абе човек да вземе да се успи и то гледай какво станало
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)
Collapse
X
-
Bobi75
и к'ва стана тя. изкупиха всички и сме на ограничението.
нямало интерес. ха ха ха
Коментар
-
Първоначално изпратено от ggg62Е да де, на теория. Ама сметката ми днес не е заверена с нови 11 акции и е доста на червено
Коментар
-
Сега преизчислените
На база консолидираните отчети
P/B 3.12
P/E 34.91
P/Е х P/B = 108.91
Прави сте, тук нещата не са безнадеждни. Е, умния инвеститор ще си сметне отчетите на някои други холдинги, но в крайна сметка пазара се определя от масата.
На база индивидуални отчети
Печалба от 2006 351 х
от 1во трим.2007 476 х.
Много приятно съм изненадан от размера на печалбата.
Оставам всеки сам да си изчисли показателите, защото ми е повреден компютъра и при цена 68,65 или 5,72 излизат много по-лоши и от тези показатели, които са поместени в сайта на инвестор.
Но важния отчет е консолидирания, спор няма. Нали от него дойде сплита. Да са живи издрави оценителите и всяка година да преоценяват активите на дъщерните дружества. Аз също съм оценител на недвижими имоти, така, че ако закъсат мога да помагам. Мога и колеги да изпращам.
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от ДиагностикДанните са от инвестор - и са към 31.03.2007 г. Признавам си, не съм ги преизчислявал. По тяхната методика - мисля, че са взети са 3/4 от миналогодишната печалба и тази от 1во тримесечие. Затова, Боби ако има грешки, преизчисли ги и ги копирай на база на твоите данни.
Тази позиция към момента по никакъв начин не ме интересува и не съм емоционално обременен към нея.
в инвестора, както самия инвестор казва, данните са от НЕконсолидираните отчети. Виж колко лесно може да се обърка човек като не следи дадена позиция и после си мисли, че е надценена!
Коментар
-
Данните са от инвестор - и са към 31.03.2007 г. Признавам си, не съм ги преизчислявал. По тяхната методика - мисля, че са взети са 3/4 от миналогодишната печалба и тази от 1во тримесечие. Затова, Боби ако има грешки, преизчисли ги и ги копирай на база на твоите данни.
Тази позиция към момента по никакъв начин не ме интересува и не съм емоционално обременен към нея.
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от ggg62Е да де, на теория. Ама сметката ми днес не е заверена с нови 11 акции и е доста на червено[/list]
Коментар
-
Първоначално изпратено от ggg62Пак не можах да се обуча! Какво става с една акция, закупена вчера на 68,25? Каква е цената й днес?
11 нови акции = 0 лева
1+11=12 акции
похарчил си 68,25
68,25/12 = 5.6875
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
Коментар