IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivannov
    Колеги ,цената е надолу,бих казал ще падне до 14 и тогава може би бавно и мъчително нагоре...Сега е добре за влизане и допълване...Имам и допълвам ,не е препоръка купуване или продаване.
    а какво е?

Коментар

• Колеги ,цената е надолу,бих казал ще падне до 14 и тогава може би бавно и мъчително нагоре...Сега е добре за влизане и допълване...Имам и допълвам ,не е препоръка купуване или продаване.

Коментар

• Ми казах им го -

ЗАЮВЦИ-И-И, ЗАЮВЦИ-И-И... :-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Какво става, бе, Евтинопродаващи Заювци? За минути отхвърча акцията почти цял кинт над нивата ви за бягство...
          кажи им го импе

Коментар

• Какво става, бе, Евтинопродаващи Заювци? За минути отхвърча акцията почти цял кинт над нивата ви за бягство...

Коментар

• Някои излизат, други влизат а компанията произвежда и продава добре

Коментар

• ....да взема да излизам ли???

Коментар

• Пействам разчетите, които си направих. Първо са данни само за 9 месечието, без да са приравнявани на годишна база.

Пазарна цена Р 15.83
                  Продажби на 1 акция S 4.41
                  Счетоводна стойност B 2.47
                  EPS 0.29
                  ROA 7.19%
                  ROE 11.88%
                  Interest Coverage Ratio 8.46
                  Debt/Equity Ratio 66.14%
                  Op. Margin 8.7%
                  Net Pr. Margin 6.67%
                  Current Ratio 1.91
                  Divident per Sharе 0
                  Divident Payout 0
                  P/E 53.86
                  P/S 3.59
                  P/B 6.40
                  EV/EBITDA: 24.03
                  Растеж на продажбите 24.24 % (без други приходи)
                  PEG 2.22 1.67
                  P/EBITDA: 24.69
                  EBITDA/Sales 15%

А сега прогнозни данни за 2007 г., като за 4то тримесечие са включени 1/3 от продажби и печалби за 9 месечието.

P/E 40.40
                  P/S 2.69
                  P/B 6.16

Оставам всеки да си ги интерпретира, както реши. Успех.

Коментар

• Батюв - смешно е дори да сравняваш фабричката с местно значение Монбат с един от световните лидери в своят подотрасъл М+С.

Ако мощностите на М+С са недостатъчни, ще се изградят още - управлява се професионално компанията.
                    Вярно че е малко надценена, но сме виждали много по-големи балони.

Коментар

• Подкрепям, че акцията е надценена към момента, а компанията наистина е ограничена в растежа си, което е грешка на мениджмънта.

Коментар

• Вижте Обема през последните 10 сесии: много, на големи порции, над 16 лева. При такива цифри, и купувач, и продавач професионално са анализирали.

Коментар

• Най-сетне тема в която да видим обосновани мнения за надцененост на дадена акция. На мен и 12 лв. ми се вижда скъпо, защото тогава плащам Р/Е 35 за компания с доста скромни възможности за ръстеж. Предпочитам да си купя Монбат на 38 лв. или ЕУБГ на 10
                          Успех на акционерите все пак, може пък фондовете да си я дуят акциите. Райфичките милите доста се налапаха напоследък тук

Коментар

• За мен отчет добър и пазарът ще го отрази.
                            Mda, Mr. Market ste si kaze tezkata duma.

Коментар

• За мен отчет добър и пазарът ще го отрази.

Коментар

• Инвесторът казва:

М+С Хидравлик отчита ръст от 24,2% в нетните приходи от продажби на продукция за деветмесечието, става ясно от отчета на дружеството, представен днес от БФБ-София. От началото на годината до края на септември те възлизат на 54,35 млн. лв. спрямо 43,76 млн. лв. за съответния период на 2006 г.

Печалбата на казанлъшкото машиностроително предприятие за деветте месеца е на стойност 3,83 млн. лв. в сравнение с 3,18 млн. лв. година по-рано. Общите приходи от дейността достигат 57,38 млн. лв. при 44,06 млн. лв. към 30 септември 2006 г.

Съвкупните разходи на компанията нарастват по-бавно от приходите – с 31,8% на годишна база до 53,13 млн. лв.

Активите на М+С Хидравлик към края на месец септември са в размер на 53,49 млн. лв., което представлява ръст от 3,3% от началото на годината. Дългосрочните задължения на дружеството достигат 7,73 млн. лв. спрямо 6,23 млн. лв. към 31 декември 2006 г., а текущите пасиви се понижават до 13,56 млн. лв. от 15,25 млн. лв. в началото на годината.

Паричните средства в каса и по банкови сметки бележат ръст от 76,6% за деветте месеца до размер от 2,36 млн. лв.
                                Скоро тия ценички под 16 кинта ще ги сънуваме само, а заювците избягали днес ниско ще си скубят пухкавите опашчички от яд...

Impe ne se izlagai, mch ne struva v momenta i 13 bgn. Tova, che imat tolkova mnogo cash vuobste ne e na dobre. Qvno lipsvat alternativni rentabilni investicionni proekti i management ne znae kak da investira parite. Za men tova e losh signal.

Ne e preporuka!

Коментар

Working...
                                X