IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Chij e COBOS -a, koito se e razvihril tuk ?

Коментар

• Явно вчера СПО-то е било триумфален успех!

Коментар

• Re: тези спарки явно са интересни....

Първоначално изпратено от anakonda
        Първоначално изпратено от riftwar
        Абе не го мислете Елтос, всичко което съм чел по проспекта и статиите по медиите ме кара да мисля, че тези, които се съмняват в показателите на тази компания, търсят под вола теле. По-интересен е какъв ще бъде дебютът на Спарки АД (гр. Русе). Статиите от миналата седмица, след пресконференцията за SPO-то също звучаха доста обещаващо. Каквото и да си говорим основни пазари да са ти Франция, Германия и САЩ ... Очаквам да видя как ще тръгнат тези акции, че искам да си купя вече. Някой има ли мнение по въпроса?
        идеи дали си струва да се купят акции на СПАРКИ АД???
        Ами както със сигурност знаеш, винаги съществува риск при инвестиране, но в конкретния случай мисля, че става въпрос за сериозна компания. Наскоро даже май празнуваха 100 годишнина от създаването си. Вероятно е и най-големият работодател в района. Доколкото прочетох, компанията произвежда продукция, която е уникална и сигурно единствените конкурентни стоки са поредните китайски боклуци, които въобще не мисля, че са адекватна алтернатива. Борсата е слаба, но януари обикновеното борсите са си "по-мързеливи". Мисля, че скоро пазара ще тръгне нагоре, а когато играчите масово решат да инвестират цената на акциите ще скокне много повече, отколкото ще бъде при излизане на борсата.

Както вече написах, това е само мнение и не е препоръка за инвестиране.

Коментар

• тези спарки явно са интересни....

Първоначално изпратено от riftwar
          Абе не го мислете Елтос, всичко което съм чел по проспекта и статиите по медиите ме кара да мисля, че тези, които се съмняват в показателите на тази компания, търсят под вола теле. По-интересен е какъв ще бъде дебютът на Спарки АД (гр. Русе). Статиите от миналата седмица, след пресконференцията за SPO-то също звучаха доста обещаващо. Каквото и да си говорим основни пазари да са ти Франция, Германия и САЩ ... Очаквам да видя как ще тръгнат тези акции, че искам да си купя вече. Някой има ли мнение по въпроса?
          идеи дали си струва да се купят акции на СПАРКИ АД???

Коментар

• Първоначално изпратено от Cashe
            Имам един може би малко глупав въпрос, но имат ли нещо общо Спарки Русе и Спарки Елтос?
            да, част от една група са --- демек имат общ собственик

Коментар

• Имам един може би малко глупав въпрос, но имат ли нещо общо Спарки Русе и Спарки Елтос?

Коментар

• Абе не го мислете Елтос, всичко което съм чел по проспекта и статиите по медиите ме кара да мисля, че тези, които се съмняват в показателите на тази компания, търсят под вола теле. По-интересен е какъв ще бъде дебютът на Спарки АД (гр. Русе). Статиите от миналата седмица, след пресконференцията за SPO-то също звучаха доста обещаващо. Каквото и да си говорим основни пазари да са ти Франция, Германия и САЩ ... Очаквам да видя как ще тръгнат тези акции, че искам да си купя вече. Някой има ли мнение по въпроса?

Коментар

• Има и то много лесно - зависи от пазара

Коментар

• Да, няма как да не е нагоре!
                    Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Първоначално изпратено от allroad1982
                      Кога ли ще излезнат новите акции на Елтос - длаи ще се отрази на цената положително или негативно заради разпродажби
                      Спарки Елтос подаде заявление за регистрация на емисия

Спарки Елтос АД, Ловеч подаде заявление в Българската фондова борса на 11.02.2008 г. заявление за регистрация на емисия акции. Предстои емисията да бъде регистрирана на Официлен пазар на акции, сегмент В. Размерът на емисията преди увеличението възлизаше на 14 000 000 лв. Стойността на увеличението е 2 735 320 лв. След увеличението емисията е в размер на 16 735 320 броя акции. Книжата са с номинална стойност 1.00 лв. за брой.

Според мен, скоро ще има нагоре тука.

Не е препоръка за покупка или продажба, притежавам акции.

Коментар

• Кога ли ще излезнат новите акции на Елтос - длаи ще се отрази на цената положително или негативно заради разпродажби

Коментар

• Браво на Елтос! Жалко,че в това състояние на пазара нито една положителна новина не се отразява, но един ден и това ще стане!
                          /woman/

Коментар

• СПАРКИ ЕЛТОС АД (ELTOS) източник: broker.bg 30 Януари 2008 09:38

2007 година бе впечатляваща за "Спарки Елтос" АД
                            „Спарки Елтос” АД-Ловеч промени корпоративното си управление към по-добро, набра свеж финансов ресурс от над 42 млн.лева през борсата като увеличи капитала си, като преизпълни и оперативният си план за 2007 година.

Дружеството представи счетоводният си отчет към 31.12.2007 година. Нетните приходи нарастват с 40% до 72 263 хил.лева, спрямо 51 656 хил.лева, отчетени към 31.12.2006 година. Нетните приходи обаче намаляват с 4.85% спрямо стойността си от третото тримесечие. Разходите за годината нарастват с 24.1%, а за последното тримесечие спрямо предходното намаляват с 11.88%.

Нетната печалба за 12-те месеца на 2007 година е нраснала с 901.29%, но за четвъртото тримесечие, спрямо третото намалява с 2.56%. На оперативно ниво ръстът на печалбата на годишна база отново е впечатляващ, но в пъти по-нисък от ръста в нетната печалба.

Компанията се търгува при високи ценови съотношения, като цената на акцията е натоварена с високи очаквания.

От ръководството на „Спарки Елтос” АД: „Управителният Съвет на дружеството има основание да счита, че съгласно направените разчети може да се очаква приходите от продажби за 2008 г. да достигнат 89.1 млн. лв., а за 2009 г. – 113.2 млн. лв. Прогнозираната печалба преди данъци за 2008 г. е 14.2 млн. лв.,а за 2009 г. – 20.1 млн. лв.”

Към 31.12.2007 година главни акционери са:

СПАРКИ ГРУП АД 69.47%
                            JULIUS BAER INTERNATIONAL EQUITY FUND 8.51%
                            JULIUS BAER INSTITUTIONAL INTERNATIONAL 0.66%

Коментар

• СПАРКИ ЕЛТОС АД (ELTOS) източник: finance.news.bg 30 Януари 2008 00:44

Печалбата на СПАРКИ ЕЛТОС АД към 31 декември 2007г. (според неодитирания отчет) е в размер на 9 302 хил. лв.
                              Дружеството СПАРКИ ЕЛТОС АД е реализирало печалба към 31 декември 2007г., в размер на 9 302 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 72 794 хил. лв., което е с 36.96 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат ръст от 19.78 % спрямо предходния период до 62329 хил.лв..

Към 31 декември 2007г. дружеството има печалба на акция в размер на 0.56лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството за четвъртото тримесечие..

Според отчета на дружеството към 31 декември 2006г. е формирана печалба в размер на 1 168 хил. лв.

Собственият капитал на дружеството към четвъртото тримесечие на годината е 95 416 хил. лв. , като спрямо същия период на 2006г. се е увеличил с 214.14 %.

Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София за четвъртото тримесечие на 2007г:
                              Общ брой изтъргувани акции: ( 2 782 644 бр. акции )
                              Общ брой сделки: ( 1 668 бр. )
                              Минимална цена: ( 15.030 лв. )
                              Максимална цена: ( 18.480 лв. )
                              Среднопретеглена цена: ( 16.631 лв. за акция. )

* обобщената информация не обхваща сделки с акции на дружеството от типа(блокови сделки, регистрационни сделки, търгово предлагане и обратно изкупуване, сделки на приватизационен пазар, първичен пазар, както и големи пакети от акции )

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en
                                Първоначално изпратено от Alee
                                Това за какви П/Е ни говори вече?
                                май към 23 идва...

Коментар

Working...
                                X