If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз съм в прилична степен убеден че МСН ще е между първите компании които ще си мине и надмине цената от 2007. Нищо чудно това да се случи в следващите 12 месеца.
На мен пък ми се струва, че още на 10 кинта формирате формация балон )) Без препоръка
търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
Аз съм в прилична степен убеден че МСН ще е между първите компании които ще си мине и надмине цената от 2007. Нищо чудно това да се случи в следващите 12 месеца.
човекът може да е на мнение, че болшинството участник на пазара основно и това гледа. Ами ако 90% от пазара гледа п/б. Какво може да се случи - че според пазара е балон. Хипотетично разбира се )) При дадените условия ... знае ли се, може за него да е прав не е препоръка
Ако 90% гледат P/BV аз ще съм много доволен, това означава че има страшно много балъци на пазара ни, готови да се разделят с парите си.
Човека съвсем като се излага твърди че акцията е балон, без да дава никакъв друг довод освен това че била имала P/BV над 2. Което е просто абсурден довод. това нито е високо P/BV че само по-себе си да предполага балон, нито пък е основен фактор за оценка на дадена компания.
човекът може да е на мнение, че болшинството участник на пазара основно и това гледа. Ами ако 90% от пазара гледа п/б. Какво може да се случи - че според пазара е балон. Хипотетично разбира се )) При дадените условия ... знае ли се, може за него да е прав не е препоръка
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
ами човекът без изобщо да се излага ти говори, че пазарът може да е ирационален (справка - Талеб, който твърдеше, че има 20% вероятност С§П да се избуши с 40%). Та именно пазарът определя какво се случва, съответно цените. Ако има някой по-едър и закъсал за кеш акционер, може да се разкеши, да повлече разни спекулантчета като теб и цената може и 3 може и 2 да стане. Пример сравним с това, което си посочил горе, е акцията на софком, осигуряващ сигурен дивидент от 75 стинки. Е преди година и половина можеше да я купиш и на 3 лв, че и на 2,50, Това прави дивидентна доходност многократно по-висока от балонерските ти представи. Така че, "не ми хвали акция а ми хвали пазар"
Човека съвсем като се излага твърди че акцията е балон, без да дава никакъв друг довод освен това че била имала P/BV над 2. Което е просто абсурден довод. това нито е високо P/BV че само по-себе си да предполага балон, нито пък е основен фактор за оценка на дадена компания.
Ако каже "акцията може да стане и 0", ами ОК прав е има някаква вероятност по-висока от нула акцията в даден момент да струва 0. за мен лично тази вероятност не стои в момента на дневен ред, но след като иска да играе на редки вероятности, то да си вземе каска, да се заключи в мазето с 20 кила чипс и 100литра кола и да чака края на света.
Не го разбирам, но тогава може и да е прав, де да знае човек какво ще му хрумне на дядо господ.
Но когато твърди че акцията е балон и затова ще пада - това е просто глупост. Не можеш да казваш на нещо с P/Е към момента от 9 и без очевидна тенденция за спад на печалбата ,че е балон.
Коментар