеститорите и намаляване на волатилността, т.е. намаляване на риска за инвеститорите.

По света има специални анализаторски компании, които се занимават единствено с това да инвестират в компании, които сплитват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
              мисля, че отдавна хората даваха прогнози за 7-8 лева.

и пак там аз обяснявах защо добрите дружества им се налага да правят сплит и какво означава той.

не е препоръка
              Taka e bobka.Ima 2 pri4ini da se pravi splitNo i az o4akvam niva ot 8lv

Коментар

• мисля, че отдавна хората даваха прогнози за 7-8 лева.

и пак там аз обяснявах защо добрите дружества им се налага да правят сплит и какво означава той.

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                  Много хубаво. Само бих добавил фундаменталния въпрос "Ако сега притежавам 25 акции, които струват 25*70=1750 лева, то след увеличението колко ще струват 300-те акции, които ще имам?"
                  Забелязал съм, че хора, които не се занимават с финанси много трудно разбират отговора на този въпрос.
                  Благодаря, hah. И аз се чудех как да формулирам отговор на подобен въпрос, но едва ли някой може да бъде точен.
                  Би ли предложил вариант за отговор, но хем да е полезен за 27-те хиляди акционери без борсови познания, хем да е в рамките на закона?

Коментар

• Много хубаво. Само бих добавил фундаменталния въпрос "Ако сега притежавам 25 акции, които струват 25*70=1750 лева, то след увеличението колко ще струват 300-те акции, които ще имам?"
                    Първоначално изпратено от Николай Митанкин
                    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Дъндо аз не се заяждам просто мисля че 80000 не са много при такава цена на акцията. Сигурен съм че примерно ти можеш да направиш поне 40% от този оборот. Ако можеш и повече евала. И мисля че не съм написал глупости ама ако така смяташ ОК. Айде със здраве

Коментар

• Първоначално изпратено от Николай Митанкин
                        blagodarja za infoto
                        az ne se se6tam pove4e vuprosi.

Коментар

• досега минаха 1200 акции за около 80 000 лева

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar
                            Май никой не иска да товари или чака малко сесията да напредне )
                            Ami te horata si tovarqt dostatu4noNe e kazano 4e trqbva da tovarqt vuzhodq6to nali?Vij oborota i togava pi6i gluposti

Коментар

• Май никой не иска да товари или чака малко сесията да напредне )

Коментар

• Вижте това (приемам съвети...)

Коментар

Working...
                                X