Първоначално изпратено от Императорът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
М+С хидравлик АД (MSH / MCH)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
-
Мн е лошо да правиш инвестиционни решения базирани на минали, а не на бъдещи периоди, но всеки се учи.
Коментар
-
Купчина бошлафи.
Намаляване на поръчки с 25% - те преди работеха на две смени и половина и не смогваха, сега ще работят на две смени или смяна и половина. Освобождават и работници - което ще намали и разходите.
След ръст с 63% на печалбата, колко ще намалее тя след 25% спад на поръчките? Най-много да се върнем на нивата от Седма година, както вече писах, а това са повече от 25% спад.
Приватов - точно че вземам инвестиционни решения на база бъдещи периоди - според тебе кризата ще продължи 318 години ли, та няма да я надживеем, ърм?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Anton Chigurh
Мдам.. човек се учи докато е жив. Интересно ми е сега какво ще каже импето. Не мога да рабера още хората, които си мислят че кризата е сън да им се рамине. Реалностите са такива.
Очаквам да започнат уволнениа, за да не трупат загуби.
Коментар
-
Anton Chigurh
Импе виждаш ли за какво става въпрос?
Още ли е подценена компанията според теб и сега рабра ли защо търгува на таква необясними за съзнанието ти нива?
Поръчките на М+С Хидравлик намаляват с повече от 25%
05.03.2009 16:21 (5MH / MCH)
За периода декември 2008 – април 2009 година М+С Хидравлик АД отчита намаление на възложените поръчки с повече от 25 на сто спрямо предходния шестмесечен период, става ясно от съобщение на дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.
В резултат на това компанията за производство на хидравлични изделия ще намали обема на работата, считано от 9 март 2008.
Във връзка с това Съветът на директорите на М+С Хидравлик е възложил на прокуриста и търговския пълномощник на дружеството при необходимост да предприемат и извършат изискуемите и предвидените в Кодекса на труда и Колективния трудов договор процедури и действия за намаляването на персонала на дружеството, съответстващо на намаления обем на работата с до 20%.
За миналата година М+С Хидравлик, което е част от икономическата група на Стара планина Холд АД, реализира ръст на печалбата от 63% до 6,7 млн. лв. Продажбите нараснаха с 8% на годишна база до 82,2 млн. лв.
Днес акциите на дружеството отчетоха повишение от 1,8% до 2,9 лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от NikolaКуре онея с падеж на 65 млн в идните месеци почти сигурно ще ги ролнат за съжаление.
защо за съжаление??? има някаква врътка ли
eeeee...стига де.... от теб не съм го очаквалНе е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от NikolaКуре онея с падеж на 65 млн в идните месеци почти сигурно ще ги ролнат за съжаление.
защо за съжаление??? има някаква врътка ли
Коментар
-
Anton Chigurh
Куре онея с падеж на 65 млн в идните месеци почти сигурно ще ги ролнат за съжаление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от wannarock
а ти ми разправяше, че не са оптимизиралли капиталовата структураи че трябва да увеличат дълга
някои хора се блъскаха да купуват на 16 лв.
Но нали за това е важно инвеститора да е активен, за да може да реагира при всяка промяна на фундамента.
Наистина не разбирам Императора защо държи толкова дълго акциите. За последните 8 години няма начин да не е на загуба от Софарма, ХЕС и МЦХ. Просто в момента цените им са по-ниски като стойност от тогава, а през това време инфлацията беше към 10% годишно.
нещата в бг относно промишлеността загрубяха
за поръчките след няколко години не мога да знам
но в онзи момент нямаха нужда от повече дълг (впрочем ти пишеш за една друга компания, че именно дълга им тежи)
един добър мениджмънт в добри времена винаги трябва да има едно наум и да се презастрахова
както винаги принципно си прав
и както винаги човек остава с впечетление, че малко имаш едно наум
а Импа си има негова "Императорска инветиционна стратегия"
не може всички да продадат акциите - накрая все някъде остава горещия картоф
нямам акции
Фирмата, която си споменал има почти толкова дълг колкото й е капитализацията. Освен това 65млн. лв от него са платими в следващите няколко месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от wannarock
а ти ми разправяше, че не са оптимизиралли капиталовата структураи че трябва да увеличат дълга
Но нали за това е важно инвеститора да е активен, за да може да реагира при всяка промяна на фундамента.
Наистина не разбирам Императора защо държи толкова дълго акциите. За последните 8 години няма начин да не е на загуба от Софарма, ХЕС и МЦХ. Просто в момента цените им са по-ниски като стойност от тогава, а през това време инфлацията беше към 10% годишно.
нещата в бг относно промишлеността загрубяха
за поръчките след няколко години не мога да знам
но в онзи момент нямаха нужда от повече дълг (впрочем ти пишеш за една друга компания, че именно дълга им тежи)
един добър мениджмънт в добри времена винаги трябва да има едно наум и да се презастрахова
както винаги принципно си прав
и както винаги човек остава с впечетление, че малко имаш едно наум
а Импа си има негова "Императорска инветиционна стратегия"
не може всички да продадат акциите - накрая все някъде остава горещия картоф
нямам акцииНе е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от wannarock
Коментар
Коментар