IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химко АД (HIMKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Специално за двете царски особи, писали по-долу:

1. Не съм влизал във позиция със Химко, а нямам и намерение, просто са ми интересни предстящите събития.

2. Не мисля че е много удачно да наричам хората, които купуват "ИДИОТИ", както всеки един от вас знае, всичко на този пазар е предмет на анализ. И след като купуват, значи са си направили анализа, дали е грешен или не, не мога да съдя. Но той трябва да се базира на нещо и за това ми е интересно на какво.

3. За маймуницата си прав, но ме мързи да си сменям всеки път подредбата...

Коментар

• Сантягов - мога само да те съжалявам за злочестината ти... наистина ли имаш намерение да влизаш в Химко, или вече си влязъл ли?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Santiago
        Ne mi e qsno ot kade se namirat takiva oligofreni, kato Car Simeon Veliko, da postvat gluposti po forumite.
        Moito mom4e, samo 6te ti kaja, 4e vsqko ne6to si ima cena. Drug e vaprosa, 4e Novo Himko ne mogat da si pozvolqt tozi tec, za razlika ot RAO.
        A takiva samouvereni tapaci, koito si pozvolqvat da ubijdat celiq svqt, se namirat rqdko, no sa mnogo nagli. ti si pozvoli da ubidi6 vsi4ki, koito kupuvat, no povqrvai mi, ne vsi4ki, koito kupuvat sa glupaci!!!
        Haide begai da gleda6 Big Brother!!!
        1.Не съм твоето момче.
        2.Чубайс си има доста по голями грижи от туй да купува фалирало предприятие.
        3.Не съм самоуверен тъпак.Самоуверен тъпак е на майка ти сина.Въобще за хора, които в момента купуват акций на Химко квалификацията "тъпак" е много мека.
        4.Не ти вярвам.Според мен всички, които купуват не само са глупаци, но са абсолютни идиоти. Или както ги нарича Императора финансови некрофили.
        5.Биг Брадър си го гледам и без ти да ми казваш.
        6.Научи се да пишеш на български.Не скривай собствената си неграмотност зад писането на маймуница.

Коментар

• Това е форум, в който се обсъждат проблемите на предприятие, което има потенциал, а инвеститорите, които ЩЕ ЗАЛАГАТ на неговите ценни книги, ПРИ ПРАВИЛНО ПОДБРАНО ВЛИЗАНЕ НА ПАЗАРА, ще реализират ПЕЧАЛБА.
          Ще направя кратък коментар на някои от мненията, без това да промени съществено горния извод: човекът (или институцията!) Х е купил(а!) ТЕЦ ... Това означава, че инвестицията, която е направена, е добра, АКО:
          *има на кого да продава пара и ел.енергия (изпълнено за сега, докато тези пазарни стоки не започнат да се предлагат на по-изгодни за консуматорите цени от конкурент)
          *колкото се увеличава търсенето, повече печалби ще реализира собственикът и едва ли ще помисли да спре някое от кранчетата, освен АКО...
          *някой „заинтересуван” не му спре (на самия него) кранчето за газта, казано образно, напр. чрез нови цени, при които стоката става практически непродаваема.
          Т.е. печалбата от неговата инвестиция расте, докато произвежда и продава (едва ли ще застане на инат до кранчетата, за да спре печалбата си така – за нищо)...
          *цената на ТЕЦ-а ще се увеличи неколкократно, ако, освен ел.- и топлоенергия за града, произвежда и пара за нуждите на торовото производство за голям хим. завод, КОЙТО, ЗА ДА Е ГОЛЯМ, ТРЯБВА ДА ИМА И ПОДОБАВАЩИ ПАЗАРИ, т.е ПЛАСМЕНТ...

...Извод: Човекът, който държи „кранчето на газта”, не се казва Господин Х... (ДОПИШЕТЕ СИ САМИ ИМЕТО)...

Коментар

• Tova ne moje da se krie dulgo- taka 4e uspeh

Коментар

• I az tova mislq 4e pravi.

Коментар

• няма ли вариант Новото просто да си изкупува полека
                ЗАЩО ДА ВЪРВИШ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА ЛЕТИШ ?

Коментар

• Ne mi e qsno ot kade se namirat takiva oligofreni, kato Car Simeon Veliko, da postvat gluposti po forumite.
                  Moito mom4e, samo 6te ti kaja, 4e vsqko ne6to si ima cena. Drug e vaprosa, 4e Novo Himko ne mogat da si pozvolqt tozi tec, za razlika ot RAO.
                  A takiva samouvereni tapaci, koito si pozvolqvat da ubijdat celiq svqt, se namirat rqdko, no sa mnogo nagli. ti si pozvoli da ubidi6 vsi4ki, koito kupuvat, no povqrvai mi, ne vsi4ki, koito kupuvat sa glupaci!!!
                  Haide begai da gleda6 Big Brother!!!

Коментар

• Kato teb..

Коментар

• Първоначално изпратено от XX
                      ХИМКО АД (HIMKO) 25 Октомври 2005 11:54

Ново Химко води преговори за ТЕЦ-а

Ново Химко, компанията-оздравител на торовия завод Химко, води преговори за покупката на ТЕЦ-а и инсталацията за химическо очистване на водата, които са собственост на фирма Камибо, пише в-к Дневник. Според Леонид Беренбаум, изпълнителен директор на Ново Химко, има договорка с Камибо, че ако бъде избрана оздравителната програма, то Ново Химко ще купи обратно от него ТЕЦ-а. Централата е изградена по такъв начин, че не може да работи автономно, а само за нуждите на торовия завод.

Беренбаум заяви също, че пускането на Химко ще стане между 20 декември и 15 януари, в зависимост от климатичните условия. В завода вече са пристигнали експерти от Газекспорт, които да подготвят инсталациите за пускане.

Заводът практически е готов да започне работа, тъй като в началото на годината Ново Химко, тогава като наемател, е вложил 2.5 млн. долара, но Химко не е заработил именно заради ТЕЦ-а, който от юридическа гледна точка е отделно предприятие.
                      Ново Химко водели преговори за теца.Ами естествено, че ще водят преговори.Без ТЕЦ и без хим. водоочиска Химко не може да работи.Писал съм го много пъти.Само, че Ковачки няма да ги даде.Ковачки може да е всякакъв но не е глупак.ТЕЦа не само, че може да работи автономно ами цялата зима на 2004год. работи като подаваше топлоенергия за отоплението на Враца тъй като Топлофикация Враца също е собственост на Ковачки.Останалите тецове се ползваха само като разпределители без да се палят котлите.Просто по евтино е да се използва ТЕЦа на Химко тъй като е на газ и освен топлинна произвежда и електроенергия.
                      Освен това ЗАДВИЖКАТА / "кранчето от което се пуска газта"/ се намира на територията на ТЕЦа.Така, че Ковачки държи в ръцете си "кранчето на газта" и "кранчето на топлинната енергия" а също така и "кранчето на водата"/хим. водоочиската/.
                      Така, че дори и да пуснат торовото производство /абсолютно сигурен съм, че това няма да стане/ тарикатите от Ново Химко ще трябва да правят свирки на Ковачки за да им пусне пара, вода и газ.При положение, че държи в ръцете си парата, водата и газта Ковачки трябва да е абсолютен глупак да продаде теца.А той не е.Пиша всичко това за да ви покажа, че положението при Химко е безнадеждно.То всъщност от 5год. е такова.Просто имаше хора с много богата фантазия и това доведе до волатилност при цената на акцийте.
                      А колкото до отговора на въпроса "кой купува и защо купува" отговора е много прост: Глупаците нямат свършване.И тук във форума също са в изобилие.

Коментар

• Az predlagam drujno da izpratim edno pismo do ruskiq poslannik, ta dano toi da znae otgovora...
                        Predpolagam 4e nikoi vav tozi forum ne znae. Vav platformite, klienti na koi IP-ta sa kupili akciite???

Коментар

• И аз това питам вече втора седмица, но никой не може или не иска да ми отговори.
                          Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• Taka e, akciite na HIMKO i za qdene ne stavat...
                            Samo 4e, ako tarsqt na nqkoi da prodadat sled tova takav obem, zna4i sa ludi!!! A te veroqtno ne sa!!! i tova ozna4ava 4e imat nqkakvo osnovanie da kupuvat!!! Vaprosat e samo na kakvo se nadqvat???

Коментар

• Мушмули, грънци. Мушмулите човек може да ги изяде поне.
                              Който купува или сам е идиот, или се надява после да намери други идиоти.
                              Да.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ami togava za6to nqkoi kupuva i to mnogo, v4era obema mina 200,000 kakvo e tova, nqkoi iska da gubi pari li? Kakav e tozi, koito kupuva takav obem, kato znae 4e vzima mu6muli??? samo tova ne mi e qsno. ili po-skoro znae 4e NE KUPUVA MU6MULI??? Ako nqkoi ima vatre6na informaciq i kupuva, zna4i KFN trqbva da go poseti...

Коментар

Working...
                                X