IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
    https://www.google.bg/maps/place/%D1...9!4d23.3797146 това трябва да е имотчето. Общо са 4 ПИ с обща площ 55 дка и една сграда с площ 6.7 дка. Въпроса е какво още има фирмата-активи и пасиви.И сделката с ЧСИ е сключена 06/04/2017,а не през 10/2016

Ако това е адреса само да кажа че става дума за цигански квартал а ако са дали 11 милки за имот в цигански квартал ми се вижда много щедро!

Без препоръки!

Коментар

• https://www.google.bg/maps/place/%D1...9!4d23.3797146 това трябва да е имотчето. Общо са 4 ПИ с обща площ 55 дка и една сграда с площ 6.7 дка. Въпроса е какво още има фирмата-активи и пасиви.И сделката с ЧСИ е сключена 06/04/2017,а не през 10/2016

Коментар

• Как решиха,че "Страните по сделката не са свързани или заинтересовани лица"?Управителят на "Печатница София" ЕООД Владимир Георгиев е член на СД на " Принт Трейдинг" ЕАД,чийто едноличен собственик е "Дореко Комерс" ЕООД,който пък има 18% от Гагарин.
        Също така договорът за продажбата на дяловете от "София Принт Инвестмънт" ЕООД е заверен от Нотариус на 22.05.2017 и тогава е влезнал в сила,като на 15.05 е сключен рамков договор,а решението на СД на ГАГА за покупката е взето на 02.05.Защо го обявяват след повече от месец в БФБ и ТР?Имаше някакви срокове за разкриване на инфо по ЗППЦК..........
        Last edited by kaputov; 23.06.2017, 22:59.

Коментар

• nachev,

Ти можеш и повече!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Без ангажимент и без да се познаваме ; - ти си софиянец (лична преценка) , втората врътка на имотите бе по БХ време първо и при живо КТБ, по нататък ако не си чул или разбрал питай "ЕЖК" на Монти - мисля че ще те вкара в ритъм!
            Още веднъж , не съм от София и не знам коя е жената!!!
            Абе, Инта, това софиянец ми прозвуча малко като диагноза ) Иначе си прав, ма то вече ме е срам да си призная.
            Трябва нЕкой път да похвърляме ), ма не знам дали още мога да хвърля и от фала.

Да ти кажа, отделни твои коментари звучат убийствено, точно и дълбоко информирано и ми отмалява от респект, как може да следиш толкова отблизо и издълбоко.
            Друг път си толкова иносказателен, че оставам само с объркани догатки.
            Поздрави!
            А дано Монти подскаже още нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
              Вероятно задължението на София Принт Инвестмънт ЕООД към "Печатница София" ЕООД е в резултат на покупката на имота и евентуално оборудването(може ДП да го е купил през друга фирма).Вероятно покупката е станала с кредит.,все пак София Принт е регистрирана 2-3 дена преди покупката със 100 лв. капитал.Гагарин купува София Принт(в договора вТР няма цена) и задължението й към Печатница Сф и така той става кредитор на София Принт.Дълга си е в пасива на София Принт и в актива на Гагарин.В съобщението са отдело,защото сигурно има два договора.
              Елате на събранието в четвъртък и питайте СД.
              Иначе печалбата на Печатница СФ е супер.Имота е купен за 4,4 мил. и едва ли има други активи,освен евентуално и оборудването да е вътре.
              Благодаря ти за коментара! Бях в цайтнот, първоначално прочетох леко накръст и усетих, че нещо ме бодна от изненада. Усетих дупка в информацията. Нямах никакво време и написах един разхвърлян коментар, в който имаше досадна формална грешка.

Едва след завръщанато ми прочетох по-внимателно уведомлението от изп. директор Христов и нещата започнаха да изглеждат още по-зле.
              Много е важно, че и ти си забелязал някои детайли и си направил съответните проверки - дата на регистрация, капитал, договор от ТР.
              Вероятно нещата са се случили по начин, който е доста близък до описания от теб. Фирма София Принт Инвестмънт ЕООД не е разполагала нито с ресурс, нито с активи за обезпечаване на кредит, че сама да реализира сделките по придобиването на оборудването и парцелите. Естествено е да да предполагаме, че е имало "външна" помощ, най-вероятно от майката. Говоря леко спекулативно, защото не мога да съм напълно сигурен, че оборудването и парцелите са действително собственост и са вписани в баланса на София Принт Инвестмънт ЕООД.

В последния абзац на съобщението става недвусмислено ясно, че договорът за прехвърляне на дяловете и вземането е само един.
              Тази кръгличка цена въобще не ми харесва!
              Самото съобщение е толкова постно, осмукано и зле скроено, че дори аз изпитвам срам поради факта, че публична бг компания може да кореспондира с институциите и заинтересованата публика по такъв начин.

Още по-тъпо става и поради последното изречение, което издава, че ЮГ АД е влязъл в нов заем за да финансира тази сделка.
              Това повдига още въпроси.
              Оказва се, че ЮГ АД е придобил дяловете и вземането към София Принт Инвестмънт ЕООД, но и дума не е обелена за съдбата на първоначалния кредит, чрез който София Принт Инвестмънт ЕООД евентуално е станало собственик на въпросните активи. Кой е кредитополучател - СП Инвестмънт ЕООД или Печатница София ЕООД, а може би някакво трето неизвестно лице?

Дали кредитиращата институция вече си е прибрала парите? Не го вярвам.
              Друга смислена хипотеза би била, че освен цесията по вземането, страните по договора (ЮГ АД и Печатница София ЕООД) и банката са се договорили за встъпване на ЮГ АД като длъжник по сделката за кредит на мястото на Печатница София АД (примерно). Това би обяснило по-убедително и цесията по вземането.

Да ти кажа, има доста черни петна по тази сделка и за сетен път се чувствам дискомфортно. Мразя това усещане
              Прав си, че доброто решение е да се отиде на ОС и да се поставят въпроси.
              Изказах ясно отношение към качеството и формата на уведомлението. Формализъм и отбиване на номер. Нещо ми подсказва, че задаването на въпроси няма да доведе до нищо.
              Не твърдя, че съм прав и всичко изказано е само бланкова хипотеза без никакви препоръки.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Сори, колеги! Трябваше бързо да излизам и надрасках спешно няколко реда, от които излиза, че не съм бил съвсем фокусиран ((
                Очевидно, дългът е бил на София Принт Инвестмънт ЕООД към стария едноличен собственик на капитала Печатница София ЕООД. Горе при копи/пействането се е получила някаква безсмислица.

Без да съм сигурен, но може да се приеме основателно, че София Принт Инвестмънт ЕООД притежава печатарско оборудване. Същото условно важи и за някаква недвижима собственост - терени в София. Нямам информация за тези терени, но от данните на АБЦ така излиза ?

Друго ми направи впечатление. Оборудването и терените приемаме, че са част от активите на дружеството и с придобиване от "Юрий Гагарин" АД на 100 % от дяловете от капитала на София Принт Инвестмънт ЕООД, те "стават част от активите на групата". Не е необходимо да се извеждат като отделна позиция в договора между "Юрий Гагарин" АД и "Печатница София" ЕООД.
                Обратно, дългът на София Принт Инвестмънт ЕООД към стария едноличен собственик на капитала Печатница София ЕООД си стои в пасива на дружеството (приемаме, че е безспорен защото все пак става дума за майка и 100 % дъщеря) и не мога да схвана кое ги е накарало да го извеждат като отделна позиция по сделката?!

Дано не се окаже, че продължавам да съм разфокусиран! И така да е, че понабера малко срам, пък ще ми мине

Без ангажимент и без да се познаваме ; - ти си софиянец (лична преценка) , втората врътка на имотите бе по БХ време първо и при живо КТБ, по нататък ако не си чул или разбрал питай "ЕЖК" на Монти - мисля че ще те вкара в ритъм!
                Още веднъж , не съм от София и не знам коя е жената!!!

Коментар

Друго ми направи впечатление. Оборудването и терените приемаме, че са част от активите на дружеството и с придобиване от "Юрий Гагарин" АД на 100 % от дяловете от капитала на София Принт Инвестмънт ЕООД, те "стават част от активите на групата". Не е необходимо да се извеждат като отделна позиция в договора между "Юрий Гагарин" АД и "Печатница София" ЕООД.
                  Обратно, дългът на София Принт Инвестмънт ЕООД към стария едноличен собственик на капитала Печатница София ЕООД си стои в пасива на дружеството (приемаме, че е безспорен защото все пак става дума за майка и 100 % дъщеря) и не мога да схвана кое ги е накарало да го извеждат като отделна позиция по сделката?!

Дано не се окаже, че продължавам да съм разфокусиран! И така да е, че понабера малко срам, пък ще ми мине

Вероятно задължението на София Принт Инвестмънт ЕООД към "Печатница София" ЕООД е в резултат на покупката на имота и евентуално оборудването(може ДП да го е купил през друга фирма).Вероятно покупката е станала с кредит.,все пак София Принт е регистрирана 2-3 дена преди покупката със 100 лв. капитал.Гагарин купува София Принт(в договора вТР няма цена) и задължението й към Печатница Сф и така той става кредитор на София Принт.Дълга си е в пасива на София Принт и в актива на Гагарин.В съобщението са отдело,защото сигурно има два договора.
                  Елате на събранието в четвъртък и питайте СД.
                  Иначе печалбата на Печатница СФ е супер.Имота е купен за 4,4 мил. и едва ли има други активи,освен евентуално и оборудването да е вътре.
                  Last edited by kaputov; 23.06.2017, 21:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Браво, браво, но цената се избуши !?!?))) Разкешихте ли всичко или още има за понеделник!?!)))
                    Някой подвежда. Ама няма кого. Всички стискат и чакат.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE trader
                      Браво на Гагаринчето Хубавите неща в този отчет - продъжават да назначават хора, на 31 март имат 555 души, при 529 към 31 дек и 485 в средата на миналата година - значи нямат притеснение какво ще се случва. Продължават да инвестират в машини, а това се вижда че дава повече от добър резултат. Това беше ново рекордно тримесечие откъм приходи 2015Q1 - 21.666млн, 2016Q1 - 32.014млн, 2017Q1 - 35.707млн.; Още повече ме радва че ръста идва в немалка степен от износ: 2014Q1 - 1.034млн 2015Q1 - 2.580млн 2016Q1 - 6.168млн 2017Q1 - 10.163млн Докога ще се търгува това дружество на P/E 7.63, P/B 0.64, EV/EBITDA 4.33. Да поема към бук валюто, тези 76 лева изглеждат по-справедливо Ама айде на първо време към 60 лв, всичко стъпка по стъпка.
                      Браво, браво, но цената се избуши !?!?))) Разкешихте ли всичко или още има за понеделник!?!)))
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Колеги, нещо ме кара да имам съмнения. Искам да тествам, как вие го разбирате.
                        Сори, колеги! Трябваше бързо да излизам и надрасках спешно няколко реда, от които излиза, че не съм бил съвсем фокусиран ((
                        Очевидно, дългът е бил на София Принт Инвестмънт ЕООД към стария едноличен собственик на капитала Печатница София ЕООД. Горе при копи/пействането се е получила някаква безсмислица.

Без да съм сигурен, но може да се приеме основателно, че София Принт Инвестмънт ЕООД притежава печатарско оборудване. Същото условно важи и за някаква недвижима собственост - терени в София. Нямам информация за тези терени, но от данните на АБЦ така излиза ?

Коментар

Не ме мисли мен, щом ги държа още значи не съм стигнал до тях!
                          Големи са момчетата в Бг. - от два три милиона за няколко "три"годишни врътки ...какви цифри се раждат
                          Не става въпрос за теб...
                          Но характерно в тези позиции ,...Гагарин и БТХ ,спекулантите първо да стрелят и след това да мислят какво са направили....
                          Аз не се оплаквам от тези техни действия ,но почва да стават практика ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Инта , не знам какво да кажа за сделката , за мен не е губеща при това имотно раздвижване ....
                            Излизат пари не по предназначение , в този момент и това е жълта ламПичка.......
                            Смятам че ще дойде време и тези парцели ще бъдат продадени от Гагарин....
                            какво за БТХ...
                            Аз съм в ниското...
                            Ако ги купя ще бъде според мен прекарване.....там на около 40-41 лв..Днес имаше хубава цена 43 лв.
                            Бях решил да купувам след дивидента и се чудя на тези натисквания на 43-45 лв...
                            Не е препоръка...
                            Не ме мисли мен, щом ги държа още значи не съм стигнал до тях!
                            Големи са момчетата в Бг. - от два три милиона за няколко "три"годишни врътки ...какви цифри се раждат

Коментар

И аз се измъквах с добри профити , но се нанизвах пак при шиши с половината , сакън да не изтърва келипиря!
                              А от тук ги и уцилвах , последно от 49,1 51,40 и 48,00 завърших , но от другите чакам Монти да ги поиска !
                              Инта , не знам какво да кажа за сделката , за мен не е губеща при това имотно раздвижване ....
                              Излизат пари не по предназначение , в този момент и това е жълта ламПичка.......
                              Смятам че ще дойде време и тези парцели ще бъдат продадени от Гагарин....
                              какво за БТХ...
                              Аз съм в ниското...
                              Ако ги купя ще бъде според мен прекарване.....там на около 40-41 лв..Днес имаше хубава цена 43 лв.
                              Бях решил да купувам след дивидента и се чудя на тези натисквания на 43-45 лв...
                              Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Дали е потъване или изплуване?!
                                Става въпрос за терен от 55 дка до летище София ведно с постройки с разгъната площ от 11 хил м2.
                                Включително и модерно печатарско оборудване за над 50 млн лв

http://www.capital.bg/biznes/kompani..._super_evtino/

Аз не вярвам на "загриженоста" шиши , но това си е лично мнение, а и дествията ми също.
                                Който има кураж , може и да спечели! Всеки има решение , а съдника е след време.

Коментар

Working...
                                X