If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е няма нужда цената да се вдига, за да стане П/Е 10. Мисля, че пазара очаква и по-голямо П/Е примерно 15-20 постигнато с еднократни ефекти, които вече не са толкова еднократни, а са по-скоро обичайни за дейността!
Ще видим. За мен доста хляб има тук. Ама лично мнение. Пазарът ще покаже.
А какво ще става тук с Гагарина. П/Е към 6 ли ще е в края на годината, нещо такова ми се вижда на мен Ясно че притесненията около БТХ тежат и тук, ама чак пък P/E 6 и нещо, според мен към 55 трябва да отиде да докара поне едно П/Е 10. По ЕВ/ЕБИТДА още по-евтино ми изглежда като се изичистят разни еднократни ефекти, ама айде. Не е върха мажо ясно, ама не мисля че има разлика с тимаджии или Бедо. Тук сме замръзнали и да видим до кога.
Е няма нужда цената да се вдига, за да стане П/Е 10. Мисля, че пазара очаква и по-голямо П/Е примерно 15-20 постигнато с еднократни ефекти, които вече не са толкова еднократни, а са по-скоро обичайни за дейността!
А какво ще става тук с Гагарина. П/Е към 6 ли ще е в края на годината, нещо такова ми се вижда на мен Ясно че притесненията около БТХ тежат и тук, ама чак пък P/E 6 и нещо, според мен към 55 трябва да отиде да докара поне едно П/Е 10. По ЕВ/ЕБИТДА още по-евтино ми изглежда като се изичистят разни еднократни ефекти, ама айде. Не е върха мажо ясно, ама не мисля че има разлика с тимаджии или Бедо. Тук сме замръзнали и да видим до кога.
Всичко зависи от Шиши, ако продава ще покаже резултати и ще надуе акцията..Иначе си има потенциал..Ти как мислиш..
Много слухове ,много нещо....
Единият е че след изборите ШИши няма да е фактор в икономиката и политиката....
Та може и продажба....
Не е препоръка...
Но в Гагарин е Алианц и винаги може да има изненади и с шиши....
нещо не се долюбват но пък е акция от портфеила която я следят поне до 40 ..
Не е препоръка...
В ОПП е отразено -10718 хлв.за Други постъпления /плащания от оперативна дейност - явно плащанията са повече от постъпленията.В предните отчети цифрата е -10610 хлв.,съответно -222 хлв. Не намирам обяснение в приложенията.Някаква идея какво може да е това?
Защо си мислиш,че износът не е към БТХ?Може да е за фабриката в Баня Лука, Сърбия.
Така е, има някакъв износ и натам, но не мисля че е кой знае какво, тя малка беше там фабриката. Не знам обаче как мога да го хвана това. Това което виждам е че имат продажби към свързани лица - разбирай бтх за 49.380млн. Значи за 9-месечието имат продажби за 33.918млн за външни за БТХ клиенти, което за мен не е зле като се има предвид че те общо правиха по толкова продажби за 9-месечието допреди няколко години(то и капитализацията е толкова). Ще гледаме мача
На първо време няколко неща ми правят впечатление:
3) И без да гледаме само БТХ като клиент. Износът продължава стремглаво нагоре!
2014 Q1-Q3 - 4.054млн
2015 Q1-Q3 - 14.095млн
2016 Q1-Q3 - 24.077млн
Защо си мислиш,че износът не е към БТХ?Може да е за фабриката в Баня Лука, Сърбия.Дразнещо е че продължават да растат разходите за външни услуги и други.Не се вижда ефект от "златния" имот в Дружба.Добре поне,че няма обезценка на инвестицията.
Коментар