znaete li koi kupuva6e bulsth
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Заспали" дружества
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от свети георгиКолеги здравейте,днес погледнах ютекс холдинг в инвестора,и нещо неразбирам:
Има някаква активност по позицията.
Като знам ,че на нашата борса "няма дим,без огън",явно някой нещо знае,ако има някой инфо какво става нека да пише PM.
Благодаря
http://kompanii.investor.bg/?cat=5&id=41107
Коментар
-
Първоначално изпратено от свети георгиКолеги здравейте,днес погледнах ютекс холдинг в инвестора,и нещо неразбирам:
Има някаква активност по позицията.
Като знам ,че на нашата борса "няма дим,без огън",явно някой нещо знае,ако има някой инфо какво става нека да пише PM.
Благодаря
Коментар
-
Първоначално изпратено от LonginПървоначално изпратено от PitastОсновната ми идея беше, че в цял свят пазарната капитализация на дружеството трябва да покава колко струва а друг метод за оценка на фирмата е EBITA. Е хайде сравни сега пазарната капитализация и EBITA на DRUPL с тези на други много прехвалени дружества тук.получават се едни големи числа за
Cap 150 М
EV 275 М
а EV/EBITDA = 5.5
сравнено с VIPOMi i ZMMta
a za BALKL какво мислиш, нещо ново?
Ами за Балкан също мисля, че е подценено особенно като се има предвид счетоводната стойност на акциите. То човек само да му разпродаде земите и сградите би трябвало да получи повече от пазарната му капитализация а да не си обесняваме за счетоводна стйоност и пазарна стойност на земята и активите.
По-интересното е че дружеството не разчита на тези активи а се мъчи да си развива предприятието, което за мен е голям плюс.
Много по-подценено обаче ми се струва БИОВ. Просто се кефя на БГ дружество, което иска да се конкурира в международен план и има всички шансове да е едно от най-добрите в областта си докато останалите ни фирми почти всички са си за местна консумация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PitastОсновната ми идея беше, че в цял свят пазарната капитализация на дружеството трябва да покава колко струва а друг метод за оценка на фирмата е EBITA. Е хайде сравни сега пазарната капитализация и EBITA на DRUPL с тези на други много прехвалени дружества тук.получават се едни големи числа за
Cap 150 М
EV 275 М
а EV/EBITDA = 5.5
сравнено с VIPOMi i ZMMta
a za BALKL какво мислиш, нещо ново?"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от LonginПървоначално изпратено от PitastDRUPL пък е толкова добро дружество а също никъкъв ръст. Само му вземете пазарната капитализация и EBITA и го сравнете с други дружества с тяхната EBITA и пазарна капитализация и ще видим за какво говоря.
DRUPL има FF под 4% и публикуват отчети от дъжд на вятър. за тая година да си виждал отчет за некое тримесечие? или пък аудитиран за 2005? ликвидност? а тва са все фактори
а и показателите му са добри ама не съвсем първокласни - Profit Margin & ROE са около 12% за 2005
дивиденти верно, похвалете го за нещо друго ако можете
аз съм му турил таргет около 30, ама основното търсене е на 20
Сагласен съм с теб за ливидността но съм сигурен, че ако се поеви търсене на 30-40 лева, ще се поевят много повече акции. Вярно, че FF е само 4%, но това да не е негатив за дружеството само по-трудно ще си купиш акции поради което един взаимен или пенсионен фонд не би инвестирал там, но това не значи че ти не можеш.
Основната ми идея беше, че в цял свят пазарната капитализация на дружеството трябва да покава колко струва а друг метод за оценка на фирмата е EBITA. Е хайде сравни сега пазарната капитализация и EBITA на DRUPL с тези на други много прехвалени дружества тук.
Коментар
-
[quote="Longin"]Първоначално изпратено от PitastDRUPL пък е толкова добро дружество а също никъкъв ръст. Само му вземете пазарната капитализация и EBITA и го сравнете с други дружества с тяхната EBITA и пазарна капитализация и ще видим за какво говоря.
DRUPL има FF под 4% и публикуват отчети от дъжд на вятър. за тая година да си виждал отчет за некое тримесечие? или пък аудитиран за 2005? ликвидност? а тва са все фактори
а и показателите му са добри ама не съвсем първокласни - Profit Margin & ROE са около 12% за 2005
Сагласен съм с теб за ливидността но съм сигурен, че ако се поеви търсене на 30-40 лева, ще се поевят много повече акции. Вярно, че FF е само 4%, но това да не е негатив за дружеството само по-трудно ще си купиш акции поради което един взаимен или пенсионен фонд не би инвестирал там, но това не значи че ти не можеш.
Основната ми идея беше, че в цял свят пазарната капитализация на дружеството трябва да покава колко струва а друг метод за оценка на фирмата е EBITA. Е хайде сравни сега пазарната капитализация и EBITA на DRUPL с тези на други много прехвалени дружества тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PitastDRUPL пък е толкова добро дружество а също никъкъв ръст. Само му вземете пазарната капитализация и EBITA и го сравнете с други дружества с тяхната EBITA и пазарна капитализация и ще видим за какво говоря.
дивиденти верно, похвалете го за нещо друго ако можете
аз съм му турил таргет около 30, ама основното търсене е на 20"the trend is your friend until the end..."
Коментар
Коментар