IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе АЛ я се скрий и не се излагай Всички знаеха, че отчета за 2005 година ще е лош! Хората с мозък купуват очаквания а не минало!
    Ти откри и топлата вода и колелото Я сега гледай големите какво правят и ако имаш и ти мозък прави го докато е време! В края на 2006 като блесне печалба от 350 милиона да не гледаш като индианец пишеща машина
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Казах ли ви, че отчетът ще е лош:-))))
      Не се заблуждавайте че 2006та ще е добра. Добрия Тор от Исландия тепърва ще започва да източва. Той да не е благотворително дружество, че да се интересува от миноритарите?
      А и бизнес модела на БТК е кофти. Вивател се издънва (засега), а фиксираната телефония ще става все по-малко доходоносна.

Коментар

• Тия толкова ли нямат пари да си инсталират един EXCEL?
        Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Как успяхте да стигнете до трета страница? На мен ми зарежда само първата, т.е. баланса, и то не целия...вижда се картинката само до нетекущи пасиви някъде...

Коментар

• Най-напред се вижда че активите на самото БТК се увеличават с 9,6% заради участията в дъщерните (БТК Мобайл)
            Приходите от дейност спадат незначително с по-малко от 3 млн, които обаче ще излязат в консолидирания и ще се окаже че дори са повече
            Постъпленията от клиенти се увеличават от 275.5 млн на 359.9 млн
            Разходите се увеличават с 100 млн от които 68 млн в повече за заплати и осигуровки свързани с програмите за ранно пенсиониране - т.е. в интерес на всички акционери се намаляват бъдещи разходи за заплати и осигуровки
            Печалбата пада от 253 на 138,5 млн т.е. с 96 млн колкото са и увеличените разходи за съкращения и осигуровки (за това са виновни синдикатите и договора за приватизция)
            Предполагам че БТК -Нет и Булфон ще изкарат някаква допълнителна печалба но в общи линии мисля че много добре са се справили
            Искам да видя и някакви данни за Вивател за пъровото тримесечие и чак тогава ще имаме фокусирана картинка

Коментар

• За да не се опитвате да измисляте нови теории в счетоводството ще ви разясня някои очевидни неща:
              1) отчета е само за Q4 а не за 2005 година;
              2) причина за влошения финансов резултат за тримесечието са увеличените с 100 мил. лева разходи за основна дейност, които включват:
              - изплащането на няколко брутни заплати на част от около 13 380 души, които са напуснали доброволно компанията (доколко е доброволно е друг въпрос)
              - изплащането на съответните им осигуровки към НОЙ
              - начисляването на провизии в размер на 41 мил. лева за БЪДЕЩИ РАЗХОДИ по съкращаване на служители през 2006 година
              На всички е ясно, че тези разходи са направени еднократно и не само няма да се повторят от тук нататък ами и разходите за заплати и осигуровки през 2006 година ще намалеят почти наполовина, което ще генерира допълнителна печалба на БТК от порядъка на около 100 милиона лева!

По-важното от отчета е, че приходите от основна дейност се запазват и дори приходите от услуги нарастват, така че 2006 ще е златна за БТК. Пък и това е неконсолидиран отчет!
              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                Къде мога да я видя освен в отчета за приходите и разходите. Загуба след облагане с данъци - 37 984.
                Sorry, с тоя .TIF файл докато стигна до 3-та страница ми отне доста време....
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Къде мога да я видя освен в отчета за приходите и разходите. Страница 3. Загуба след облагане с данъци - 37 984.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                    И това доживяхме - БТК на загуба.
                    А тоя отчет в TIF формат направо ме разби.
                    И къде я видя тая загуба, ако не е тайна?

Коментар

• 100 млн. повече разходи. От тях 68 млн. повече за заплати и осигуровки. Това заради обезщетенията за напускащите ли е, не знам. И приходите от дейността си намаляват.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t
                        тук е
                        Да, сега вече се появи. Почвам да го изучавам. По-голяма тъпотия от това да го направят на 5 MB сканиран .TIF файл не бях виждал...

Коментар

• Мен и отчета в TIF формат, но най-вече загубата ме разби :-)

Коментар

• И това доживяхме - БТК на загуба.
                            А тоя отчет в TIF формат направо ме разби.

Коментар

• тук е

Коментар

• Колеги, някой да знае какво става с отчета на БТК? Защо още го няма?

Коментар

Working...
                                X