Първоначално изпратено от abc
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Дивидентът е предстоящ. Няма разумни видими причини да не дадат 2-3 лефа, пък може и повече. Акцията вдигна за половин година два пъти, а има мускули за още бързи 50 %. Чакаме събранието.
П.п. Само не можах да схвана що така са пресушили разплащателните сметки?
Бързо могат отново да се напълнят разплащателните..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Дивидентът е предстоящ. Няма разумни видими причини да не дадат 2-3 лефа, пък може и повече. Акцията вдигна за половин година два пъти, а има мускули за още бързи 50 %. Чакаме събранието.
Имаме отчета и на Мамата....?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Е какво повече , ами за мен ,един дивидент ще е е в повече и по добре за акцията ,но важното е да бъде изпълнен , анализа че Гагарин и БлаБТ/където и е площадката на София БТ/ и Плевен БТ ще вървят заедно за в бъдещето докато се изпълнява договора на БАТ от 12-24 месеца и после продадени заедно ...А Шиши строй ще получава пари през БТХ /който ще продава имоти и дава дивиденти/ за Дубай до обратно в София за инвестиционна и строителна дейност на десетина атрактивни парцела в центъра на София ...?
Не е препоръка..имам малко щото не вярвах че може да задържи тази цена, докато не се изясни ситуацията с мама на Шиши ,но и там почна по бързо от предвидимото да се изяснява ....
Кой и да попитам ,всеки задава въпроса Къде ще отидат парите на БАТ и по какъв начин , Ще се следи всяко решение на БТХ дали не противоречи на закона...а и имат опит вече със София БТ че не е лесно да се излъжат медиите ,който поне 80% са им врагове
...
Така че вижданията са ми за добър изход за акциите на БТХ и Гагарин но в рамките на 12 месеца...
Малко много за мойто търпение ,но ....мисля че цените ще си заслужават ..
Гагарин над 80 лв и БТХ над 100 лев..
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеМонти----$"Малко много за мойто търпение ,но ....мисля че цените ще си заслужават ..
Не е препоръка..."
Свикнене му е майката, а ти си го имаш опита от "ПЕТРОЛя" - виж го ей на 4 се е запътил
Важното е да сме в играта....
А тук играта е гросмайсторска....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеЗатвърждаване на добрите резултати от миналата година. Стабилност на фона на премятането в БТХ. Какво повече? Една от най сосните акции като потенциал за растеж.
Не е препоръка..имам малко щото не вярвах че може да задържи тази цена, докато не се изясни ситуацията с мама на Шиши ,но и там почна по бързо от предвидимото да се изяснява ....
Кой и да попитам ,всеки задава въпроса Къде ще отидат парите на БАТ и по какъв начин , Ще се следи всяко решение на БТХ дали не противоречи на закона...а и имат опит вече със София БТ че не е лесно да се излъжат медиите ,който поне 80% са им врагове
...
Така че вижданията са ми за добър изход за акциите на БТХ и Гагарин но в рамките на 12 месеца...
Малко много за мойто търпение ,но ....мисля че цените ще си заслужават ..
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеГагарин има отчет....
Милион и 500 К печалба спрямо първото о тримесечие на 2016 и 26 нови назначени работници спрямо декември 2016 г......
Много добър отчет/ плюс 11 %/ но имах нагласи за повече ,не знам защо...
Коментари....?
Отчета че е хубах - хубав е, но той и шиши наддава - но други не дава!
Добре би било да бъдем изненадани, а не само да "скубим" в движения по някой друг косъмкостенурски
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Монти, прав си че ще е интересно и може и двете да направят добри пари, рисковете при двете са сходни, но не става въпрос за признаване на грешки от страна на пазара. В момента пазарът оценява БТХ на 317млн лв, а Гагарин на 52млн лв. Първото голям зор взе да вижда последните тримесечия и да не може да излезе изобщо на печалба, докато Гагарин прави рекордни печалби в историята си от по 5-6млн лв въпреки трудностите на БТХ. Какво ще е оттук нататък не се знае разбира се, но за мен потенциала за нагоре (важно е в %и какво е) при пловдивската фабрика ми се вижда значително по-голям от този при холдинга. Въпрос на сметки и очаквания. За мен най-логично е БАТ да вземе и производствените мощности, но времето ще покаже.
В момента се радвам на Гагарин и очаквам с нетърпения да видя отчета за пъво тримесечие. Само да запазват темповете на работа като последната година-две аз ще съм повече от доволен за потенциала нагоре, всичко отгоре е бонус
Но вярно и това е че намалих акциите си в Гагарин за сметка на БТХ...
Оценката на Гагарин е 80 лв а оценката на БТХ е 110 лв...
Вярвам да се оправят отчетите на БТХ с който си пиша всички пишат едно ..
Благоевград работи на 3 смени и някой линии събота и неделя , там са машините на софиябт и те работят със пълния капацитет ..
Но не се показват приходите ,сега ще четем...
Продажбата ще засегни целия холдинг но кога ще е това при отписване или след но много пари ще се съберат..
Пари от БАТ ,от печалба ,от продажба на терени ....
Ще бъде разделено адсица и тютюните...
Гагарин също има имотче за продажба...скоро може и там да има изненади...
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеBSEtrader,
няма да има неработещи фабрики...
...
В момента е много интересно положението , Не знам по какви причини спекулантите поверваха в Гагарин на Шишо а не в Булгартабак на Шишо...
за това се получи и дисбаланса в цената ...35лв на 50 лв ...
В момента като гледам споровете в БТХ ,мнозинството във Форума не иска да си признае грешката и като магаре се е запънало на моста ..
Гагарин -добър ,БТХ -лош...
...
В момента се радвам на Гагарин и очаквам с нетърпения да видя отчета за пъво тримесечие. Само да запазват темповете на работа като последната година-две аз ще съм повече от доволен за потенциала нагоре, всичко отгоре е бонус
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
така е ,
И имотите в София са най скъпи, а в центъра са златни ...
А имотите на холдинга не са малко и ако се шитнат сега ,ще е един страшен удар...
докато ги агитирах спекулантите да ми продадат на 35-37 лв ...влезнаха малко бройки ,сега ще ги агитирам над 40-45 лв това пък е моя проблем,защото след първоначалния устрем нагоре ,следваше устрем надоле ,после равновесна точка и после до никакво предлагане , до следващата новина , дивидент ,отчет ,КЗК или номер на шиши .... и после като на Доверие с решението на КЗК -рязък скок и паричките в холдинга - всичко това в близките 90 дни-120 дни......
Не е препоръка...
Днес служителите продължават да твърдят, че са били излъгани от своите началници, че са освободени от работа заради липсата на пазари. И питат, ако това е така, защо във фабриката в Благоевград се работи на три смени
Другата любопитна новина, свързана със „София Булгартабак“, в. „БАНКЕРЪ“ съобщи в началото на месеца в публикация със заглавие „И Лукарски е обслужил Пеевски“. Тогава разказахме за една сделка, която също повдигна въпроса, ако софийската фабрика действително е в толкова незавидно финансово състояние, за да изхвърли толкова работници на улицата, защо си позволи да похарчи 8.6 млн. лв., за да напазарува имота на Държавното дружество "Национален институт за изследване на виното и спиртните напитки" на бул. „Цар Борис ІІІ“ №134, където доскоро се помещаваше Музеят на виното. По този начин тя "окрупни" собствеността си върху огромен парцел в един от най-атрактивните за строителство райони в столицата.
Или може би "София БТ" е решила да пренасочи дейността си и от тютюнопреработвател да се превърне в играч на имотния пазар?!
Ето нещо в тази насокаLast edited by Монти; 14.04.2017, 21:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Притесненията според мен тогава бяха главно от евентуална загуба на пазар за продукцията си предвид факта че продаваха голям процент от нея на табака,който затвори фабрика и отказа близкия изток.Имотчето си е все още там и още не се знае какво ще го правят и като цяло покупката му не е толкова лошо нещо ,само дето стана на завишени цени ,от др. страна имотите продължават да поскъпват.......
И имотите в София са най скъпи, а в центъра са златни ...
А имотите на холдинга не са малко и ако се шитнат сега ,ще е един страшен удар...
докато ги агитирах спекулантите да ми продадат на 35-37 лв ...влезнаха малко бройки ,сега ще ги агитирам над 40-45 лв това пък е моя проблем,защото след първоначалния устрем нагоре ,следваше устрем надоле ,после равновесна точка и после до никакво предлагане , до следващата новина , дивидент ,отчет ,КЗК или номер на шиши .... и после като на Доверие с решението на КЗК -рязък скок и паричките в холдинга - всичко това в близките 90 дни-120 дни......
Не е препоръка...
Коментар
Коментар