If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Уважаеми Г-н Митанкин, здравей!
Вземайки предвид готовността ти да "осветляваш" тази тема, си позволявам да ти задам едно въпросче. Свързано е с увеличението на капитала на HES. Холдинг Стара Планина не участва в увеличението и за мен това означава да се продадат полагащите се малко под 2млн. права. В тази връзка, очаквах да видя в отчета от второто тримесечие около 2 млн. приходи по това перо. Тъй като не е така, явно нещо не съм разбрал. Моля, ако не е сложно и дълго, да обясниш какво означава, мажоритарят да не участва в увеличението!
Здравей, Дан.
Мажоритарят не участва в набирането на капитала с основна цел увеличаване на frее float-а на ХЕС, което вече беше коментирано.
Сумата от продадените права липсва в нашия отчет за 2 тримесечие, защото парите не са постъпили при нас до 30 юни.
Отговорът ми закъсня с 1 ден, защото от 25 до 27 юли се проведе традиционния семинар (всяко тримесечие) на CENHL с мениджмънта на дъщерните и асоциираните предприятия. Тъй като семинарът бе извън София, си бях в офиса днес към 18.15.
Ще бъда на работа до 31.07. вкл. и от 13 до 17.08.
Уважаеми Г-н Митанкин, здравей!
Вземайки предвид готовността ти да "осветляваш" тази тема, си позволявам да ти задам едно въпросче. Свързано е с увеличението на капитала на HES. Холдинг Стара Планина не участва в увеличението и за мен това означава да се продадат полагащите се малко под 2млн. права. В тази връзка, очаквах да видя в отчета от второто тримесечие около 2 млн. приходи по това перо. Тъй като не е така, явно нещо не съм разбрал. Моля, ако не е сложно и дълго, да обясниш какво означава, мажоритарят да не участва в увеличението!
Узунофф, чети внимателно това което четеш, иначе можеш да си направиш грешни изводи - цитирам "Към 31.05.2007г. други активи на ДФ Капман Макс представлява вземане по записване на акции на Първа Инвестиционна Банка АД. Към 30.06.2007г. други активи на ДФ Капман Макс представлява вземане по записване на акции на Хидравлични елементи и системи АД.Вземания от увеличението на капитала на Българско речно плаване АД, Елхим – Искра АД, Спарки – Елтос АД,Стара Планина АД". Сега вече мисля, че сам може да си отговориш на въпроса защо така спада стойността на инвестициите на фонда на "Капман макс" в "Ст. планина". Успех с четенето!
Узунофф, чети внимателно това което четеш, иначе можеш да си направиш грешни изводи - цитирам "Към 31.05.2007г. други активи на ДФ Капман Макс представлява вземане по записване на акции на Първа Инвестиционна Банка АД. Към 30.06.2007г. други активи на ДФ Капман Макс представлява вземане по записване на акции на Хидравлични елементи и системи АД.Вземания от увеличението на капитала на Българско речно плаване АД, Елхим – Искра АД, Спарки – Елтос АД,Стара Планина АД". Сега вече мисля, че сам може да си отговориш на въпроса защо така спада стойността на инвестициите на фонда на "Капман макс" в "Ст. планина". Успех с четенето!
имам 125 акции с новите ( 1500)бр.
ако ги продам сега ще взема за 125 x 8лв
като си взема полагаштите 11бр на акциа(1500)бр.
тогава евентоално 1500 x 8лв. разликата е огромна!
Та ако е така кои продоват сега докато ги няма още новите акции?
не го разбирам или има не6то което незнам
Ако продадеш сега 125те си акции, това не означава,че после няма да получиш полагащите ти се 1375 нови.
Явно, не знаеш коефициентите, при които се търгува ЦЕНХЛ )
Някой има ли идея кога ще видим новите акцийки в COBOS?
10х!
Мога само да Ви обещая информация след всяка от законово изискуемите регистрации.
В момента чакаме решението на СГС за вписване на промените в Търговския регистър.
Е ама ти не бързаш ли много Андроид? Мин 2 месеца ще минат преди да ги видим. Имай търпение. Ако искаш да продаваш ще ти ги взема колкото имаш по 2.50лв . Айде лека вечер
Коментар