Azis, като искаш да се намесят институциите ги сезирай
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пампорово АД (4PV / PAMPO)
Collapse
X
-
Азисе - остави го той всичко знае, знае и да прави квалификации - кой от какво разбира и неразбира - най-вероятно и той изкупува на хората депозитарните разписки - т.е. за него правилата не важат
те котировките за купува от 2 дни седят без промяна и изведнъж в 12.56 ч. 17,000 акции - ако това не е манипулация - здраве му кажи
пък той нека ти разправя неща в които сам не вярва
и една поправка - последната цена преди тази сделка беше 20.00 лв от вчераВсеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Znaesht, ti na batko si Azis krastavici ne mojesh da pordavash!Shtom tolko mnogo gi razbirash neshtata ne znaesh li che tova koeto pishesh e protiv pravilnika.Realno ti izvurshvash dogovorena sdelka/ot brokera/ na normalen pazar KOETO E ABSOLIUTNO ZABRANENO !!! Oshte poveche go pravish na cena s nad 3 lv po niska ot poslednata sredna! Fakta che ti kazvash na kupuvacha koa e minimalnata cena na poruchkata ti prodava e nedopustim.Ili iskash da mi kajesh che neshtata sluchaino sa stanali a?
Vsichko e predelno iasno-posrednika e zloupotrebil s poruchkata prodava na klienta si kato e oblagodetelstval svoi kupuvach
Коментар
-
Ето ти вариант, аз съм клиент на СИС, имам 50 000 акции, звъня на брокера и му казвам, искам да продам еди колко си акции, мога ли, брокерът казва може до 15лв. има търсене за еди какво си количество, той казва ама аз искам да продам повече, но не по-ниско от 15,75, брокерът намира друг клиент, който би купил остатъка на минималната цена, предлагана от продавача и готово. Къде е манипулацията тук, ти си сложил офертата купува, никой не те е карал насила, за какво се редят всичките тези оферти, ако не очакваш да ти продадат. Същото става и при много изкупувания, има купувач за голямо количество, но на пазара няма толкова предлагане или е на много високи нива, намира се някой по телефона, който има повече акции предлага му се цена той се навиви, съответно следва изкупуване до съответното ниво и там се прехвърля големия пакет.
Коментар
-
аз признавам си съм сравнително отскоро на борсата, но такива пакетни продажби или покупки на принципа на най-добрата за момента цена и в такова количество видях за първи път при двете продажби на Пампорово. Следя около 20 позиции, но нито при Химко, нито при БТК нямаше подобни продажби или покупки.
за мен това е абсолютна манипулация имаики предвид, че и на двете продажби целта беше около 15.60.
и да допълня, при условие че цял ден офертите за купува останаха непроменени, защо беше извършено 3 мин. преди края на сесията?
най-интересното, е че в момента остана само една оферта за продаваВсеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
ти какво очакваш да стане, те и боновите книжки си продължават без проблеми да си ги търгуват, което за мен си и чиста проба измама пред която не само КФН си затваря очите ами и Полицията и т.н. тук не става въпрос само за проста измама предвид цената, ами и документна измама, подлежаща на съдебно преследване, защото тия дето изкупуват боновите книжки по селата се лигитимират с документи от съответните Холдинги, та за някакви си 15,000 акции.
иначе точно 3 мин. преди края на сесията мина сделкатаВсеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
I sega ako niama nakazania ot borsata ili komisiata neznam.....Tova ako ne e chista manipulacia na pazara s cel prekarvane na goliama paketna sdelka kakvo e pitam??I to v poslednite minuti na sesiata!!!Mnogo mi e interesno dali shte si zamulchi borsata ili shte predprieme suotvetnite deistvia
Коментар
Коментар