If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Никой не те кара да си ги продаваш, просто исках да направя разлика между курорт Пампорово и Пампорово АД.
Образно казано няма повод за притеснение от страна на акционерите на Пампорово АД дори пет метеорита на паднат на територията на курорта. Причината е че дружеството има толкова малко активи, че вероятността да бъдат ударени от метеорит е пренебрижимо малка е не се взима рпод внимание при статистическите изследвания)
Точно така.Целта не е да инвестираш в супер дружество,а в такова,което има потенциал да стане.Нали това е идеята.Кой спори,че в момента Банско не е номер едно?Напълно съм съгласен и не споря.Така е.Идеята е да се включим преди дружеството да е станало толкова добро защото тогава сигурно няма да има пипане.Искам само да напомня,че когато Пампорово реализира идеята си да се свърже с пистите на Мечи чал(Чепеларе)тогава ще стане доста интересно както там,така и на борсата.Не забравяйте,че разширението е тръгнало и към Смолян.Факт!казвам само каквото знам със сигурност.Не искам да спекулирам с мнението на никого.Лично аз скоро няма да си продам акциите от "това"дружество.
Доводи? Добре -
1. На Пампорово се правят немалки инвестиции.
2. Като чисто природни условия не отстъпва на Банско, дори на Пампорово снежната покривка по-трайна е.
3. Конкуренцията в подотрасълът малка е - Банско, Боровец, Пампорово и това е.
4. Потенциалът за разрастване на Пампорово огромен е - базата може да се разшири 200, даже 300%, за да бъдат пистите оптимално натоварени, пък може и още писти да се правят.
4. Пампорово е по-достъпно откъм юг, съобразно ланшафтът на районът, като влезем в ЕС, трябва само да се избичи едно пътче качествено към Драма, оттам към Солун и посещаемостта ще скочи.
Пъки и като не се продава нищо от банско, а само пампорово и с уговорки Боровец, какво ни остава?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Давайте, давайте, напънете се още, да видим какво ще измислите. Любимият ми аргумент е пазара. а това, че вие не сте стъпвали в Пампорово е очевидно. А забравих още един аргумент във ваша полза - очаква се да падне огромен метеорит точно върху пампорово
Пампорово е второразряден курорт. В Банско е истината. Това е курорт от европейска величина с много писти и съоръжения. Богатите българи и чуждестранни туристи карат ски на Банско (аз пък си карам на Витоша ))) Жадни сте за зимни курорти и си купувате ПАМПО, но не съм убеден, че има много потенциал, освен ако не се направят някакви кардинални инвестиции в инфраструктура и маргетинг. Все пак ви пожелавам успех.
Абе пичове(защитаващите Пампорово), вие изобщо насясно ли сте какво става в това дружество. Знаете ли какви активи има и въобще имате ли представа какъв е бизнеса на това предприятие или просто смятате , основен капитал милион и нещо по 12 лева, равно на 12 млн. и нещо .....у супер подценено и т. нат.
Това че е зимен курорт и че сме зима въобще нищо не означав за Пампорово АД, не говоря за курорта като цяло. Дайте по-сериозни доводи.
Аз като ви говорех не си правех вятър на устата. След бумът при летните курорти, започва да се заформя такъв и около зимните. Вече доста чужди инвеститори строят и купуват в тях, а това неминуемо ще се отрази и на акциите
Коментар